17. mai

Gratulerer med dagen til alle i Norge! Feiringen av nasjonaldagen vår er spesiell, og i år kan vi feire 200 års jubileum for grunnloven vår. Her har skoleungene foreberedt seg i lang tid. I flere dager har de jobbet med historien rundt grunnloven, de har lært mye, både om levesett og hvilken mat de spiste for 200 år siden. Heldige foreldre ble invitert til skolen for å få høre litt om alt de har lært. Morsomt :o) Her i huset har våre kjente 17.mai sanger blitt øvd på jevnt og trutt og i dag fikk vi overvære koret på barneskolen som sang så flott for oss. Stemning :o) Nå nærmer en innholdsrik dag seg slutten. Den startet med regn, men da salutten gikk klokken 10. 00 og barnetoget satte seg i bevegelse, ja da ble det oppholdsvær. Utover dagen ble det finere og finere, og da borgertoget satte seg i bevegelse strålte sola over oss. Ekstra gøy var det å jo å se rødrussen i år, siden en av sønnene våre er russ :o) I går pyntet vi festbord og all pynten hentet vi inn fra hagen. Jeg elsker denne årstiden!

DSC_0655

Siden vi ikke fant mye blått ble det grønt…. Vårfargen som gir energi til bordet.

DSC_0656 DSC_0650

Hvitveisen står på sitt siste, det var ikke lett å finne noen som fortsatt sto fine, men disse holder ut en stund til.

DSC_0641

Vi har et tre av sorten japansk prydeple i hagen vår. De rødgylne bladene er så fine sammen med det grønne.

DSC_0638

Selv om ikke fargekombinasjonen er det beste, måtte de langstilkede rosene få selskap med flagget :o)

DSC_0649

En epoke er over for vår del. Dette var siste året med barn i barneskolen, og dermed også barnetoget. Neste år kan vi sove leeeeenge :o) De små flaggene som har vært med oss i mange år begynner å bli slitte, nå får de stå på trappa sammen med bjørkegreinene. På pinnene står navnene til guttene våre, litt nostalgi, litt vemod, men om noen år er kanskje en ny generasjon i gang med barnetogene igjen :o)

DSC_0661

 

Nå har jeg inntatt godstolen og her har jeg tenkt å være resten av kvelden. Bunaden skal få hvile i skapet til neste festlige anledning :o) For de av dere som ikke vet det, så ser dere her broderingen på stakken til nordlandsbunaden. Den ble brodert av min mormor til konfirmasjonsdagen min og er fortsatt i bruk :o) Et helt spesielt og kjært minne for meg.

DSC_0630-001

 

Nå skal jeg kose meg og planlegge morgendagens hagearbeid. Kanskje blir det en tur på hagesenteret, for nå meldes det varme. Førsteprioritet har krukkene og urtebedet. Jeg gleder meg  skikkelig til å komme i gang med det :o) Blomsterbedene må nok avvente til husmalingen er ferdig. Håper dere alle har hatt en fantastisk dag!!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

 

2 thoughts on “17. mai

  1. SynLar says:

    Gratulerer med gårsdagen!
    Jeg brukte gulrotkakeoppskriften jeg fant her til å lage årets 17.mai-kake, så tusen takk for at du hadde den ute på nett :)

Comments are closed.