Besøk meg i hagen min

Jeg er veldig glad for at jeg har en hage. Nettopp fordi den er akkurat passe stor til at jeg kan kose meg ute med hagearbeid uten at det blir uoverkommelig :o) Kanskje har det også en sammenheng med at ungene er større slik at jeg nå har bedre tid til å pusle i hagen. Hagen er ikke så stor, den er kupert og kan vel delvis kalles fjellhage med litt berg her og der. Den er helt perfekt for meg med andre ord :o) Plenen er akkurat passe stor til at vi kan kjøre gressklipper med motor og akkurat passe kupert til at noen robotgressklipper ikke kan brukes her :o) Trampoline til ungene er det blitt plass til og ellers har jeg fylt hagen med bærbusker, stauder, vintergrønt, busker og trær samt sommerplanter i krukker og kar.

DSCN3936

Frokostplassen min :o) Her sitter jeg med kaffekoppen og lager blogginnlegg på morgenkvisten hvis sola skinner :o)

DSCN3975

Denne rosen er et lite under synes jeg, det fantes ikke så mye som et lite grønt skudd etter den kalde vinteren, men jeg klippet den helt ned og lot den stå…….

DSCN3909

Salat og jordbær i min lille krydderhage, ingenting er vel bedre enn å kunne plukke inn mat fra egen hage :o) Rett før bildet ble tatt har datteren min vært og plukket inn modne jordbær.

DSCN3911

Snart er det flere jordbær som kan plukkes og dillen vokser seg stor fin og er klar for fiskeretter som kanskje skal lages i løpet av sommeren.

DSCN3912

I steintrappa har jeg plantet kryptimian, jeg håper disse etterhvert vil ta over for all den engsoleien, eller smørblomsten som er veldig voksevillig akkurat her. Jeg liker så godt steinene som har fått mose på, det blir nesten som å komme inn i en gammel hage, akkurat slik jeg liker det :o)

DSCN3919

Vi har massevis av markjordbær, jeg luker bort engsoleie, mose og gress og flytter røtter som veldig gjerne fester seg nesten hvor som helst. Disse små plantene er veldig enkle å formere i min hage, men de trenger litt hjelp for ikke å kveles av det overivrige ugresset :o)

DSCN3921

Nydelig innslag ved trestammen :o)

DSCN3954

Klatrerosen står med massevis av knopper, det varer ikke lenge nå før de slår ut i full blomst.

DSCN3928

Jeg er født langt nord i landet vårt. Min bestemor hadde en ripsbusk i hagen, som hver sommer rakk å få steinharde små ripsbærkart. De ble aldri moden og røde og fine. Uansett, karten ble plukket og spist av meg den….. jeg tror det var den mest spennende planten i hele hagen. Tenk, det som vokste på busken var faktisk spiselig. Kanskje er det derfor jeg har så mange bærbusker i hagen min. Jeg vil at mine unger skal få kjenne gleden over å kunne plukke og spise rett fra hagen :o) Nostalgi, ja kanskje det ja :o) Det blir i alle fall både rips og solbær i min hage i år, og de blir helt sikkert modne også.

DSCN3947

Titter du innom meg i morgen også skal du få være med videre på rundturen :o) Nå skal jeg finne meg en kopp kaffe til før jeg knyter på meg joggeskoene og tar en joggetur i gråværet. Det er meldt sol utpå dagen og da har jeg ikke tenkt å pese rundt i joggeløypa :o) Ha en strålende søndag alle som titter innom meg :o)

9 thoughts on “Besøk meg i hagen min

 1. Tonerosehuset says:

  så koselig!
  tusen takk for at du tok meg med på en liten rundtur, blir med videre også :-)

  Ha en deilig sommerkveld!

  klem tone

 2. Rosehagen says:

  Hei Nina;)
  Hage er en vidunderlig ting. Og den bør nytes! Høres ut som du gjør det;) Ser så koselig ut hos deg;)
  Ser ut som røttene på flere roser her også har berget selv om alt over bakken var livløst. Det blir blomster i år også;) Kryptimian er humlefavoritt;-)
  Så fint det kommer i etasjehagen din! Jeg må ut å se til jordbærene. Kanskje det er noen modne i løpet av helgen!?

  Fortsatt fin søndagskveld;)

  Klem fra Ann-Mari

 3. Hanne says:

  Takk for turen:) Vi har ikke så mye blomster i hagen, der er jeg ikke særlig god;) Men vi har mye spiselig i hagen – busker og trær er litt enklere å holde synes jeg. Og det er jammen stas å plukke fra egen hage:)

  Håper du får ei god ny uke
  god klem:)

 4. Reidunn says:

  Koselig hage du har:)
  Jeg har mange roser som kommer opp fra rota hos meg også! Nå er det knopper på de og det er som du sier et lite under:)
  Det er deilig med en hage som ikke tar altfor mye tid. Man skal jo kose seg med hagen og nyte alt som skjer der:)
  Ønsker deg en fortsatt fin sommer!!
  Klem fra Reidunn

 5. Gabriel Savaris IGNACIO says:

  Jeg elsker jordbær. Du har en fin plass for hagen. Jeg har en litt mindre, fordi jeg bor i en leilighet. Men plantene er over alt!

Comments are closed.