Daglig journal, morsomt gjør det selv prosjekt

Hvor mange av oss har vel ikke en gang i livet skrevet dagbok, eller notert daglige hendelser i kalender eller almanakk, som vi gjerne vil huske til senere. Kanskje ligger det flere almanakker rundt omkring som gjemmer på opplevelser vi har hatt de siste årene. Her i huset er vi gode på ferie journaler, eller en såkalt logg på hva vi har gjort og hvor vi har vært når vi er på tur. Det er morsomt å se tilbake på slike opplevelser. Ikke minst er det nyttig for meg som ikke klarer å huske navnet på de stedene vi har vært…. I dag startet jeg på et morsomt prosjekt, et prosjekt som vil utvikle seg litt etter litt. Idéen fikk jeg via Stampington, de har laget en litt annen type som du kan ta en titt på. Jeg har brukt en art journaling perm og her ser du tanken bak en slik journal som dette…. Noter en liten ting hver dag i løpet av året som går. Neste år begynner du forfra igjen og starter med 2016. På denne måten kan du bruke samme eske eller perm i mange år og samle en hel liten historie som kan være til glede for deg selv eller noen andre.

Live journal - Scrapping - bye9design printshop

Jeg startet med å dekorere framsiden i farger som minner meg om sol og sommer.

Live journal - Scrapping - bye9design printshop

Permens framside har farge som gråpapir og her har jeg dekt til hele siden med hvit 3D pasta. Pastaen gir struktur og forhøyninger, en morsom og levende overflate.

Live journal - Scrapping - bye9design printshop

Her kommer et nærbilde etter at pastaen er smurt på med kniv. Det ser nesten ut som glasur. Du kan lage mønster som du vil ved hjelp av kniv, fingre eller andre redskaper. Det er morsomt å jobbe med pasta. Den trenger litt tid til å tørke og jeg brukte varmepistol for å framskynde tørkingen.

Live journal - Scrapping - bye9design printshop

Deretter brukte jeg akvarellfarger. Disse glir godt over i hverandre og er enkle å blande til ønsket nyanse.
Live journal - Scrapping - bye9design printshop

Inne i permen har hver måned fått sitt eget skilleark. Disse kjøpte jeg ferdig i en kalenderpakke. Prosjektet kan gjøres langt enklere og rimeligere ved å lage skillearkene selv slik som de sidene jeg har linket til. Det er heller ikke nødvendig å bruke en slik perm, men oppbevare arkene i en eske.

Live journal - Scrapping - bye9design printshop Live journal - Scrapping - bye9design printshop

Nå er jeg klar for å lage sidene, et ark for hver dag….. Jeg lager noen hver gang jeg har tid, det er så morsomt å sette seg ned å pusle litt med dette sammen med en god kopp te eller kaffe.

Live journal - Scrapping - bye9design printshop

Jeg har brukt ferdig lapper for å gjøre det litt enklere, men du kan kutte til lapper selv for hver dag.

Live journal - Scrapping - bye9design printshop

Her er siden for de første fire dagene i januar ferdig.

Live journal - Scrapping - bye9design printshop

Jeg har gjort klar ark fram til 12 januar, kanskje blir resten av januar i helt andre farger enn dette.

Live journal - Scrapping - bye9design printshop

I stedet for ferdige kort og ark kan du bruke design ark i farger du liker som du klipper til i riktig størrelse. Mange journaler finner du plastlommer til og da må kortene har riktig størrelse. Dersom du ikke finner de fargene og mønstrene du selv liker kan du lage de selv, eller ta en titt på dette blogginnlegget. Ta også en tur innom nettbutikken om du er på jakt etter fargerike design til dine prosjekt. Der finner du digital design som du kan laste ned og skrive ut gang på gang.

I dag har jeg notert at det er masse snø og at vi har bygget snøborg….. Du kan notere en film du har sett, ei bok du har lest ferdig, et strikkeprosjekt du har påbegynt, en venninne du har besøkt, ei kake du har bakt eller rett og slett en liten ting du gjerne vil huske på. Nå skal vi gjøre oss klare for hverdagen igjen, kanskje rekker jeg en liten treningsøkt før jeg tar kveld, det hadde vært en god start det tenker jeg. Ha en herlig søndagskveld!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

 

4 thoughts on “Daglig journal, morsomt gjør det selv prosjekt

 1. Fru Tunheim says:

  Det hørtes ut som en god ide, men jeg kjenner lusa på gangen. Jeg er flink i starten og intensjonene er gode. Så blir det brått slutt…

  Jeg har nesten daglige innlegg på bloggen min og nå kan jeg gå 5 år tilbake og mimre.

  • Hverdagsliv Det gode liv says:

   He, he, ja det er noe det der med å følge opp det man starter på. Bloggen er super å mimre med ja, tenk 5 år da…… men denne boken fyller jeg med ting som jeg ikke deler på bloggen så den blir litt annerledes :o)

 2. Rosehagen says:

  Hei ;) Lurt ;) Og så fin ;) Hjemme skriver jeg lite, men på hytta har vi bok . Alt som er viktig og mindre viktig skrives ned. Og noen hendelser fra hjemmelivet blir notert. Kjekt å finne etter at julediskusjonen har vært:- når bygde vi ut hytta? Vi har ikke sjekket enda!!
  Fin januar-uke til deg.

  Klem fra Ann-Mari

  • Hverdagsliv Det gode liv says:

   Tusen takk :o) Ja, hyttebok er lurt å ha, det har vi også. Her noterer vi mye inkludert opp pussing og annet vi gjør. Regner med dere er spente på svaret nå da :o) Fin uke til deg også i vinterland! Klem

Comments are closed.