Byvandring i Leuven – Belgia

Leuven i Belgia, jeg hadde ikke hørt om den før, men plutselig skulle jeg reise dit :o)  Siden jeg ikke rakk å gjøre meg kjent med byen på forhånd gjennom å lese om den, dro jeg av gårde med åpent sinn :o) Jeg ble positivt overrasket. Det første som skjedde var at en solhungrig trønder omtrent gispet etter luft da hun gikk av flyet, det var jo nesten 20 varme grader, hi, hi :o) Deretter begynte det å bli varmt i hodet da jeg kom på at jeg ikke hadde pakket klær for sommervarme dager…. Men hva gjorde vel det når det viste seg at byen hadde flere velutstyrte handlegater, her finnes alt fra kjedebutikker til mer eksklusive butikker. Første stopp måtte bli rådhusplassen og for et syn, dette må da være verdens mest fantastiske rådhus…. Det du ser i midten her.

Leuven - Belgia

 

Og her. Det er litt av en historie bak dette rådhuset. Steinskulpturene er modeller av byens store personer opp gjennom tidene. Disse står på pidestaller som hver og en beskriver en historie fra bibelen. Når skulpturene begynner å bli gamle og ødelagte blir det laget nye, de gamle settes i hyller oppe på loftet :o)

Leuven - Belgia

 

Uansett hvor du går i byen vil du finne vakre, gamle, bygninger, bygget i mange ulike stilarter. Byen rommer Belgias eldste universitet og det kryr av studenter her. Universitetet ble bygget i 1425.

 

Leuven - Belgia Leuven - Belgia

 

 

Leuven - Belgia

Når du har gått gatelangs og tittet på arkitekturen i byen er det nok på tide med litt mat og drikke. Det finnes uttallige små kafeer å sette seg ned ved. Jeg falt for de farverike :o)

Leuven - Belgia

Leuven - Belgia

Etter en kopp kaffe og en matbit er det bare å gå i gang med shopping. Egentlig kan du vel sette av mange dager til det,det var utrolig mange butikker å velge i. Se hvor flott det er pyntet over dører og vinduer til enkelte butikker, her ser du små fisker.

Leuven - Belgia Leuven - Belgia

Og her henger gylne bur over døren med sommerfugler og andre fugler :o)

Leuven - Belgia

Flere retrobutikker å velge i om du liker det.

Leuven - Belgia

Leuven - Belgia

Leuven - Belgia

Blomstermarkedet foran det vakre universitetsbiblioteket var bare nydelig.

Leuven - Belgia

Og se her, dette er museumet. Det er enda en bygning som har nytt godt av kombinasjonen gammelt og nytt. Det du ser her er den moderne bygningen, men du skimter så vidt de fredede søylene ved inngangspartiet.

Leuven - Belgia

Her møter gammelt nytt :o)

Leuven - Belgia

Deler av taket sett innenfra.

Leuven - Belgia Leuven - Belgia

Her ser dere et glimt av ett av rommene i den gamle delen av museet. Før i tiden var denne fontenen i bruk, men det var ikke vann som kom ut, det var vin :o)

Leuven - Belgia

Leuven er også kjent for sin ølkultur. Her produseres ølsorten Stella Artois. Kan det være denne søltypen disse studentene drikker når de sykler rundt på sin medbrakte bar….

Leuven - Belgia

Pluteslig kan det dukke opp ting som denne billen for eksempel.

Leuven - Belgia

Leuven - Belgia

Jeg håper dere likte denne omvisningen. Det er gøy å tusle rundt i en ukjent by og bare la stemning og opplevelser strømme innover seg :o) eg håper dere alle får en strålende god dag i dag. Her ligger skyene tunge og grå over oss, men det er i allefall vindstille :o)

 

4 thoughts on “Byvandring i Leuven – Belgia

 1. Reidunn says:

  Så mange fine bilder du har tatt av en fantastisk fin by!!:)
  Har aldri vært i Belgia men nå lot du meg friste til å reise dit!:)
  Spennende å gå på oppdagelsesferd på nye steder:)
  Ha en superfin dag!
  Klem fra Reidunn

 2. Millas blåbærtua says:

  Så utrulig flotte bilder og så dei bygningene,heilt fantastisk syn og så spennende det må ha vært der og kost seg:)
  Så gøy å finne nye plasser og ha med opplevelser der ifra:)

  Fine kr.himmelfartsdag til deg!
  Klem fra Lillian

 3. Hanne says:

  Så kjekt å kunne dra på sightseeing fra sofakroken, tusen takk for turen:) Så mange herlige bilder, måtte smile da jeg så de fargerike stolene utenfor kafeen – slikt gjør meg glad:) Og den billa var bare priceless;D

  Håper du har en fin torsdag,
  god klem:)

 4. Nina says:

  Takk for reisen i bilder :-) Vakkert!
  Frister å dra dit på tur ja.
  Takk for trivelig kommentar inne til meg også :-)
  Klem Nina

Comments are closed.