Bli med på en kopp kaffe i Antwerpen

Om ikke bokstavelig så billedlig :o) Kanskje har du vært der eller kanskje skal du dit en gang. Antwerpen er vel for de fleste kjent som havneby, den er sentrum for diamanthandel og diamantforedling, siden 1990 tallet har den også vært en av Europas store fashionmetropoler. Det visste jeg ikke på forhånd, men med en guide som forøvrig er rangert av CNN til en av verdens 10 beste, ble det en spennende tur i Antwerpen en søndag, tidlig i mai. Siden det var søndag ble det med vindusshopping, kanskje like greit det, hi, hi :o) Det ble derfor langt bedre tid til å se vakre gater, smug, kafeer, museum og restaurantbesøk. Er ikke denne kafeen helt bedårende :o) Den fant vi i en av bakgatene.

Antwerpen - cafe

 

Cafeer på rekke og rad. Noen med blomster….

Antwerpen - cafe

og noen med polkadotter.

Antwerpen - cafe

Denne gamle bygningen rommer mye godt, den ligger rett ved siden av den store og vakre katedralen.

Antwerpen - cafe

Dette pakkhuset er restaurert og ligger rett ved kanalen. Her inne finnes flere gode restauranter… Ha øynene åpne når du går langs kanalen, det er ikke så lett å få øye på åpningene som tar deg med inn i denne verdenen :o)

Antwerpen - cafe

De gamle dørene og lasterampene er beholdt, dette er et utrolig flott område.

Antwerpen - cafe

I finværet kan du trekke utenfor pakkhuset å få deg noe godt å drikke.

Antwerpen - cafe

Denne restauranten ligger også ved kanalen. En gammel bygning med masse atmosfære og god utsikt over kanalen. Når de i tillegg serverer nydelig mat og drikke er den vel verdt et besøk.

Antwerpen - cafe

Antwerpen - cafe Antwerpen - cafe

I hovedgaten finner du det gamle palasset til kongefamilien. Her vi nå skal gå inn, kjørte hester og vogner i gamle dager. Kongefamilien bodde her i perioder, jeg elsker slike historier og det gir en helt spesiell følelse å gå rundt å tenke på hva som skjedde og rørte seg her tidligere.

Antwerpen - cafe

Nå er vi kommet inn gjennom den kongelige porten og her er det en lekker cafe hvor du kan sette deg ned med en kaffe og noe søtt eller noe sprudlende kaldt om du foretrekker det :o)

Antwerpen - cafe

Fra cafeen ser vi rett inn til den tidligere stallen som nå huser den lekre interiørbutikken Flamant. Som nevnt, det var søndag da jeg var der…..

Antwerpen - cafe Antwerpen - cafe

 

Nå er hverdagen i gang igjen etter noen herlige dager på Sørlandet. Sola skinner i Trøndelag og jeg er klar for en sykkeltur til jobb. Helt greit å komme i gang igjen. Det er jo snart helg, hi,hi :o) Neida, det er bare det at jeg kribler etter å komme i gang med planting i hagen og det får jeg ikke gjort før til helga. Jeg er så glad for å se at jeg har fått flere følgere, både med og uten blogg :o) Så morsomt :o) Alle dere som har blogg skal jeg titte innom. Hjertelig velkommen som følgere alle sammen! Håper dere vil trives! En strålende onsdag ønsker jeg dere som titter innom!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

 

2 thoughts on “Bli med på en kopp kaffe i Antwerpen

 1. Reidunn says:

  Hei Nina!!
  For en fantastisk sightseeing du tar oss med på!!:)
  Nydelige bygninger med spennende historie og alle de koselige cafeene!!:)
  Du er så flink til å ta gode bilder!!:)
  Ha en fin dag !!
  Klem Reidunn

 2. Hanne says:

  Det gjør turen ekstra fin når en kjenner historien til gatene og bygningene man besøker, takk for at du tok oss med på turen:)

  Her har sommeren tittet innom igjen og vi har hatt en fantastisk varm og fin dag. Som du så på IG så har vi laget slush – noe som falt i smak hos både A og meg, deilig med noe avkjølende i varmen!
  Ha ei fortsatt fin uke kjære du
  god klem:)

Comments are closed.