Collage av kort til jenterommet

God fredag alle herlige lesere av bloggen min :o) For en tid tilbake hadde jeg et innlegg om gamle bursdagskort kort, postkort og andre kort og noen tips om hva vi kan bruke disse til. Siden den gang har jeg og datteren min sortert kort for mange tiår tilbake. Ja, jeg har ikke sortert så mye da…. :o) Det var visstnok en veldig morsom jobb for frøkna, hun sorterte kort fra hennes egen barndåp, bursdager og tittet på bursdagskort helt tilbake til mammaens 14 års dag… Så dere skjønner, de er jo ikke så veldig gamle disse kortene da, hi, hi. Hun hadde veldig lyst til å ha framme de fineste kortene sine og da bestemte vi oss for å lage en collage og her er resultatet :o)

Collage av kort

Vi startet med en hvit canvasramme som frøkna malte i lilla, vi syntes det ble kulest med litt abstrakt motiv og ikke heldekkende lilla, men det er jo smak og behag. Du skimter det så vidt bak kortene. Vi brukte akrylmaling som tørker fort. Når vi går i gang med et prosjekt skulle det helst vært ferdig før vi startet, hi, hi. Så var det bare å henge på kort. Vi brukte knappenåler. Vi vurderte strikk eller fine bånd, men siden det er så mye farge i lerret og bilder, falt valget altså på knappenåler. De skjønneste kattepus kort, så koselig at de fikk komme fram i lyset igjen.
Collage av kort
Noen av knappenålene pyntet vi med hvite perler, den er nydelig til en nydelig ballerina
Collage av kort
Hjemmelaget kort fra en av tantene er koselig å vise fram på veggen, også den har fått en perle på
Collage av kort
Og hjemmelaget kort fra mamma på femårsdagen fikk også komme fram
Collage av kort
Nok et herlig tante kort
Collage av kort
 Det finnes så mange nydelige kort, både hjemmelagede og kjøpte. Det er synd å gjemme de bort i esker og skuffer. Nå er noen plakater revet ned fra veggene og opp kom denne fargerike collagen. Både mor og datter er kjempefornøyd. Med vegger der vi ikke kan tape opp noe som helst, det faller ned bare vi tenker på å henge noe opp, så er en lett canvasramme tingen for oss.
Collage av kort
Har du gamle kort som er falmet i farven, kan du lage et “gammelt” lerret ved hjelp av utvannet, brun akrylmaling, evt. lag kruttsterk te og pensle på. Jeg vurderer også å lage en sort hvit collage og du kan lage collage av feriekortene. Det hender vi kjøper med oss kort fra de stedene vi besøker i ferien, lag en collage med et kort for hvert sted du har besøkt, tenk hvilken historie som kan fortelles ut fra det. Jeg håper dere alle får en fantastisk god fredagskveld! I Trøndelag begynner høstferien nå og selv om mor skal noen dager på jobb er det likevel skikkelig god feriestemning her i huset.

6 thoughts on “Collage av kort til jenterommet

 1. Ingvild-Christin says:

  Takk for hyggelig hilsen, er så koselig :)
  Jeg er veldig glad i å lage kort, har holdt på med det i mange år! Mye fint man kan bruke.

  Ønsker deg en god helg fylt med glede :)

  P.s Syr du Tilda figurer på bestilling? :)

 2. Barbros lille atelier says:

  Så koselig collage! Og så kjekt å ha de framme istedet for at de blir liggende i en skuff:-)

  Når det gjelder vimpelstoffene så kommer stjernestoffene fra Panduro (mener de har lignende på Stoff og Stil og), stoffet med kartprint fra Åhlens, turkist stoff med rundinger fra Stoff og Stil, mens resten er gamle stoffer jeg har hatt liggende:-)

  Ha en fin helg!

Comments are closed.