Bordkort med hvitveis til vårens festbord, konfirmasjon og 17.mai


Bordkort med hvitveis til vårens festbord

Jeg har designet mange bordkort, men av en eller annen grunn har jeg ikke tenkt på å lage bordkort med hvitveis på. For et par uker siden fikk jeg en forespørsel fra en konfirmantmamma om nettopp det. Datteren ønsket seg hvitveistema og jeg ble kontaktet. Det var bare å kaste seg rundt, for klart konfirmanten måtte få bordkort med hvitveis på.

Denne gangen er ikke motivet malt, men jeg har brukt bilder av en nydelig blomst med vakre blader. Den grønne fargen rundt kanten på bordkortet er hentet fra fargene i bladene. Jeg har valgt en sort, klassisk skrift som står i stil med den rene og skjøre blomsten.

Bordkort med hvitveis til vårens festbord, konfirmasjon og 17.mai


Rediger teksten og skriv ut bordkortene selv

Jeg er opptatt av at et vakkert festbord skal skape minner og en god opplevelse uten at det må koste så mye. Derfor er jeg stolt over at bordkortene jeg lager både er rimelige når du skal lage mange bordkort, og at de kan redigeres med en elegant håndskrift. Du trenger nemlig bare ett eksemplar, og kan deretter skrive ut så mange bordkort du klarer, eller har papir til. Det er vel flere enn meg som har kjent litt prestasjonsangst når bordkortene skal skrives på med tusj eller kalligrafipenn.... Fonten eller skrifttypen jeg har brukt heter Alex Brush og vil komme opp automatisk når du skal redigere bordkortene. Skulle det likevel ikke skje, kan du laste den ned og ta den i bruk. 

Fire av bordkortene har fontstørrelse 23 for litt større skrift, og fire av kortene har fontstørrelse 15 for de lange navnene. I tillegg til et felt til høyre for blomsten, er det mulig å legge inn tekst i hele kortets bredde øverst på framsiden. Perfekt dersom du vil legge inn navn på kaker, og matretter til koldtbordet. 

For deg som vil printe ut bordkortene selv, er det greit å vite at kvaliteten på printet avhenger av papiret du velger og at du har nok farge på skriveren. Til disse bordkortene har jeg valgt et blankt papir på 160 gram. Du kan også bruke matt papir og gjerne litt tykkere om du foretrekker det. Kjøper du en bunke med tykt papir, har du et lager liggende til flere framtidige prosjekt. 

Bordkort med hvitveis til vårens festbord, konfirmasjon og 17.mai


Hvitveis som bordpynt

Markblomster står gjerne finest der de hører hjemme, nemlig på voksestedet. Men de er sannelig også vakre som bordpynt. Hvitveisen er nydelig i små eller store buketter, og med mange små buketter på rekke og rad eller i grupper, da trenger du ikke stort annet. Ja, bortsett fra matchende bordkort, lys og servietter. 

Ingenting er vel så herlig som å gå midt i en blomstrende eng av hvitveis på våren. Mengder av disse hvite blomstene så langt øyet kan se. Det er sannelig vårstemning det. Kanskje går du med planer om å plukke inn noen av disse skjønnhetene til festbordet. Kanskje til 17.mai om de holder seg så lenge, eller til konfirmasjonsbordet. 

Hvordan bevare hvitveisbuketten lengst mulig

Markblomster generelt holder seg ikke så veldig lenge, men du kan forlenge levetiden ved å la de stå kjølig om natten og inntil de skal i bruk på bordet. Dersom du har mulighet, er det best å plukke inn blomstene på kveldstid eller på morgenkvisten. Plukk aldri i direkte sollys dersom du vil de skal vare lenge. Velg de skyggefulle stedene og plukk gjerne der jorden er fuktig og blomstene ikke er tørste. Tørste blomster vil leve kortere enn de som står i godt fuktig jord. 

Er det langt fra plukkestedet til hjemmet eller selskapslokalet, så kan det være lurt å ta med en bøtte med vann. Plukk og sett i vann så raskt som mulig. Når bukettene skal lages er det lurt å snitte over stilkene og fjerne mest mulig blader slik at det trekkes nok vann opp til selve blomsten. Sett i stedet til ekstra blader i buketten. Dusj buketten med vann og sett den kjølig til den skal pynte opp. 

Bordkort med hvitveis til vårens festbord, konfirmasjon og 17.mai


Bordkort med hvitveis til vårens festbord, konfirmasjon og 17.mai


Bordkort med hvitveis til vårens festbord, konfirmasjon og 17.maiDu vil kanskje også like

november 17, 2017

Julekort med vintermotivDenne koselige tiden på året da