Strikkede tepper og pledd – strikkeglede

Det er vel ingenting som er så godt som å tulle seg inn i et varmt og godt pledd når man er litt småfrossen og trenger litt varme og ro. Det finnes ufattelig mange typer pledd,  og man trenger slettes ikke ende opp med de mest finurlige mønstrene for å få et pledd som ser både lekkert og flott ut. Strikkede tepper eller heklede tepper, det er så mye flott at jeg hadde vansker med å plukke ut bare noen få i dag. Dette nydelige teppet i ferskenfarger og blågrå nyanser. Det er ikke så vanskelig, men man må kunne både felle og øke. Oppskriften er på engelsk og den er helt gratis. Der får du også oppskrift på duskene. Du har også mulighet til å kjøpe garnet som er benyttet her, men husk på tollavgiften. Dette teppet finnes også i grå nyanser og i en større utgave.

colorblock-bias-blanket-600-16-661x441
Via Purl Soho

Søte vogntepper og babytepper får vi aldri nok av. Men tenk så koselig det er for en litt større jente å få sitt eget teppe med de fineste hjertene på. På dette teppet øker du på med flere hjerterader slik at du får det i den størrelsen du foretrekker. Gratis oppskrift via Ravelry. Link under bildet.

1a86ce1287c15192070718b1ed1ee6bf
Via Ravelry

Liker du å sy, eller kjenner du noen som kan hjelpe deg, så kan foring av babytepper gjøre de ekstra lune og fine. Ikke alle tepper er like fine på begge sider, men med for så blir de det. Rettstrikking på dette teppet, enklere blir det ikke. Rett og vrang og litt mer telling på det neste, men også et veldig enkelt teppe å strikke.

1e8779fbd0f1aebd0c73c46bab61a248

859ddcebb6ce2a4432e4376420c8524a

Det enkle er ofte det beste og her ser du nok et eksempel. En fin kombinasjon av rillestrikk og glattstrikk. Et skikkelig godt slumrepledd. Gratis oppskrift, link under bildet.

37ebdbba671752a7111b6f3be8dcac48
Via Joann

Jeg synes vaffelmønster er så flott. Men dette er definitivt ikke noe for en som er nybegynner i strikkeverdenen. Dette teppet er særdeles forseggjort med strikkede kanter og jeg kan love at akkurat dette er ganske pirkete å få til. Jeg har sett gjennom oppskriften og her benyttes nåler for å plukke opp maskene. Men er du erfaren strikkerske så vil du helt sikkert like dette prosjektet. Også her er oppskriften gratis og link under bildet.

f6b891754fbe6c5e1dcff38dd7e8da8f
Via Debajo un boton

For deg som liker best å hekle, har jeg funnet fram til dette teppet som er en kombinasjon av hekling og veving. Etter at teppet er ferdig heklet, vever du inn fargede bånd. Nydelig.

plad3
Via pysseldrømmar

Flere strikkegleder har jeg samlet under kategorien med samme navn “Strikkegleder”.

Visste du forresten at det er etablert en egen strikke forening for norske strikkere? Norsk strikkeforening ble etablert i 2014 og kan friste med egne oppskrifter for medlemmer, turer og aktiviteter. I år avholdes årsmøtet i Trondheim og det ser ut til å bli noen innholdsrike dager med spennende foredragsholdere og utstillere.

Klem fra Nina