Bringebær og blåbær i hagen

Katter er vi glad i hjemme hos oss :o) I tillegg til to høyst levende kattepuser som forøvrig er søster og bror, så bor denne lille typen i et blomsterfat utenfor kjøkkendøra vår :o) Her er det eføy og en annen grønn, rasktvoksende plante som kryper rundt :o) Perfekte planter som trives selv om jeg glemmer å vanne de…. DSCN3987

Da jeg var lita var vi noen ganger på ferietur hos en familie med stor hage og massevis av bringebærbusker. Jeg fikk lov til å plukke bringebær, store, røde og saftige. De smakte himmelsk! Kan dere tenke dere for en stas det var for ei lita jente som var vant med grønn ripsbærkart, slik jeg skrev om i gårdagens innlegg :o) Når det var tid for hjemreise fikk jeg med meg et eget glass med nyrørt bringebærsyltetøy. Jeg har derfor sakte, men sikkert fylt opp hagen med ulike bærbusker slik at vi kan gå rundt, plukke og spise :o) I fjor kjøpte jeg min første bringebærbusk og her er det sannelig bær på gang…..

DSCN3943

Takløker er så dekorative synes jeg :o)

DSCN3985

Denne hortensiaen har stått like fin i mange uker. Den står i ly for det verste regnet under et syrintre, kanskje er det derfor den trives så godt :o)DSCN3984

Denne stauden ble plantet for et par år siden, den er så vakker, men lappen hvor navnet sto på er borte og jeg husker jo selvfølgelig ikke på hva den het. Det gjør jo likevel ingenting så lenge den trives her :o)DSCN3976

Her ser dere mitt nyeste tilskudd til hagen. Nemlig amerikanske blåbær. Jeg har kjøpt to ulike sorter da jeg har hørt at det må til dersom jeg skal få bær på plantene, og det er jo liksom hele vitsen det da :o) Så nå får jeg vente i spenning og se om det kommer noe bær i år eller om jeg må vente til neste år :o) DSCN3948

Husker dere denne? Den fikk jeg på bloggetreffet jeg var på for noen uker siden, Gypsophila heter den og trives godt i en stor krukke på trappa vår.

DSCN3929

Da er det mandag og ny uke. Jeg har fri og vi har tatt med de minste på Trondheimstur, praktisk å “bo” flere plasser, enkelt å få litt avveksling :o) I dag skal det bakes, sjokolademuffins står på programmet. Håper dere har fått en fin start på uka uansett hvor dere er. En liten sangstrofe passer godt på en mandag morgen : “Livet er ikke det verste man har og om litt, er kaffen klar” :o)