Orden i garderobeskapet…..

Ja, er ikke det en ønskedrøm da dere. Orden i garderobeskapet….. Full oversikt over det man har. Ingen overraskelser som dukker opp i form av en genser som har ligget innerst i skapet i mange år og som man hadde glemt at man hadde og når den endelig dukker opp så passer den ikke…. Da snakker jeg ikke om størrelsen, men farge og fasong, kanskje er det en stil man har lagt fra seg for lenge siden. Vi er vel mange som legger den tilbake i håp om at vi kanskje vil like den igjen ved en senere anledning. Jeg kom over et genialt tips for en tid tilbake som kan hindre nettopp dette. Dette gjelder den delen av skapet med stang hvor du henger opp klær med kleshenger. Først går du gjennom plagg for plagg og sørger for at det er en henger til hvert plagg. Det er alltid mye enklere å ha oversikt når du ikke dynger ned hver henger med flere bukser og jakker.

DSC_7152

Deretter henger du inn igjen hengeren i motsatt retning av det du vanligvis bruker. For meg er motsatt retning slik du ser på bildet under :o) Så klistrer du opp en lapp inne i skapet med dato for når  du gjorde dette.

DSC_7172

Når du så har brukt et plagg, henger du det inn igjen med kleshengeren slik du vanligvis bruker. Når det har gått ett år vil du ha en tydelig oversikt over alle plaggene som har hengt der ett helt år uten å bli brukt…… Kanskje på tide å gi de bort eller kaste de da. Klær man ikke har brukt på et år vil veldig sjelden bli brukt igjen. Du kan selvfølgelig velge et annet tidsintervall, men det er viktig å sette opp datoen når du startet på slik at du ser hvor lang tid det har gått. Så er det bare å snu alle hengerne igjen og begynne på nytt. På denne måten er det kun klesplagg du bruker som får ta opp plass i skapet.

DSC_7170 DSC_7177

Datteren min har fått ett enkelt og smalt klesstativ til å henge opp kjoler og litt pynt på. Veldig enkelt å holde oversikt over klær hun vokser ut av.

DSC_7158

DSC_7181

Det er vel ikke verdens morsomste jobb å rydde klesskap. Vi kvier oss litt fordi vi gjerne starter med hele skapet på en gang. Jeg har sluttet med det, jeg setter av noen minutter en dag og noen minutter en annen dag og vips er hele skapet ferdig ryddet.  I dag satte jeg stoppeklokken min på 15 minutter og jobbet meg gjennom alle hengerne inne i skapet. Nedtellingen gjør at jeg fokuserer kun på det jeg holder på med og da går det mye raskere. Ta en titt på dette innlegget om tellekanter i garderoben eller evig kaos. Har du småbarn i huset kan du gjøre slike ting etter at de har lagt seg, det er fristende å synke ned i sofaen, men 10 eller 15 effektive minutt er sannelig ikke mye og samvittigheten er ikke så verst etterpå. Ha en strålende dag alle sammen! Snart er det sannelig helg igjen.

 

 

Klem fra Nina 

4 thoughts on “Orden i garderobeskapet…..

  1. Rosehagen says:

    Supert tips;) Har nettopp ryddet litt, og massevis av klær til innsamling.Veldig god samvittighet av det;)

    Klem fra Ann-Mari

Comments are closed.

Translate »
%d bloggere liker dette: