Bordkort – inspirasjon i massevis

bye9designprint - nordic design
bye9design

Bordkort, en viktig del av pynten på festbordet

Skal du feire, bursdag, barndåp, konfirmasjon, bryllup eller en annen begivenhet? Det er alltid like trivelig å dekke et vakkert bord. Et vakkert bordkort gjør det mer personlig synes jeg. I utgangspunktet er jo bordkortet der av praktiske grunner, vertinnen kan plassere gjestene slik hun mener det vil være best for gjestene. Men ingenting er vel koseligere enn å finne sitt eget navn på et vakkert bordkort, jeg føler meg i alle fall veldig velkommen til bords.

Nå står konfirmasjoner for tur hos mange og bryllupssesongen er like om hjørnet. Jeg har samlet et knippe bordkort jeg håper kan være til inspirasjon for deg. Om du vil ha mer inspirasjon, finner du enda mer under kategorien «Bordkort og invitasjoner». 

Bordkort med heklede blomster

På det første bordkortet er det  klippet til en grønn og en hvit kvadrat som er limt lagvis og som rammer inn den heklede blomsten. Om du ikke kan hekle blomstene selv får du kjøpt lignende ferdige i en rekke hobbybutikker.

Doble bordkort med blomst

Dette kortet er klippet og brettet i farvet papir. Blomsten er ferdigkjøpt med perlen og finnes i flere farger. Du kan også bruke papirblomster eller silkeblomster i aktuelle farger. Blomstene kan festes med lim eller med en liten tag/splitbinders som du finner i scrappeavdelingen.

Ta også en titt i nettbutikken og se utvalget av nydelige bordkort med hvitveis og andre blomster du rett og slett bare printer ut så mange eksemplarer du trenger av. Alle bordkortene kan redigeres med navn før du skriver de ut.
bye9designprint - nordic design

Maritime bordkort

Maritimt preg på bordet, selvplukkede skjell er limt på. Bruk gjerne limpistol eller annet sterkt lim da skjellene er ganske tunge. Papiret i blått er revet i passende biter og det er brukt kalligrafitusj for å skrive på navnet. Selve kortet er brettet dobbelt og står av seg selv på bordet. Bruk helst litt kraftig papir når du skal lime på litt tunge ting. Her står kortet sammen med servietter fra Marimekko.

Du kan også printe ut enklere og stilige bordkort med maritimt motiv. Ta en titt her. 

bye9designprint - nordic design

Pynt ferdigkjøpte kort med bånd som passer til anledningen

Dette kortet er kjøpt ferdig, gjør det til ditt eget med å sette på et bånd som matcher den øvrige pynten :o) Her er det festet til en kirsebærgren.

bye9designprint - nordic design

Sommerfuglen – en vakker symbolikk til konfirmanten

Dette kortet ble brukt i konfirmasjonen til en av mine sønner. Farvene vi valgte til bordpynten går igjen i kortet, blått og grønt. Farvet, tykt papir, sommerfuglen er stemplet på  blått tykt papir, klippet ut og limt på kortet med puter som løfter det litt opp fra underlaget Navnelappen er skrevet på pc i ønsket font/skrift, printet ut og limt på. Her er den festet med miniklype på glasset.

Du finner også enkle og nydelige sommerfuglbordkort du kan printe ut i nettbutikken.

bye9designprint - nordic design

Her er bordkortet festet til kirsebærgrenen. Det er utrolig fint å legge nyutsprungne grener langs tallerkenrekken og feste bordkortene i disse grenene. Pass på at du ikke bruker bjørkegrener og andre grener som gjestene kan reagere på… Hvis ikke grenene er utsprunget enda, kan du plukke inn en passende mengde og drive fram knoppene inne slik at de er klar til den store dagen.

bye9designprint - nordic design

Håndlaget papir

Denne varianten ble laget til konfirmasjonen til min eldste sønn, håndlaget tykt papir i ønsket farve. Litt tynnere papir i en annen nyanse er limt på og utenpå dette er navnelappen limt på. Den er klippet ut med mønstersaks og navnet er skrevet på med kalligrafitusj. Et tykt papirbånd er festet til bordkortet og drapert rundt glasset som en del av bordpynten.

bye9designprint - nordic design

Nydelig kranser

Lag bittesmå kranser av feks. rosmarin som dufter fantastisk. Du kan benytte helt enkle, hvite papirlapper med navnet på, festet med et bånd.

Bordkort - inspirasjon i massevis

Bordkort - inspirasjon i massevis

Bordkort med vannmaling

Du kan lage de vakreste bordkort med vannmaling. Selv elsker jeg de uforutsigbare figurene og strukturen som vannmalingen gir. Sørg for å dekke til bordet før du begynner. Benytt tykt papir, gjerne akvarellpapir. Bland den fargen du du har lyst til å bruke, finn fram en tykk pensel og mal eller splash ivei. Her kan du se hvordan vi laget invitasjoner til konfirmasjon med vannmaling.

Bordkort - inspirasjon i massevis

Som perler på en snor

En variant som nok krever litt mer arbeid, perler med bokstaver tredd på en ståltråd og festet til kortet. Skal du lage mange slike kort kan det nok lønne seg å kjøpe perler uten bokstaver og skrive på navnene med porselenstusj eller annen tusj som fester til underlaget.

 

Temabordkort – bagasjelapp

Disse bordkortene vil garantert bli husket og tatt vare på av gjestene. Tema fly/reise og bagasjelapper. Et bordkort som i tillegg er en liten gave til gjesten.

Bordkort med tema

Det er gøy å pynte til fest med utgangspunkt i et tema. Dersom det er en spesiell gjest som skal feires som har en hobby som peker seg ut er det gøy å bruke bordkort som passer til det. Det samme om det er en gitarklubb, avslutning for hesteglade eller andre anledninger. Du finner mange temabordkort i nettbutikken som du kan printe ut.

Bordkort med hestemotiv til konfirmasjonsbordet
Bye9design printshop

 

Jeg håper du finner noen tips og ideer som du kan bruke på ditt neste bord. Til slutt vil jeg vise dere det aller fineste bordkortet. Det ble laget av min datter til bursdagsselskapet mitt i går… så koselig.

DSCN2261

 

Tar du en titt innom arkivet som heter bordkort/invitasjoner, vil du finne enda mer bordkortinspirasjon.  Ta også en titt innom nettbutikken min- her finner du en mange flotte bordkort du kan printe ut hjemme hos deg selv. De aller fleste bordkortene kan du forresten legge inn navn på, før du skriver de ut. Superenkelt, raskt og til en god pris.

6 thoughts on “Bordkort – inspirasjon i massevis

 1. Livets små øyeblikk says:

  Takk igjen for herlig inspirasjon:)
  Og så håper jeg du kan hjelpe meg litt? Jeg så et bilde av borddekking og jeg er så sikker på at det var hos deg jeg så det, men nå finner jeg det ikke igjen. Det var et bord med en lang plank som gikk over midten av bordet, og så var det blant annet små «baller» (slike som ser ut som happylights) som pynt oppå (hvis jeg ikke tar helt feil). Husker du hvilket innlegg det var i, og kunne du ha sendt meg linken?

  Nå har jeg begynt å sende link til innleggene dine på mail til meg selv, så er jeg i alle fall sikker på at jeg ikke mister de. Men det hadde vært veldig kjekt å ha det bildet av borddekkingen liggende – jeg har en plan til konfirmasjonen til neste år:)

  Fortsatt fin søndag til deg
  og god klem:)

 2. Trine says:

  Så utrolig mange fine forslag til bordkort, Nina:) Selv er jeg ferdig med 3 konfirmasjoner og eldstemann er gift….det blir lenge til neste bryllup, tror jeg;) Takk for tips:)
  ha ei fin uke:)
  Trine:)

 3. Ingvild says:

  Så masse fine ideer!
  Tuuuusen takk, den med strien digger jeg :)
  Ønsker deg en herlig uke :) klem

 4. Reidunn says:

  Her var det mange forskjellige tips til bordkort:)
  Det er jo bare fantasien som setter grenser. Men noen ganger er det litt greit med inspirasjon og spinne litt videre på de.
  Takk for alle de fine ideene!!:)
  Ha en fin kveld!
  Klem fra Reidunn

 5. Millas blåbærtua says:

  Hei Nina:)
  Her var det masse flott inspirasjon å hente,masse nydelige bordkort som kan passe til ein kvar anledning,det er jo veldig kjekkt å pynte bord og det er mange muligheter og varianter som ein kan utfolde deg med:)
  Ønsker deg ei fin ny veke!
  Klem fra Lillian

Comments are closed.