Bli med til San Sebastian

Helt nord i Spania, ca. 20 km fra den franske grensen, ligger San Sebastian. Byen er en del av Baskerland og ligger ved den sørlige delen av Biscayabukta. Selve bykjernen har ca. 187 000 innbyggere. Jeg ble forelsket, denne byen har jo alt. Vakker natur, lang flott strandpromenade, helt uten biltrafikk mellom hotell og strand :o) Et moderne sentrum med butikker og restauranter for en hver smak og lommebok. Og gamlebyen, gamlebyen er helt nydelig. Trange smug og barer med den berømmelige pinchos, som du aldri må kalle tapas…. selv om det er en form for det :o) Her kan du vandre fra bar til bar og smake på de forskjellige pinchosene, enhver bar har sine spesialiteter. Du bestiller noe å drikke, samtidig som du betaler for et utvalg pinchos som står framme på bardisken. Da er det bare å plukke og spise og prate og se på alle menneskene rundt deg. En helt fantastisk stemning og opplevelse!!!! Bli med på en liten rundtur i denne vakre byen da vel…..

IMG_9825

Her er noen bilder som er tatt fra hotellrommet vårt, i bakgrunnen kan dere skimte gamlebyen. Den er ikke så stor, og fra vårt hotell var det en kort spasertur dit :o)

IMG_9842

Foran den flotte bygningen skimtes såvidt en karusell, akkurat en slik en som vi kan se i gaaaamle filmer. Dette er nostalgi :o)

IMG_9843

Dette er også tatt fra hotellrommet, laaaang sandstrand og se, det er ingen biltrafikk, det er bare fantastisk i en liten “storby” som dette :o)

IMG_9844 IMG_9846

Vakre broer og bygninger overalt i byen…..

IMG_9848 IMG_9853

Flere parker der lokalbefolkningen nyter fridager på ulikt vis.

IMG_9856 IMG_9857

Bugnende grønnsaksmarkeder.

IMG_9860 IMG_9880

Her har vi gått langs strandpromenaden og kan se rett over til hotellet vårt, Hotel Londres.

IMG_9882

Vi er ved kysten og egen havn er det selvfølgelig :o)

IMG_9883

Ser dere bygningen på toppen, helt bakerst i bildet? Nå skal vi ta en tur dit, det er ikke så slitsomt som det ser ut til, så kom igjen :o)

IMG_9888

Se her, nå kan du sette deg godt til rette i denne taubane vogna. Enklere kan det vel ikke bli :o) Her har de til og med to felts bane….

IMG_9897

Da er vi på toppen, jeg tenker du synes det var verd turen med taubanen. Maken til utsikt :o) Nå ser vi ned til samme stranda som du fikke se fra hotellrommet. Bak stranda ser du hvor byen strekker seg innover.

IMG_9899 IMG_9900

Ja, jeg er utrolig glad for at jeg har fått besøkt denne vakre byen. Jeg tar svært gjerne turen tilbake!!!

IMG_9902

Og for de av dere som lurer på om det finnes noen fine kulturtilbud i denne byen som er verdt et besøk…. Ja, massevis. I morgen skal jeg vise dere noen :o) Ha en strålende søndag alle sammen! Vi starter dagen tidlig og drar avgårde på fotballcup, men først… kaffe :o)

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

 

3 thoughts on “Bli med til San Sebastian

 1. Anette Grinde Østebø says:

  For en fantastisk tur du har hatt. Nydelige bilder du presenterer, jeg kunne ha reist på flekken :) Blandt alt det fine du viser, la jeg spesielt merke til de flotte rekkverkene på broene. De er jo et kunstverk i seg selv. Så det godt da jeg klikket meg inn på bilde og forstørret det.
  Ellers tusen takk for hyggelig kommentar hos meg og velkommen som følger. Jeg blir så glad hver gang det skjer :)
  Ønsker deg en fin søndag!
  Anette

 2. Villa Wonka says:

  Åh… får skikkelig reisefeber av å se på bildene :) Ser og høres ut som et nydelig sted. Fikk lyst til å reise dit med engang :)
  Ha en fin søndagskveld!
  Klem Kristin

Comments are closed.

Translate »