Å finne sin “passion”

Da er jeg i gang…. Mitt første annerledes innlegg som nå skal bli en fast post her på bloggen, hver onsdag :o) Jeg har fundert litt på dette en stund og lurt litt på hvordan dette skal passe inn, men egentlig er det jo ganske enkelt. Dette er jo hverdagen, og hverdagen er jo noe jeg skriver om. Jeg vil glede meg over hverdagen, jeg vil ikke gå og bare glede meg til helga for da har jeg fri og kan slappe av, trene, gjøre de tingene jeg ikke rekker eller orker resten av uka. Jeg vil glede meg når det er tirsdag og onsdag også, jeg vil ha energi til å gjøre noen av de tingene jeg vanligvis utsetter til helga. Og det er det jeg vil snakke om i dag. Energi. Noen mennesker har massevis av energi, de bare er sånn, tror jeg :o) Noen mennesker sliter med å klare å komme seg gjennom en hel dag uten å kjenne på at de er slitne rett og slett. Hvordan kan vi samle energi slik at vi klarer å gjøre de tingene vi har lyst til å gjøre gjennom en dag. Dette bladet har nok brukt opp det som er av energi, men fortsatt kan det brukes til noe. Akkurat nå er det til nytte på bloggen min, og for noen dager siden fanget det min datters oppmerksomhet gjennom kameralinsen :o)

DSC_9558

Slik er det med oss også, de dagene vi er slitne, det kan føles som vi ikke kan brukes til noe, men så dukker det opp en ting, noe som gleder oss, noe som gjør at vi kvikner til og glemmer at vi er slitne….. Jeg var på bloggetreff før jul. Der fikk vi møte en fantastisk dame, Manuela, du kjenner henne kanskje du også. Damen med alle de lekre cupcakene, de herlige pastellfargene. Hun snakket om å finne sin passion, sin lidenskap. Når vi har funnet den,vil oppgavene vi skal gjøre være til glede for oss, det vil være lystbetont. Jeg har vært på leting etter min energipassion, men nå har jeg funnet den, egentlig visste jeg at den lå der og lurte, jeg var bare ikke helt motivert for å finne den med en gang. Trene, jeg må trene for å finne mer energi i hverdagen, jeg visste det, jeg har alltid visst det, men det å komme i gang er ikke alltid så enkelt. Jeg kan se målet der framme, en sprek Nina som spretter rundt og gjør alt hun har lyst til å gjøre. Men så var det veien dit da……. Nå må det motivasjon til!

La ikke tanken på å nå målet skygge over gleden over å være underveis…. Treet vokser sakte, det tar mange år før det er stort, jeg tror det er slik med trening også, det tar tid, målet er der framme, kos deg underveis…

DSC_9582 DSC_9673

Jeg har vært fysisk aktiv i mange år, jeg trente masse som ungdom og jeg har trent mye i voksen alder. Så stoppet det litt opp, hverdagen tok overhånd, trening ble nedprioritert, Det var lett å si at jeg ikke hadde tid til å trene, det var jo så mye annet jeg måtte gjøre. Å finne på unnskyldninger for ikke å trene er det enkleste i verden. En ting er tiden, en annen ting er helsen, du skal faktisk være ganske dårlig for ikke å kunne trene, du må bare finne den treningsmetoden som er bra for kroppen din. Men du verden det er en fin unnskyldning for ikke å trene. Jeg vet det, jeg har vært der. Her har snuppa mi tatt “selvportrett” mens hun var på fotojakt :o)

DSC_9559

Det er vår i lufta, den årstiden det så smått begynner å spire…. La det spire også i tankene, de positive tankene, tankene om at kroppen har godt av å røre på seg, energien vil våkne og overskuddet til flere morsomme prosjekt vil komme.

DSC_9689

Ønsk disse tankene velkommen, prøv ut noen treningsformer som du synes er gøy, liker du å gå i skogen da er det de tankene du skal leke videre med. Liker du å sykle, da kan du begynne å leke med tanken om en sykkeltur i nærmeste framtid, tennis, golf, jogging, svømming, begynn å leke deg med tanken om hva som kan være morsomt å holde på med….

DSC_9706

Jeg har funnet min energi “passion”. Løping, eller jogging, det er min greie. Jeg har prøvd mange treningsformer. Styrketrening i sal med mange andre, møtte opp to ganger så var jeg lei. Spinning, prøvde tre ganger, utrolig kjedelig, aldri har tiden gått så sakte…. Romaskin, step, svømming osv. osv. Dette er ikke treningsformer jeg tenker på en gang når jeg kjenner at jeg vil trene. Løping er det som faller ned i hodet hver gang jeg vil trene. Det er effektivt, jeg får god trening på kort tid, jeg kommer meg ut i friskt luft og tankene slipper fri. Det er uendelig godt å springe en tur og la tankene løpe løpsk.

DSC_9708

Nå har vi fått tredemølle her hjemme. Jeg er hekta, jeg gleder meg til å springe, til å prøve ut nye programmer, og ikke minst er det effektivt. Jeg kan ta en løpetur på 15 minutter hvis det er det jeg har tid til. Det gjorde jeg første gangen, intervall, jeg hadde tid til mer, men da var jeg rett og slett utslitt, hi, hi.

DSC_9711

Hva er målet mitt med innlegget i dag. Jo, det er å komme i gang med de positive tankene rundt det å trene, mosjonere, bruke kroppen mye mer enn det vi vanligvis gjør. Ikke drep treningsgleden med å sette i gang og slit deg ut med en times joggetur, for deretter å la det gå tre uker til neste gang. Tenk over de gangene du har vært i fysisk aktivitet, hvordan trente du da og hvordan føltes det. Tenkte du at det var et slit eller tenkte du “dette var herlig, jeg skal sannelig ta en ny tur igjen snart!” :o) Husker du noen av de treningsturene da tankene var positive, ja da er du på vei mot din treningsform :o) La de negative treningsopplevelsene smelte bort slik som denne snøklumpen :o)DSC_9543

Oransje er energi, denne ballen har vært utsatt for masse energi av fotballspillende barn. Nå er det ikke mye futt igjen, men den utstråler energi og gir meg motivasjon til å spinne videre på det som skal bli min treningsglede. For det er det som er målet mitt, treningsglede. Det at trening skal bli en like selvfølgelig del av hverdagen min som å spise middag. Du kan komme dit du også, men da må du finne den lille spiren som leder deg mot den treningsformen som kan bli din energikilde.

DSC_9501

 

Datteren min har tatt alle bildene jeg viser fram i dag, det å gå sammen med henne, se nye motiv og tusle rundt på plasser som hun leder oss mot, det gir energi. Man trenger altså ikke springe hesblesende langs veien for å få energi, det starter i det små, på leting etter de fysiske aktivitetene som gir glede i hverdagen :o) Jeg ønsker dere alle en strålende dag og takker hjerteligst for alle koselige og gode kommentarer jeg fikk på innlegget mitt i går. Herlig!

 

5 thoughts on “Å finne sin “passion”

  1. ZenMamma says:

    For et herlig stykke!! Vakre bilder, herlig, inspirerende og motiverende tekst! Transformasjon og positivitet over hele linja – Zen:)
    Her er vi avgjort på samme siden:)

Comments are closed.