Turen opp til Bastillen i Grenoble, ble en flott opplevelse

Turen opp til Bastillen i Grenoble, ble en flott opplevelse - Project Life® - Pocketscrapping
Turen opp til Bastillen i Grenoble, ble en flott opplevelse - Project Life® - Pocketscrapping

Turen opp til Bastillen i Grenoble, ble en flott opplevelse

I vinterferien besøkte vi Grenoble, studiestedet til en av sønnene våre. Det var en blanding av kaldt, grått og fint vær, som det naturlig kan være ved foten av Alpene. Mange flotte opplevelser ble det knipset bilder av, og jeg kan love deg at det har vært vanskelig å velge ut bildene til fotoalbumet. Jeg har nå gjort flere oppdateringer i Project Life® prosjektet mitt, som du skal få se i dag.

En av de flotte turopplevelsene vi hadde, var søndagsturen til Bastillen. En festning, nesten i sentrum av Grenoble. For å komme opp dit, kan du velge å gå til fots, eller ta en kulelignende kabelbane både opp og ned. I første halvdel av 1800 tallet, ble denne festningen benyttet til å beskytte Grenoble. De aller første delene av fortet, ble bygd så tidlig som på 1400 tallet, så her er det mye historie for den som er interessert.

På tur oppover langs brede stier og trapper gikk turen. Vi møtte mange turgåere, joggere og familier. Det er et yndet sted for en treningsøkt blant studentene, her er det i alle fall gode muligheter for bakketrening. Selv er jeg opptatt av plantene langs stien, og fant også en urtehage bak en port. Ettersom det var tidlig på året, var det ikke mange tegn til liv, men det var gøy å se urtebedene bygd som små terasser over hverandre. 

Høye murer, mange trapper og fantastisk utsikt over byen. Ettersom jeg gjerne stopper og tar bilder, har jeg en tendens til å sakke litt akterut, og kommer gjerne loffende litt etter de andre, akkurat som i trappen her. 

Turen opp til Bastillen i Grenoble, ble en flott opplevelse - Project Life® - Pocketscrapping

Grenoble, en by med gater som i et pinnespill

Det er ikke enkelt å finne fram i Grenoble. Selv har jeg ikke steds sans, og kan rote meg bort hvor det skal være, men flere i familien er rimelig god på og finne fram, men her møtte de altså noen utfordringer. Det finnes en rett gate i byen, resten ligger liksom litt slengt hulter til bulter, på skrått og ikke i symmetri med hverandre. Mulig dette var en bevisst handling av byens grunneleggere, rett og slett fordi det skulle være vanskelig å finne fram. Ikke vet jeg.... 

Jeg er ganske bevisst når jeg tar bilder av steder vi besøker. Jeg vet at det er noen bilder som skal inn i fotoalbumet. Derfor tar jeg alltid bilder med forskjellige snitt og detaljer. Noen oversiktsbilder, noen nærbilder, noen øyeblikksbilder, og noen oppstilte. Jeg forsøker å fange stemningen slik det er når vi er på tur. Jeg tar også bilder av skilt og kart som forteller noe om stedene vi besøker. Ikke nødvendigvis for å sette i fotoalbumet, men for å huske litt mer om stedet. Da barna var små, rakk jeg ikke lese skiltene. Da ble det bilder i stedet, og jeg kunne lese på skiltene når vi var hjemme igjen. 

Turen opp til Bastillen i Grenoble, ble en flott opplevelse - Project Life® - Pocketscrapping
Turen opp til Bastillen i Grenoble, ble en flott opplevelse - Project Life® - Pocketscrapping

Minnesmerke over falne Alpejegere - Mont Jalla

Guttene valgt å fortsette helt til toppen, Mont Jalla. Her finnes minnesmerket over falne Alpejegere. Det hører med til vår historie denne vinterferien, at en lang rekke Alpejegere kom nedover fjellsiden på ski, under slalomturen vår. Jeg var ikke med, men det var visstnok et flott syn med disse hvitkledde soldatene på rekke og rad nedover fjellsiden i les deux Alpes. 

Mens guttene fortsatte til minnesmerket, tok mor og datter turen inn på cafeen hvor vi koste oss med varm kakao med krem og vaffler, eller "gaufre", som det heter på fransk. Her knipset vi også bilder. Detaljer, hverandre, maten og plassen vi var på. Heller ikke disse bildene blir nødvendigvis brukt i albumet, men det utfyller historien som blir enklere å gjenfortelle når jeg skriver inn tekster. 

Utfordret høydeskrekken

Noe frosne, ventet vi på plass i kulegondolen som skulle ta oss ned til sentrum igjen. Jeg må innrømme at jeg tenkte flere ganger på å gå alene ned trappa eller stien. Men jeg klarte ikke å overbevise noen andre om at det var en god idé, så jeg måtte pent bli med. Du vet, manglende steds sans og mange stier å velge i, er ingen god kombinasjon. Derfor satt jeg med hjertet i halsen i en glasskule og lot meg føre ned på bakken igjen. Datteren min som også har en tendens til høydeskrekk, knipset til og med bilder ned gjennom gulvet... 

Turen opp til Bastillen i Grenoble, ble en flott opplevelse - Project Life® - Pocketscrapping
Turen opp til Bastillen i Grenoble, ble en flott opplevelse - Project Life® - Pocketscrapping
Turen opp til Bastillen i Grenoble, ble en flott opplevelse - Project Life® - Pocketscrapping
Turen opp til Bastillen i Grenoble, ble en flott opplevelse - Project Life® - Pocketscrapping

Tid for å sette bildene i album og ta vare på minnene

Har du vært innom her før, da vet du kanskje at 2018 er mitt store fotoalbum år. Med fire unger, mange hverdager, ferieturer og opplevelser er det mange minner og historier å ta av. Jeg er lei av å ha dårlig samvittighet for alle bildene som er knipset opp gjennom årene. Alt av digitale bilder er lagret i skyen, kun tilgjengelig for meg. Selv om det har blitt enklere å dele bilder, er det liksom noe som mangler. Nemlig den lille historien til bildene...

Skriv ned små historier på journalkort

Boksen på bordet er fylt med journalkort og tags fra eget design. Kortene er tilpasset lommene til Project Life® albumene. De printes ut på en vanlig fargeskriver på ca 160 grams papir. Noen ganger bruker jeg kun journalkort som jeg kan skrive tekst på, slik som på denne siden. Andre ganger legger jeg inn kort med motiver, mønster eller ferdige kommentarer/ord. Det er helt avhengig av hva jeg vil framheve og hva som passer. Det som er så flott med slike album, det er at det ikke finnes noen regler. Du skal fortelle din historie og kan gjøre det akkurat slik det passer deg. 

I dag har jeg fylt på med flere bilder fra turen og har vel gjort tilsammen 3 doble ark med minner fra vinterferien. Det gjenstår og skrive noen flere kommentarer og kanskje sette på litt pynt, før jeg er ferdig. 

Jeg printer ut både bilder og tilbehør selv. Det gjør at jeg kan endre størrelser på bildene slik at de passer i lommene, printe ut flere når jeg mangler noe, og ikke minst, jeg printer ut det jeg trenger, ikke mer. Jeg har altså ikke liggende haugevis med bilder, men tar det litt etter litt. Det blir mye mindre overveldende da.  

Turen opp til Bastillen i Grenoble, ble en flott opplevelse - Project Life® - Pocketscrapping

Journalkort - tags og lommer i fotoalbumet = Project Life®

Jeg liker å gjøre ting enkelt. Det gjør at det er mulig å gjennomføre. Men det betyr ikke at det blir dårligere kvalitet. Pocket scrapping eller Project Life® er fotoalbum med plastlommer i forskjellige størrelser og retninger. Albumen fungerer som en ringperm og sidene kan lett tas ut og inn. For deg som er nybegynner og nysgjerrig på fotoalbum, finner du både nybegynner tips og inspirasjon under kategorien: Dokumenter historien din med ord og bilder. 

Til disse sidene har jeg brukt Bye9designs egne journalkort. Jeg har benyttet "marspakken feire" og maipakken "spring memories".  Fordelen med disse kortene er at du kan printe de ut så mange ganger du vil. Klippe de ut og sette de direkte inn i lommene. Om du velger bilder først og journalkort etterpå, eller omvendt, er ikke så farlig. Noen ganger er det gøy med mest mulig bilder, andre ganger passer det med utfyllende kort, litt luft eller kanskje mye tekst.  

Turen opp til Bastillen i Grenoble, ble en flott opplevelse - Project Life® - Pocketscrapping