Bo midt i hjertet av København

Jeg synes det er så lenge siden, men det er faktisk bare to år siden sist jeg var i København. Hotellet lå rett ved Tivoli. Det var med andre ord en perfekt  plassering for julemarkedet som Tivoli i København er så kjent for. Og for en julestemning de kan skilte med der…. Hvert år er vi på førjulstur til en storby med nettopp julemarked, men København er en av mine favoritter, det er utrolig vakkert pyntet, og det er rene Skomakergate stemning i deler av tivoli. Absolutt noe man kan ta med ungene på før jul :o)

IMG_0065 IMG_0089

Neste gang jeg skal til København skal jeg definitivt utforske noen flere av de mange shoppingatene som finnes i tillegg til den kjente gågaten Strøget. Rundt og i nærheten av Strøget finner du nemlig en rekke, små, trange smug med både morsomme og unike butikker. Men de aller mest koselige og sjarmerende butikkene finner du i gater fra midellalderen og i historiske bygninger. Shoppingområdene i byen ligger i gåavstand fra hverandre og ofte finner du butikker av samme typer i nærheten av hverandre, noe  som gjør at interiørfrelste kan finne mange spennende butikker i samme gate :o)

SQU_Shopping_580x250_02 SQU_Shopping_02_580x250_02

En av mine favoritter er Lene Bjerre og jeg måtte selvfølgelig besøke denne avdelingen i Illums Bolighus da jeg var der :o)

044 040

En weekend i København byr selvfølgelig på mye mer enn shopping. Lei deg en sykkel og opplev byen ved kanalen, ta deg en lang herlig lunsj på et av de mange utestedene eller kanskje en lite glass vin eller kaffe på en utecafe når det er vær for det :o)

SQU_Cykel02_580x250_02

Båttur på kanalen er også mulig og da vil du oppleve noen av de vakre bygningene fra en annen side. En tur i operaen enten for å oppleve en operette, eller rett og slett for å oppleve det vakre bygget slik vi gjorde, vil jeg anbefale :o) Planlegger du en tur til København kan du bo både rimelig, godt og sentralt hos The Square København. Hotellet ligger like ved Tivoli som er et perfekt utgangspunkt for alle shoppingområdene. Jeg setter stor pris på anbefalinger fra lokalkjente når jeg skal se meg om i en ukjent by. Som regel har man bare noen dager på seg til å oppleve byen og da er deg greit å vite hva man skal se etter uten å bruke mye tid på å lete. The Square har samlet anbefalinger fra sine egne ansatte og deler villig sine favorittplasser med oss gjennom en egen opplevelsesguide

SQU_Havnefront_02_580x250_02

Dette bildet er av “Den Sorte Diamant” som er navnet på den kongelige bibliotek. Jeg kan love dere at det var en spesiell stemning da båten jeg satt i gled sakte forbi denne bygningen på kveldstid. Men jeg tror nok at opplevelsen er like stor i strålende solskinn :o) I år går førjulsturen vår til London. Selv om jeg har vært der flere ganger, blir det gøy å oppleve byen i førjulstiden. København skal jeg imidlertid tilbake til. Jeg er langt fra ferdig med å oppleve den byen og nå har jeg jo funnet et hotell jeg skal bo på neste gang :o)

 

6 thoughts on “Bo midt i hjertet av København

 1. Titti Malmberg says:

  Köpenhamn är alltid underbart! Jag har varit en gång på just julmarknaden på Tivoli, wow, magisk! Tack för dina fina bilder och nu blev jag sugen på att ta en tur innan jul…
  Varm höstkram,
  Titti

 2. Inger Johanne says:

  Sjarmerende julegate og koselig lesing om København. En utrolig herlig by. Jeg skal på “julebordshelg” i desember, og gleder meg til å se dette julemarkedet, som jeg har hørt så mye om.. Hvor vi skal bo, gjenstår å se, for det skal være en hemmelighet fikk jeg vite..

  • Hverdagsliv Det gode liv says:

   Tusen takk :o) Du kommer til å storkose deg!! Det er utrolig koselig i Tivoli på kveldstid, når mørket har senket seg og alle lysene kommer til sin rett. Spennende at du ikke vet hvor du skal bo…. gi meg et hint når du er tilbake da :o)

 3. Fru Tunheim says:

  Å så herlig det så ut til å være i København. Jeg har en lei tendens til stort sett oppholde meg på Strøget og ved Nyhavn når jeg er i byen. Men neste gang skal jeg prøve å utforske litt mer, når enn det blir.

  Ha en herlig helg!

Comments are closed.