12 uker til et sunnere liv

Jeg er i gang med uke 3, egentlig skulle jeg vært i gang med uke 4, men så har det seg slik at uke 2 har holdt jeg på med i 2 uker….. Fikk du med deg den? Altså, som jeg har fortalt om i et tidligere innlegg så har jeg kjøpt meg denne boken av Berit Nordstrand. Uke for uke får vi innføring i nye sunne kostvaner. Første uke skulle vi bytte ut alt raffinert sukker. Det har jeg altså øvd meg på i tre uker nå :o) Egentlig er det faktisk lekende lett bare jeg har med meg tankene når jeg skal putte noe i munnen. Ikke si noe til ungene, men jeg har faktisk byttet ut vaniljesukker med bittelitt akasiehonning i vaffelrøren, og på grøten bruker jeg nå bare flytende honning. Jeg spiser heller nøtter og litt frukt enn sjokolade og kjeks. Men så kom uke 2…..

DSC_1328

 

Oppgaven i uke 2 er å bytte ut bakervarer basert på hvetemel med brødmat av fullkorn og frø. Her sliter jeg litt, da jeg lager vaffelrøre, pannekakerøre, foccacia og chiabatta med hvetemel. Tacolefser, pølsebrød, hamburgerbrød og diverse annet ferdigkjøpte bakervarer er også laget av hvetemel. Når jeg baker brød er det en del hvetemel i de også….. Hvorfor i alle dager skal lyse bakervarer være så himla godt…… Jeg tok meg derfor den frihet å bruke to uker på å lære meg hvordan jeg skulle unngå hvitt mel. Jeg bytter ut litt etter litt, vaffelrøren har fortsatt hvetemel, men nå lurer jeg i grovt mel også, dessuten spiser jeg mindre vaffel :o) Jeg spiser ikke brød til pølse og hamburger og jeg har bare ett brødmåltid eller ingen, i løpet av en dag. Men tacolefsene på lørdag unner jeg meg :o)

20140708-201447-72887247.jpg

 

Nå har jeg begynt med uke 3. Denne gangen er målet å spise mer grønnsaker, bær, urter og krydder. I sommerhalvåret er dette veldig enkelt, i alle fall når det gjelder bær. En liten håndfull blåbær er godt å småspise når søtsuget melder seg om kvelden. Men vet dere hva…. Jeg har nesten ikke søtsug lenger, ved å bevisst tilføre maten litt naturlig søtt så blir dette behovet dekket. Litt mandler eller en aprikos på kvelden og sjokoladen blir ikke savnet lenger…. Men dette er tilvenning, og bevissthet om hva man putter i munnen og hvorfor.

20140708-201446-72886852.jpg

Jeg liker denne boken fordi jeg får forklart hvorfor og hva. Hvorfor er det noe som er bra for kroppen min og hva er det de ulike stoffene gjør med kroppen min. Jeg lærer hvordan krydder kan brukes i kostholdet for å fremheve noen effekter og jeg lærer hva gulroten gjør dersom den er rå eller kokt. Jeg lærer også hvordan matvarer kan gi energi og lindre eller motvirke betennelser og andre plager. For meg er det ikke snakk om å snu opp ned på kostholdet, vanlig kosthold inneholder jo mye bra. Men det handler om å bli bevisst og ta noen små grep i hverdagen som kan gi store utslag i positiv retning for kroppen :o)

20140708-204249-74569843.jpg

Jeg er ikke sponset, men jeg tipser likevel om boken :o) Dersom du har lyst å lese litt i den kan du ta en titt inne hos Fraiva.no. Nå har jeg drukket min kaffe og spist min frokost ute i hagen. Sommerkjolen er på og snart triller jeg på sykkelen nedover til jobb. Det er herlige dager i solfylte Trøndelag :o) Herlig onsdag til dere alle!!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

6 thoughts on “12 uker til et sunnere liv

 1. Rosehagen says:

  God formiddag i trøndervarmen;)
  Jeg bommet på klokka idag tidlig og var grytidlig oppe;) Nå er IKT prosjektet mitt snart i boks og jeg skal nyte 5 uker FRI ;)
  Det å venne seg av med alt hvitt sukke og hvetemel kan jammen være vanskelig. De ukene jeg satt med ødelagt kne i vinter måtte jeg bare bestemme meg for at sjokolade og andre søtsaker likte jeg ikke. Det gikk veldig bra. Ellers hadde jeg vel trillet som en kule;) ;)
  Det er jo alle de skjulte fellene som er de verste! Pølsebrødene er jo også sukkerbombe! Spennende vei du er på;) Håper du forteller mer om hvordan det går;)

  God sommerdag til deg;)
  Klem fra Ann-Mari

  • Hverdagsliv Det gode liv says:

   Så herlig at du snart er ferdig! Tenker det blir godt :o) Ja, alle disse skjulte fellene er sannelig ikke enkle å unngå, men jeg jobber med det, steg for steg, blir mer og mer bevisst og om det tar mer enn tolv uker, ja så får det gjøre det så lenge det fungerer :o) God natt til deg! klem

 2. lise says:

  Sukker fylder smagsløgene – og er ikke godt for kroppen. Dejligt du deler ud af dine erfaringer, det gør noget ved en! Måske jeg skulle give mig selv en chance til at gøre som dig!

  • Hverdagsliv Det gode liv says:

   Så flott at du blir inspirert :o) Når man slutter å spise raffinert sukker blir man mer og mer oppmerksom på de søte smakene som finnes i så mange frukter og for eksempel grillede grønnsaker :o) Vi går ikke glipp av noe ved å kutte det ut :o)

 3. Ingvild-Christin K Widerøe says:

  Hei :)

  Så flink du er! Og ja det er nok lurt å gi seg selv den tiden man trenger på slike omstillinger, jeg syntes det du har fått til nå er beundringsverdig jeg :)

  Lykke til videre og må du få mange herlige sommerdager! God klem :)

Comments are closed.

Translate »
%d bloggere liker dette: