Boktips – Fyrmakerinnen

Jeg leser massevis av bøker, jeg rett og slett elsker en god bok og kan sitte i timevis og lese dersom jeg har mulighet og boken fenger meg. Ofte er bøker høyest på ønskelisten når det er jul og bursdag, og jeg nøyer meg ikke med én bok på listen, nei, den blir som regel veeeeldig lang :o) I dag har jeg lyst til å tipse dere om en bok jeg leste for en stund siden.

DSC_5251

Fyrmakerinnen av Jane Borodale ble utgitt i 2009 og oversatt til norsk i 2012. Dette er en lettlest, historisk roman fra 1700 tallet. Den handler om Agnes, en ung, fattig jente på 17 år som blir gravid. For å spare familien, velger hun å dra avsted til London for å finne seg arbeid og for å skjule graviditeten. Underveis til byen møter hun en rik, ung dame som blir et av Agnes «svevende» holdepunkt, når ting blir vanskelig å håndtere. Agnes får jobb som assisten hos fyrverkerimakeren John Blacklock. Han beskrives som en dyster, enkemann, altoppslukende i sin søken etter stadig mer fantastiske fyrverkeri. Vi følger hverdagen til Agnes, hennes iherdige innsats for å lære seg å lage fyrverkeri, hennes drømmer for framtiden for seg og barnet. Vi blir dratt inn i intrigene i en husholdning der den enkeltes kamp for tilværelsen kan gå på bekostning av vennskap, trygghet og tillit.

Jeg lar meg imponere over forfatterens skildring av omgivelsene, jeg føler jeg blir dratt inn i en annen tid der jeg nesten kan kjenne luktene, mistrøstigheten og de små gledene. Jeg liker å bli kjent med personene i en bok, og det er helt klart Agnes vi blir best kjent med her. Noen av de andre personene opplever jeg som et lite mysterium, og det er kanskje det forfatteren ønsker. Noen overraskelser byr faktisk boken på også, av og til hadde jeg lyst til å lurtitte lenger bak for å vite hvordan det gikk :o)  Skulle det være noe negativt å peke på så er det avslutningen, plutselig var boken ferdig og jeg satt igjen med et ønske om å vite mer, lese mer…. Min frustrasjon gikk altså ut på at jeg ville lese mer og det kan jo bare bety en ting…. Boken er verd å lese :o)

DSC_5252

Bokdetaljer: Fyrmakerinnen av Jane Borodale                                                                   Forlag: Juritzen Forlag                                                                                         Utgivelsesår: 2012

Hør hva forfatteren selv sier om boken :o)

DSC_4997

Har du lest den? Legg gjerne igjen en kommentar om hva du synes :o)  Ha en strålende lørdagskveld!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20