De fineste hverdagsgledene

Det snør det snør, tiddelibom. I dag ble det en frisk og herlig trimtur til butikken. I går hadde jeg nemlig kjøpt meg både garn og oppskrift og var klar til å starte prosjekt, strikke en ny genser til meg selv. Strikkepinner i rett størrelse manglet jeg imidlertid og i dag bar det av sted på trimtur for å skaffe rette pinner. Nå har det seg slik at jeg for tiden har en kranglete nakke og arm, så jeg må nok vente en stund før jeg kommer skikkelig i gang, men det hjelper bare å ha det liggende klart i tilfelle jeg kan strikke noen runder :o) Men trimturer i massevis det skal hjelpe vonde nakker og derfor ble det en omvei til butikken. Siden jeg syntes jeg fortjener det så plukket jeg med meg en bukett tulipaner og noen herlige perleblomster. Det er jo så utrolig koselig å pynte med slike flotte blomster nå. Siden det er så mye jeg ikke klarer å gjøre akkurat nå, må jeg sørge for de små hverdagsgledene og ekstra stas er det å kunne dele disse gledene med deg som titter innom.

IMG_5417 IMG_5411

 

Vel hjemme tok jeg en runde i vinterhaven, det er faktisk mye å se på denne tiden av året også, bare man tar seg tid til å titte litt rundt :o) Enda er det litt farge igjen på pyntekålen som jeg plantet i høst :o) Vakre farger med frostroser i kantene.

IMG_5421

 

Frøkapsler mot den hvite snøen, ser du at de er formet som tulipaner….. Bittesmå skjønnheter hvis du ser nøye etter :o)

 

IMG_5422

 

Denne lille karen bruker å overvintre i bua, men jeg glemte den i høst. Vi hadde jo så flott en høst, den ville liksom ingen ende ta, det kan nok være derfor denne måtte overvintre utendørs, jeg merket ikke at det plutselig ble vinter….. Men den er jo litt sjarmerende med sine rustne vinger i vinterlandskapet.

 

IMG_5426-001

 

Er dette riktig da…… Hmmm, alperipsen har begynt å bli grønn…. den har faktisk fått grønne skudd i toppene på flere av plantene. Stakkars, det blir nok et sjokk til den når det hvite teppet nå legger seg over den. Får håpe at snøen isolerer slik at den ikke blir veldig skadet.

 

IMG_5428

 

Denne vintergrønne bunndekkeren er trivelig å ha i vinterbedet :o)

 

IMG_5430

 

I krydderbedet står rosmarinen, frisk og velduftende fortsatt. Det er bare å fortsette og høste inn :o)

 

IMG_5432

 

Perleblomsten, en av de fineste hverdagsgledene jeg vet om :o)

 

IMG_5437

 

For noen dager siden plukket jeg inn grener fra hagen. Dette er junisøtmispel. Nå spretter det grønne skudd overalt, herlig med vårstemning innendørs :o) Fuglebildet tegnet jeg i fjor, en Mockingbird. På norsk kalles de visstnok spottefugler…. Jeg liker det engelske navnet best jeg :o)

IMG_5445 IMG_5447

 

Da skal jeg sette meg i bevegelse igjen, det blir ikke mange minuttene i strekk ved datamaskinen for tiden, men noen minutter nå og da gjør at jeg får et fiks ferdig blogginnlegg. Nå mørkner det til utendørs, og vinden tar seg opp. Det er nok mer snøfall i vente i løpet av dagen :o) Tusen hjertelig takk til alle dere som titter innom meg og hjertelig velkommen til nye følgere. Det er rett og slett en hverdagsglede for meg at så mange titter innom meg hver eneste dag! Jeg setter utrolig stor pris på det! Jeg ønsker dere alle en strålende ettermiddag!