Er du nybegynner på Instagram – her er noen tips

Kaffe og blomster…. Jeg liker å ta bilder som viser bittesmå hverdagsglimt. En liten gjennomgang av bildene mine på instagram, viser at glimtene ofte handler om kaffe og blomster. Kanskje ikke så rart når jeg er så glad i begge deler. Blomster og kaffe hever en grå og regntung dag mange hakk. Derfor har jeg både vært på hagesenteret og drukket mange kopper kaffe i dag….. Hver eneste dag starter med en kopp kaffe, jeg grøsser ved tanken å våkne opp en morgen og finne ut at det er tomt for kaffe…. Resten av dagen er det ikke så viktig med kaffe, det er den aller første koppen…. I påsken ble det andre bilder enn kaffe og blomster. Kanskje ikke så rart når motivene så slik ut… Det er vanvittig mange flotte bilder på instagram, det er enkelt å dele bilder og det er lett å legge igjen en kommentar eller like på et bilde. Er du nybegynner på Instagram eller lurer du på om du skal få deg instagramkonto selv? Her er noen nybegynner tips du kan tenke på:

Privat eller offentlig bruker. Når kontoen din er privat bestemmer du selv hvem som skal se bildene dine og få lov til å følge deg. Ønsker du å dele bildene dine kun med familie og venner så bør du ha en privat konto. Min konto er offentlig, det betyr at hvem som helst kan blir følger av kontoen min, se og kommentere bildene mine. Tenk derfor gjennom dette før du hiver deg på instagram bølgen.

Størrelser på bildene: Instagram liker best kvadratiske bilder. Bruker du mobilen til å ta bilder kan du se etter om du kan stille inn på kvadrat når du fotograferer. Jeg kjenner bare til Iphone og der kan du stille inn formatet på bildene før du knipser i vei.

Apper til bilderedigering: Liker du å redigere bilder, da har du nok allerede funnet deg en app du trives med. Jeg bruker redigeringsapper til klipping av bilder, gi de litt mer lys og legge til tekst. Du kan legge til filter slik at bildene får en annen farge og du kan fjerne all farge. Det er så mange muligheter at man må rett og slett prøve seg fram. Her er appene jeg benytter:

Repix – her klipper jeg bildene, legger til små stjerner og hjerter og justerer lyset. Appen er gratis men kan oppgraderes for flere effekter.

Typic – her legger jeg til tekst, lager collage og også her kan du velge filter, lys og farger

A Beautiful Mess – fordi jeg digger bloggen og fordi det finnes mange tøffe skrifttyper, fonter, border og annet som gjør bildene morsomme :) Appen koster 9 kr.

InstaSize – Med denne appen trenger du ikke klippe bildene dine. Her kan du forminske det høye smale bildet ditt slik at det passer inn i kvadraten til instagram :)

Vær varsom med hva du legger ut. Tenk gjennom hva du vil med instagram kontoen din. Vil du ha mange følgere eller vil du kun dele bilder med familie og venner. Vær varsom dersom du skal dele bilder av andre mennesker… samme regler gjelder her som i andre sosiale medier. Tenk nøye gjennom hvilke bilder du legger ut av barna dine!! Les på nett om gode råd når deg gjelder bilder som legges ut. Ikke legg ut bilder som kan skade andre eller sette andre i et dårlig lys. Husk! Det er ikke alle som ønsker bilde av seg selv i sosiale medier. Ikke en gang babyen din…. om noen år….

Tips til motiv: Før du begynner å legge ut bilder kan du ta en titt innom andres instagramkontoer. Søk opp ting du som interesserer deg, interiør, strikking, bøker, blomster, hvitt, svart, farger, kunst…. Søker du på andre språk får du opp bilder fra brukere i andre land også. Knips bilder av det som opptar deg, liker du å style så gjør det, liker du det ikke så la vær. Øvelse gjør mester, og har du ikke hatt foto som hobby før, så er det fullt mulig at du får det nå :)

Følgere og likerklikk: Hvis du vil ha mange følgere kan det være lurt med en åpen konto. Da kan andre finne deg. Tar du kontakt med andre, legger igjen en kommentar og liker bildene deres, vil flere finne bildene dine også :) Kvalitet på bildene er ikke så dumt det heller. Et bilde av en halvspist pasta tallerken trenger ikke nødvendigvis bli suksess. Er du nybegynner med kamera, se på andres bilder, hva liker du med bildet, kan du gjøre det samme og prøv :o) Legger du deg til som følger hos andre, legger inn en hyggelig kommentar hos denne i ny og ne, så kan det hende du får en ny følger :) Får du en kommentar på bildet ditt er det veldig koselig at du takker for kommentaren du har fått. Det er klart, får du mange hundre kommentarer på bildene dine hver dag, ja da sier det seg selv at det er umulig å svare alle :)

  # Ja, hashtag eller emneknagg kan være lurt å benytte om du vil at andre skal se bildene dine. Du kan legge inn # når du poster bildet ditt, men du kan også legge det inn som kommentar etter at bildet er postet. Lær litt om # ved å titte på andre sine kontoer, hva har de merket bildene sine med, klikk på emneknaggen og se hvilke andre bilder som ligger under samme tema. Klikk, søk og lek det litt, det er utrolig hvor mye man lærer med det :)

Advarsel:  Du kan bli avhengig av instagram. Ikke la deg stresse med å legge ut bilder hver dag, følge ditt eget tempo og kos deg! Med mindre du bruker Instagram for å reklamere for butikken din eller andre ting du vil selge, da er det nok gunstig med hyppige oppdateringer.

Jeg kan i perioder bli litt småstresset over denne instagrammen…. Spesielt fordi jeg ikke rekker å kommentere andres bilder, eller svare andre som kommenterer til meg. Men dagene er fylt med mye annet og her må man bare gjøre noen valg. Uansett hva du velger eller har valgt, instagram er morsomt, det finnes mange flotte mennesker der ute som du har mulighet til å få kontakt med, mange vennskap knyttes på tvers av fylker og landegrenser. Har du lyst til å titte på flere av mine instagrambilder, ja da finner du de på Hverdagsliv det gode liv. Jeg hadde blitt kjempeglad om du ville fulgt meg! Og du, om du legger igjen en kommentar hos meg så kan jeg titte inn til deg også :o) Ha en herlig kveld!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

Translate »
%d bloggere liker dette: