Blomsterhilsen fra Sør- Frankrike

Hei alle sammen! Nå er jeg inne i siste ferieuke av tre her i mitt ferieparadis i Sør-Frankrike. Tre uker hvor inntrykk og opplevelser står i kø. Det var nesten en merkelig opplevelse å sette seg på flyet til Nice for to uker siden, tropevarmen hadde kommet til Trøndelag og det var nesten like varmt hjemme som her nede. For første gang ga det ikke pustebesvær å gå av flyet og vente på leiebil, vi var jo allerede vant til varmen :o) Opplevelsene er imidlertid noe annet enn hjemme, det er jo derfor vi drar på ferie :o) I løpet av disse ukene har vi besøkt flere små landsbyer i fjellsidene, vi har vært på vinsmaking på bortgjemte vingårder, badet på mange forskjellige strender, kjørt vannscooter, dykket, snorklet, shoppet og ikke minst, vi har vært på marked i St.Tropez som vi avsluttet med båttur med en aldri så liten titt på luksuriøse båter og hus…. Flere innlegg kommer etterhvert :o)

DSC_2229

 

På våre turer rundt omkring her nede blir jeg slått av hvor mange flotte planter og blomster som finnes. De som følger bloggen min vet jo at jeg er veldig glad i blomster og her måtte det til et eget innlegg for å vise fram noen :o) Vannliljene og denne dammen fant jeg i Marineland i Antibes. Blant haier, pingviner, seler og massevis av andre sjødyr, var det nydelig plantet og pyntet med fine områder som dette.

DSC_2232 DSC_2454

 

Det tar ca ti minutter å gå i rolig tempo fra leiligheten vår og ned til stranda, hva gjør vel det når det er så mye flott å se på :o) Navnene på disse blomstene kan jeg dessverre ikke, men er det noen som kjenner til de blir jeg glad for et tips :o) Knoppene på disse minner meg litt om Hawaiirosen.

DSC_1452 DSC_1451

 

Denne skjønnheten hadde nesten gjemt seg helt blant andre busker, som dere ser er det ikke bare å plukke med seg med slike skarpe pigger :o) Men du verden så flott den er…

DSC_1467

Enkelte steder er det rett og slett en fargeeskplosjon av blomster, ikke rart det er vanskelig å skille den ene fra den andre, i bakgrunnen troner en stor busk som er overfylt med lilla blomster. Bilder av den kommer sener da jeg var litt uheldig med lyset da den skulle foreviges :o)

DSC_1468

 

I forkant av den røde planten fant jeg disse skjønne blomstene. Innkjøringen til byen vår er omkranset av hekker med denne busken. Det er litt av et syn når vi kommer kjørende.

DSC_1480

 

DSC_1486

 

Det er utrolig hvor flinke mange franske byer er til å stelle og ta vare på blomstene. Det er sannelig til stor glede for oss som er turister og for fastboende. Jeg har også vært og besøkt en enorm Middelhavshage like ved her vi bord. Her var det planter og blomster fra flere land som ligger rundt Middelhavet, en morsom opplevelse. Eget innlegg kommer selvfølgelig :o) Rosevinen står på kjøling og nå skal den sprettes, deilig etter noen timer på stranda :o) Herlig kveld til dere alle!!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

5 thoughts on “Blomsterhilsen fra Sør- Frankrike

 1. Monica Midtun says:

  Så herlige dager du har :) jeg bare må til Frankrike og bli der en stund slik som deg. Gleder meg til å se mer :) Vakre blomster bilder og kald rosevin blir aldri feil !

  Nyt sommeren

  Sommerklemmer fra Monica

 2. Merete says:

  Nyt siste del av ferien i dette herlige området :-) Vi gjør oss klar til jobb i morgen etter 4 flotte ferieuker i Frankrike og Trøndelag.

 3. Pingback: Sommer og søndag | Hverdagsliv det gode liv

Comments are closed.