Saftig eplekake

Lørdager er perfekte dager å bake kake på her i huset. Vel og merke hvis vi er hjemme da :o) Jeg ønsker meg stekeovn på hytta, da er det mulig å bake også når vi er der, vanligvis har vi jo også bedre tid til baking når vi er på hyttetur. Nå har vi hatt høstferie i en uke og datteren min og jeg har bakt masse :o) Egentlig er det ganske morsomt å bake, spesielt etterpå når vi kan kose oss med resultatet :o) Varm, saftig eplekake med en dæsj krem eller is, nam, nam :o) Jeg bruker alltid det samme stettfatet til denne kaken, koselig med denne kanten rundt.

DSC_6843 DSC_6849

Jeg elsker kanelduften når eplekaken stekes. Jeg sørger alltid for å ta på litt ekstra kanel og litt ekstra sukker dersom eplene er veldig sure.

DSC_7015

Her har du oppskriften dersom du har lyst til å prøve den du også. Kanskje noe til kaffen i dag eller i morgen.

DSC_7013

I dag er det friskt og litt surt ute, det er greit å pakke seg godt inn når vi skal ut på tur. Uansett vær er det godt å komme seg ut, jeg synes det er alt for enkelt å bare synke ned i godstolen og strikke eller lese når det er så hustrig ute. Jeg har alltid hundrevis av unnskyldninger for å holde meg inne, de er alle sammen like dårlige, jeg vet det, hi, hi. Men nå skal jeg avgårde på butikken en tur….. telles det som å ha vært ute mon tro…. Ha en herlig lørdag alle sammen enten dere kommer dere ut på tur eller har verdens beste unnskyldning for å sitte inne. 

 

4 thoughts on “Saftig eplekake

 1. Anne Valstad says:

  Oh yes, tur til butikken teller så absolutt! Den eplekakeoppskrifta der skal jeg skrive av og prøve i helgen. Kanskje be mor og far på kaffe, hvis tiden strekker til. Driver med så mye her hjemme vet du, men det er godt å får ting i orden. Nydelig kake ser det ut som og jeg har epler liggende til og med, så da er det vel ment to be da..? Hehe, ha en aldeles utsøkt lørdag formiddag og resten av dagen også selvfølgelig! :))

  Klem, Anne <3

 2. Rosehagen says:

  Hei;)
  Hva kan måle seg med nystekt eplekake, gjerne litt sprø på toppen;) Deilig;)
  Det er så godt å komme seg ut, selv i litt ruskevær. Får det så godt med seg selv;) Tur til butikken må da telle når butikken ikke ligger på nærmeste hjørne;);)
  Fortsatt fin helg;)
  Klem fra Ann-Mari

 3. Livets små øyeblikk says:

  Hihi, jeg kjenner så godt til det med unskyldninger til å synke ned i sofaen når det er ruskete ute;D Men i dag var det fint og da er jeg ikke vanskelig å be så tur ble det! Hadde vært skikkelig deilig å kunne avslutte dagen med en slik kake, elsker eplekake! Takker for oppskriften og skal teste den neste gang jeg skal bake:)

  Ha ei fortsatt fin helg, ruskevær eller ikke.
  Varm klem fra meg:)

Comments are closed.