Blåbær – bordkort og serviettringer til høstens vakre bord

Blåbær – bordkort og serviettringer til høstens vakre bord

Blåbær til høstens og sensommerens vakre bord

Sensommeren og høsten er min favoritt tid når det kommer til bordpynting. Hagen og naturen bugner over av blomster, blader og bær du kan pynte med. Denne gangen er det blåbærriset som har fått hedersplassen og både bordkort og serviettringer er inspirert av disse vakre, søte og gode bærene.


Blåbær – bordkort og serviettringer til høstens vakre bord

​Naturen som inspirasjon

Naturen er den som oftest er min inspirasjonskilde til nye print. Ingen kan mixe og matche farger bedre enn naturen selv. Når jeg fargesetter tegningene mine henter jeg ofte fargene fra bilder jeg har tatt når jeg er ute på tur. Blåbærene og bladene er malt i akvarellfarger og de nydelige nyansene kommer godt fram. 

I dag er det dekket på for tetid, i hagen på hytta. Bordet er pyntet med blåbærris og rogneblader, gjestene kan plukke blåbær rett fra buketten. Blåbærris og rogneblader holder seg lenge bare de får stå i vann. Kvistene som ikke skal stå i vann, kan du pynte med samme dag som selskapet skal være. 

​Redigerbare bordkort

Bordkortene brettes doble og plasseres for eksempel ved glassene, på eller bak tallerkenen. Jeg liker at bordkortene bevisst kan brukes som en del av bordpynten. Derfor lager jeg gjerne et motiv også på baksiden av kortene. Bruker du de som doble bordkort, vil det vakre blåbærmotivet være synlig for gjestene uansett hvilken kant de ser kortet fra.

Bordkortene kan redigeres. Det vil si at du kan legge inn navn på gjestene dine før du skriver ut kortene på en vanlig fargeskriver. På disse bordkortene har jeg brukt gratis fonten Alex Brush. Denne skrifttypen er lagt inn slik at du får samme font når du skriver inn navn. Det er også gjort klart slik at du kan skrive tekst på to linjer om gjesten har langt navn. Flere tips om hvordan du får den beste kvaliteten på dine print, finner du her.

Blåbær – bordkort og serviettringer til høstens vakre bord

​Ett print mange muligheter

Del kortet i to og bruk bare den ene delen som du kan legge på en serviett eller feste til glasset. Bruk kortene som bakgrunn i en fotoalbum, scrapping, livejournal eller om du lager dine egne bursdagskort eller takkekort. Kortene kan også benyttes som matskilt på buffeter, koldtbord og tapasbord. Foretrekker du din egen håndskrift skriver du ut kortene uten tekst.

Serviettringene er vakre som omslag rundt servietter og sanger. De kan også benyttes til å festes rundt bestikket, du klipper bare av kantene slik at du får den lengden du foretrekker på ringene. Serviettringene er med i samme "pakke" som bordkortene. 

Blåbær – bordkort og serviettringer til høstens vakre bord

Gleden over å skape noe selv

Det er enkelt å gå i butikken å kjøpe en bunke ferdige bordkort og skrive på navn. For meg er imidlertid gleden over å lage noe selv det viktigste. Det er ikke nødvendig å starte fra bunnen av med alt og du må ikke ha kunstneriske ferdigheter for å lage personlige bordkort.

Når du velger ut papir du synes er flott, legger inn navn på gjestene dine fra pc eller skriver med din egen håndskrift, når du skriver ut bordkortene, klipper og bretter, da skal jeg love deg at du vil kjenne på gleden over å ha skapt noe selv. Du kan til og med pynte med litt ekstra hvis du har lyst til det. Bordkort og serviettringer koster kroner 25,-. Da får du tilsendt en pdf fil på eposten din med en gang du har betalt og deretter kan du skrive ut så mange du vil. Tar du vare på pdf filen har du bordkort til mange selskap. De øvrige utgiftene dine er til det papiret du vil bruke og til litt farge på printeren. 

Blåbær – bordkort og serviettringer til høstens vakre bord
Blåbær – bordkort og serviettringer til høstens vakre bord

Papirkvalitet

Jeg bruker aller helst 160 grams papir til bordkort, med litt glossy overflate. Da blir de stødige og motivet kommer flott fram. Matte kort er også lekkert og du kan selvsagt benytte annen tykkelse på papiret. Serviettringene på bildene er skrevet ut på helt vanlig 80 grams kopipapir, men det fineste uttrykket får du når alt er skrevet ut på samme type papir.

Det kommer ganske snart flere produkter i blåbærserien. Akkurat nå finner du gratulasjonskort til konfirmanten i nett butikken, sammen med bordkort og serviettringer. Snart kommer også invitasjoner, takkekort og vanlig gratulasjonskort med dette herlige motivet. Meld deg gjerne på fredagshilsenen under blogginnlegget. Da vil du få ukentlige oppdateringer om print, tips til hvordan disse kan brukes, gratis tilgang til bloggens eget printbibliotekt og oppdateringer om nye blogginnlegg.