Byggingen av hytta går sin gang

Den begynner å ligne på noe nå, hytta vår. I mars tok vi turen tilbake til Åre og hyttetomta. Siden forrige besøk i februar har det skjedd utrolig mye. Tømmerkassen er på plass, taket er tett, vinduene klare til å settes inn og undergulvene er lagt. Vi kan allerede nå gå fra rom til rom og se for oss hvordan dette vil bli når den står ferdig i september. I hytta vår er både yttervegger og innervegger laftet. Når tømmerstokkene heises på plass da er det altså ikke bare kassen rundt som laftes, men også veggene i hvert enkelt rom. Vi var ikke tilstede da tømmeret ble heist på plass i Øverbyggs første parhus, men jeg har lånt et bilde som viser at snart er alle vegger på plass i strålende solskinn :)  Fjellhytte - mountain cottageEn søndag i slutten av mars tok vi altså turen tilbake til tomta, og det var noe annet enn sålen og muren som ventet oss denne gangen. Nå er hele hytta/parhuset oppe og endelig ser vi hvordan det blir både med størrelser på rom, utsikt og terreng :) Venstre halvdel er vår og siden jeg er vant med å bo i enebolig, er jeg veldig spent på om det blir lytt…. Jeg har imidlertid blitt fortalt at det er to doble laftevegger og isolasjon mellom boenhetene, så jeg tror det skal godt gjøre om det slippes lyder gjennom de veggene :) Her ser vi hovedinngangen.

Fjellhytte - mountain cottage

 

Fjellhytte - mountain cottage

Jeg liker utsikten :)

Fjellhytte - mountain cottage

Velkommen inn! Her står vi i ytterdøra og tar første titten inn i det som vi håper skal bli til glede for oss i mange år framover :) Gangen er romslig og det er høyt under taket. Så høyt at jeg allerede har begynt å lure på om vi når opp når lampene skal på plass…. :) Til venstre blir det et romslig soverom og til høyre for det som skal bli trappa, der blir det et bad. Rett fram ser vi deler av stua og kjøkkenet.

Fjellhytte - mountain cottage

Stua og kjøkkenet tar form, taket er allerede hvitbeiset. Snart står bjelkene for tur, også de skal bli hvite. Veggene skal beises med ett strøk Mocca, en mørk brun farge og gulvene blir hvite :)

Fjellhytte - mountain cottage

Vinduene er ankommet og neste gang vi besøker hytta, da er de på plass :)

Fjellhytte - mountain cottage

Jeg elsker denne takhøyden :)  Fjellhytte - mountain cottage

Her står vi i trappa og titter ned i 1.etasjen. Snuppa mi står i inngangen til rommet som blir kombinert vaske og teknisk rom. Her er det inngang direkte fra bakkeplan.

Fjellhytte - mountain cottage

Her står hun i vinduet på tv stua som også har utgang direkte til platting. Til venstre skimter vi et soverom og inngangen til det største badet. Her blir det badstu og med utgang direkte fra badet til utsiden av hytta, får vi håpe på mye snø i sesongen til å snøbade i :)

Fjellhytte - mountain cottage

Oppe i stua igjen ser vi hvordan utsikten fra verandaen blir. Her er det overbygd slik at det blir mulig å sitte utendørs selv om det er litt regn eller snø :)

Fjellhytte - mountain cottage

Her blir det mulig å sitte og følge med på aktiviteten i bakkene eller sette utfor selv :)

Fjellhytte - mountain cottage

Etter at disse bildene ble tatt har vi vært og tatt enda en titt. Flere bilder kommer etterhvert :) Det er sannelig ikke mye man trenger å gjøre selv i slike byggeprosjekt som dette. Som jeg nevnte tidligere er det likevel mye man kan være med å påvirke selv om man kommer tidlig nok inn i prosessen og det har vi gjort. Vi gjør tilvalgene og byggingen av hytta går sin gang ved hjelp av Øverbygg, stort enklere kan det vel ikke bli :) Ha en flott søndagskveld alle sammen!

Klem fra Nina