12 uker mot et sunnere liv

Ja, da skal dere få en liten oppdatering på hvordan det går med mine 12 uker mot et sunnere liv. Jeg har jo gått til anskaffelse av den populære boken til Berit Nordstrand. Her loves det mer energi og overskudd i en hektisk hverdag, det handler om tankekraft og hvordan vi kan lære oss til å leve med kroppen, ikke kjempe mot den. Vi får i 12 uker et mål å jobbe mot og vi får utførlige forklaringer på hvilke matvarer som er bra for oss og hva de gjør for kroppen vår. Jeg er igang med uke 4, ja dere skjønner jeg har nemlig hatt ferie…… Egentlig skulle jeg vel vært godt i gang med uke 7, tror jeg, men som jeg har nevnt før, her tar vi det i små steg. Jeg tror rett og slett jeg trenger litt mer tid enn èn uke på hvert mål. Denne uken er målet å spise nok fisk og fiskemat og kutte ut bearbeidet, herdet fett fra hverdagsmaten. Jeg har kommet i gang…. Har skaffet meg omega 3 og forsøker å huske å ta det hver dag, videre er jeg på leting etter gode fiskeoppskrifter som jeg kan lage til middag :o) Men fortsatt jobber jeg med de ukene som har gått….. Mer grønt i hverdagen er jo også et mål….. Jeg har eksperimentert litt med grønne smoothier som er så populært for tiden, nå har jeg funnet en variant som jeg liker.

DSC_3655-001

Jeg lager en stor porsjon av denne hver gang og heller den over på en flaske som jeg setter i kjøleskapet. Når jeg kommer hjem fra jobb drikker jeg et glass og har plutselig ikke behov for noe annet før middag :o)

DSC_3648-002

Den er både mettende og proppfull av masse viktige og gode næringsstoffer. Hvilke vitaminer den inneholder er jo avhengig av hva du putter i den :o) Det finnes utallige varianter av den grønne superdrikken og hos Buzzfeed finner du linker inn til mange forskjellige oppskrifter.

DSC_3659

 

Min oppskrift er en blanding av den supergrønne smoothien du finner oppskrift på i boken og mine egne ingredienser som jeg liker smaken på :o)

1 pk babyspinat, 1 stilk stangselleri, ett grønt eple, ca en halv agurk, 1 appelsin, ca 2 dl vann, ca 100 g persille, 2 kiwi, en liten skvett med lønnesirup. Jeg moser først alle bladene samt agurken i en smoothiemaskin, deretter blander jeg i biter av de andre ingrediensene, sammen med vann og sirup. Jeg kjører alt sammen til en mos. Litt appelsin ved siden av gjør den litt mer spennende :O)

DSC_3658

Litt etter litt innføres nye vaner. Jeg har det ikke travelt. Jeg vet at jeg ikke klarer å endre alt på 12 uker, derfor jobber jeg bevisst med noen få ting av gangen. Resultatene fram til nå er at jeg nesten ikke spiser brødmat lenger, om jeg gjør det blir det ikke mer enn en gang om dag. Jeg spiser mye mer frukt og grønt enn tidligere og jeg har fått dilla på nøtteblandinger og frø :o) Jeg har til og med laget min egen frokostblanding som selvfølgelig er helt uten sukker, men masse gode nøtter og frø i :o) Merker jeg noen resultater….. Ikke på vekta nei, men på energien. Jeg er mye mindre trøtt en før, det kan jo ha noe med at jeg har hatt ferie…. Jeg er blitt mye mer bevisst på nok søvn og mer aktivitet. Jeg har virkelig tro på dette, men som sagt, i mitt tempo…. Har du lyst til å lese flere av mine onsdagsinnlegg om trening, motivasjon og energi i en travel hverdag, ja da finner du de her under fanen trening. Herlig kveld til dere alle!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

 

 

2 thoughts on “12 uker mot et sunnere liv

  1. Maria - Sabelhagens olivlund says:

    Blir lite sugen på att beställa boken, är det bra och enkla recept i den?
    Skulle gärna vilja minska midjemåttet och älskar sötsaker:)
    Kram Maria

Comments are closed.

Translate »
%d bloggere liker dette: