Bli med en tur i denne vakre hagen – Botanical garden – Leuven

Jeg har så lyst til å ta dere med en tur til denne flotte, botaniske hagen i Leuven, Belgia. Her var jeg på omvisning med en guide som kanskje ikke visste så mye om roser og stauder og slikt, men han kunne historien bak de fleste plantene, hvordan de ble fraktet til denne hagen og av hvem. Det var spennende å lytte til og en helt annen måte å bli kjent med en slik vakker have på. Så, bli med en tur inn da vel ….

Botanical garden - Leuven Botanical garden - Leuven Botanical garden - Leuven

I denne hagen har 7 stykker jobben sin. Akkurat nå blomstret tulipanene og andre vårblomster. Noen trær hadde så vidt fått grønne knopper, mens andre var helt utsprunget, enkelte frukttrær sto i full blomst og gresset var grønt :o)

Botanical garden - Leuven

I bakgrunnen på dette bildet ser dere orangeriet. Her får alle sitrusplanter og andre lite kuldeherdige trær og planter, stå inne om vinteren.

Botanical garden - Leuven

Helt i bakgrunnen her kan dere skimte nok et orangeri. Dette rommer en enorm samling av ulike kaktuser. En av byens innbyggere samlet kaktusene på sine reiser og ga disse til denne hagen.

Botanical garden - Leuven

Her er bilder fra den tropiske delen av hagen. Her åpnes dørene kun på de varmeste dagene :o) Her vokser bananer og kakaoplanter, og skilpaddene trives veldig godt.

Botanical garden - Leuven Botanical garden - Leuven Botanical garden - Leuven Botanical garden - Leuven Botanical garden - Leuven Botanical garden - Leuven Botanical garden - Leuven Botanical garden - Leuven

Lekre, romantiske vannspeil flere steder i hagen, det var en fryd å gå rundt her :o)

Botanical garden - Leuven Botanical garden - Leuven Botanical garden - Leuven Botanical garden - Leuven Botanical garden - Leuven Botanical garden - Leuven Botanical garden - Leuven Botanical garden - Leuven Botanical garden - Leuven

Likte dere vandringen i denne hagen? :o) Kanskje kan det gi litt inspirasjon til eget hagearbeid :o) Etter noen dager med fantastisk godt vær har det nå begynt å skye over her  hos oss, litt kjedelig, men sånn er nå engang været her oppe i nord :o) Jeg håper dere alle får en flott siste pinsedag! Tusen takk for at dere titter innom meg, det er skikkelig trivelig! ikke glem å trekke et lodd eller flere i min Giveaway, linken finner dere øverst til høyre.

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

 

3 thoughts on “Bli med en tur i denne vakre hagen – Botanical garden – Leuven

 1. Reidunn says:

  Her var det mye fint Nina!!
  Tenk på alle de forskjellige blomstersortene de har der?
  Det er sikkert like fint om sommeren også når andre vekster blomstrer:)
  Flotte bilder Nina!:)
  En liten pause i sommerværet, men det kommer snart tilbake:)
  Klem Reidunn

 2. Millas blåbærtua says:

  Så flott tur inn i den vakre parken,det er jammen fryd for auget det og så flott å besøke ein slik vakker plass:)
  Håper du har hatt ei fin pinsehelg,nå må kvardagen planlegges igjen men litt godt og:)
  Fin ny veke til deg!
  Klem fra Lillian

Comments are closed.