Bli med til isgrottene på Svalbard

Skal du til Svalbard på vinterstid vil jeg anbefale deg en tur under isen. Det er et fantastisk skue som nærmest er ubeskrivelig. Du vandrer gjennom iskanaler der taket er så høyt over deg at selv kongen kan bli misunnelig :o) Isen er formet som de lekreste lysekroner og du skal lete lenge for å finne så vakre maleri som isen selv lager. Men for å komme inn til dette nydelig skuet må du gjennom noen hindre, lider du av klaustrofobi, er det ikke sikkert det er så lurt for deg å ta turen inn. Jeg liker ikke tanken på å krype inn i en grotte, jeg har problemer med tunneler og t- baner, for ikke å snakke om heiser. Men dette var en opplevelse jeg måtte prøve, jeg kunne jo gå ut hvis jeg ikke opplevde dette som trygt. Alternativet mitt var å sitte alene ute i beltevognen, med snø så langt øyet kunne se, uvitende om hvor nær en isbjørn kunne være…. Så, jeg firte meg i tau ned dette hullet….. Altså, det mørke hullet bak guiden som står og måker foran inngangen…..

IMG_7833

…. og inn i denne eventyrverdenen….

Isgrottene - Svalbard - Visit Svalbard - Visit Norway

Noen plasser var det så lavt under taket og trangt, at vi måtte krype på alle fire for å komme forbi.

Isgrottene - Svalbard - Visit Svalbard - Visit Norway

Mens andre plasser var det så høyt at du ikke ville nådd opp med stige en gang. Istappene over hodene på oss der vi gikk, var kuttet av slik at det ikke skulle være farlig. Slike spisse istapper som dette han i sideganger og langs veggene der vi ikke kunne gå.

Isgrottene - Svalbard - Visit Svalbard - Visit Norway

Gull og hvitt, er det ikke vakkert…..

Isgrottene - Svalbard - Visit Svalbard - Visit Norway

Naturens egen krystallkrone…..

Isgrottene - Svalbard - Visit Svalbard - Visit Norway

Rim og frost. På sommeren er det fortsatt is her hvor vi kan gå, men istaket smelter hver sommer og vannet får renne fritt. Jeg synes det er helt merkelig å tenke på at disse grottene er åpne om sommeren og lukker seg igjen som de vakreste isslott om vinteren. Det er så mange ganger i disse grottene at du er helt avhengig av guide.

Isgrottene - Svalbard - Visit Svalbard - Visit Norway

Her kan vi gå oppreist, men det er lavt under taket. Hjelmer og hodelykter er nødvendig. Det er fort gjort å kakke hodet i taket :o)

Isgrottene - Svalbard - Visit Svalbard - Visit Norway Isgrottene - Svalbard - Visit Svalbard - Visit Norway Isgrottene - Svalbard - Visit Svalbard - Visit Norway Isgrottene - Svalbard - Visit Svalbard - Visit Norway

Her må vi ned på kne for å komme videre :o) Men på den andre siden kan vi reise oss opp igjen.

Isgrottene - Svalbard - Visit Svalbard - Visit Norway Isgrottene - Svalbard - Visit Svalbard - Visit Norway

Jeg må jo la dere få se et bilde av meg selv her slik at dere får bevis på at jeg faktisk våget meg inn her. Det var frisk og kald luft så det gikk veldig godt å puste normalt  der inne :o)

Isgrottene - Svalbard - Visit Svalbard - Visit Norway

Her er gutta som kjørte oss fra Longyearbyen og opp til breen. På grunn av veldig dårlig sikt, altså ingen sikt i det hele tatt, så kjørte de beltevogna på GPS, og fram kom vi :o)

Isgrottene - Svalbard - Visit Svalbard - Visit Norway

Isgrottene på Svalbard, det var en fantastisk opplevelse og jeg tar gjerne turen dit igjen. En en varm, trang grotte uten snø og is i sydens varme land, dit får du meg imidlertid ikke. Flere Svalbardinnlegg kommer :o) Uka er igang og jeg håper dere har hatt en superduper start på den :o) Tusen takk for alle koselige kommentarer og hjertelig velkommen til nye følgere :o) Dere gjør meg så glad!

 

5 thoughts on “Bli med til isgrottene på Svalbard

 1. Reidunn says:

  For et fantastisk syn!!:)
  Tenk at det er naturen som lager dette:) Så spennende!
  Fantastisk fine bilder du har tatt!!:)
  Dette var en god reklame for Svalbard!!:)
  Gleder meg til å se flere bilder:)
  Ha en fin kveld:)
  Klem fra Reidunn

 2. Rosehagen says:

  Hei på deg;)
  Fantastiske bilder fra Svalbards isgrotter;) Tøft å bevege seg inn dit;)
  Jeg har vært i vulkangrotter!! Vet ikke om jeg gjør det igjen!

  God uke til deg;)

  Klem fra Ann-Mari

 3. salige lavendel says:

  Dette må jo ha vært en spektakulær opplevelse!!! Takk for hilsen hos meg også, det høres lovende ut at du har sett Petrol fargen «live» og at den er som på bildet. Blir spennende å se hvordan den blir på møbelet!

 4. Millas blåbærtua says:

  Sitter her med sug i magen og tenker at du er knalltøff,det hadde eg ikkje tørt,eg hadde sikkert fått heilt klaus og ikkje fått puste men vakkert var det:))
  Tenk å kjøre på GPS for å finne fram,Høyres ut som ein tøff historie dette,Hihi!gløymer ikkje slike opplevelser lett nei!

  Finkveld til deg!
  Klem fra Lillian

 5. Monica Midtun says:

  For et minne for livet og vakkert :) men litt skummelt også vel ? :)

  Takk for turen !

  Så kjedelig med allergier….håper de kan vokse det av seg !

  Fin uke til deg

  Klem fra Monica

Comments are closed.