Bli med på en liten rundtur i Wien

Skal du på weekendtur i løpet av året og lurer på hvilken by du skal besøke….. Jeg anbefaler Wien. Kanskje ikke den typiske storbyen som “alle” nordmenn reiser til, men en by jeg vil påstå har det meste. Østerrikes hovedstad har en mektig historie, da den en gang var hovedstaden i det østerrikske imperiet, og Europas knutepunkt. Wien var en av de byene som unngikk krigens bombing og ødeleggelser. Den dag i dag er byen full av storslagne bygninger, brede gater, vakre parker og kirker. I selve bysentrum kan du se flotte og storslagne bygninger fra 1800 tallet. Jeg elsker å gå rundt og bare ta innover meg alt det vakre som er å se på :o) Vi tok en tur rundt det fantastiske Hofburg Palasset som fram til 1918 var en del av Habsburg empire og keisere har hatt sitt virke her fram til samme dato. Nå er det Østerikes president som har sitt hovedsete her. I dag skal du få bli med en liten tur på den ene siden av palasset, her er det bare å sette seg til rette og kose seg for noen bilder må det jo bare bli :o)

DSCN5511

 

DSCN5513

 

DSCN5517

Hofburg palasset er enormt….. Fra denne vakre inngangen hvor hester med vogner som vi  gjerne forbinder med vakre kjoler og Wienerball, beveger vi oss videre til Michaelerplatz. Haydn bodde noen år i hjertet av Wien og spilte i kirken som ligger på denne plassen.

DSCN5523 DSCN5525

DSCN5524

DSCN5531

DSCN5532

Fra disse fantastiske byggene med nydelige detaljer, beveger vi oss videre mot Wieneroperaen, og fortsatt har vi ikke nådd enden på Hofburgkvartalet. Dette kvartalet er i dag fylt med museer, cafeer og her oppbevares også kronjuvelene, du kan lese mer om hva du kan oppleve i Hoburg her, om du har lyst. En liten arkitektonisk overraskelse dukket plutselig opp. En filmbar med moderne stil :o) Denne baren finner du rett før de fargerike trappene opp til Albertina og er altså en del av bygningene til Hofburgpalasset.

DSCN5533

Helt i den sørlige enden av det keiserlige palasset finner vi Albertina. Her finner vi verdens største og mest verdifulle,  grafiske samling. Gammel kombinert med nytt…. Flott :o)

DSCN5541

Ved inngangen til Albertina ser vi at Hofburg palasset fortsetter. Her ser vi antydningen til den vakre parken som ligger i forkant av denne delen av palasset.

DSCN5539

Når du står med ansiktet vendt mot inngangen til Albertina og snur deg mot høyre ser du dette bygget :o) Nemlig Operaen i Wien. Det er her det foregår, nyttårskonserten altså :o) Kanskje ikke den mest oppsiktsvekkende bygningen i denne byen, men bare historien og kunnskapen om det som skjer her hvert eneste år får hjertet til å banke litt ekstra :o) Du kan lese mer om Operahuset i Wien “her”.

DSCN5542

Jeg blir så fascinert av slike gamle bygninger og den historien de gjemmer på. Bare så synd at det ikke ble tid til å ta en titt innendørs i disse bygningene, det tror jeg har vært en fantastisk opplevelse. Men jeg har enda mer om Wien som du skal få se i løpet av uka og helt til slutt blir det vindus shopping og noen nyttige adresser til shoppingglade :o) Flere innlegg finner du øverst på siden under fanen Reisetips. Håper dere har en superduper søndag alle sammen :o)

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

2 thoughts on “Bli med på en liten rundtur i Wien

 1. Reidunn says:

  Ååå det var gøy å se bilder fra Wien!!
  Vi var der for noen år siden og jeg ble også så fasinert av de fantastiske bygningene!!
  Fikk sett en god del da vi kjørte en del med buss:) På firmaturer er det ikke så god tid til å se alt man vil:)
  Men jeg er veldig glad for at jeg fikk være med til Wien:) Må alltid ha med meg nyttårskonserten!
  Da vil jeg ønske deg ei fin ny uke:)
  God klem fra Reidunn

Comments are closed.

Translate »