De første feriebildene er satt i fotoalbum – Project Life®

De første feriebildene er satt i fotoalbum - Project Life®

De første feriebildene er satt i fotoalbum - Project Life®

De første tegnene på at høsten er i gang ruller inn i huset uten en gang å banke på. Forkjølelse, snufsing og hosting er standard når familien er i gang med skole og jobb igjen. Et kjøligere drag kjennes i luften selv om gradestokken holder seg mellom 15 og 20 et sted på dagtid. Jeg drømmer om en flott høst, med sol og masse vakre farger i naturen. Jeg ser ikke bort fra at det fortsatt kan bli noen flotte turer i fjellet før vinteren tar over. 

Selv om våren og forsommeren er "min tid" på året, så liker jeg også høsten med litt mørkere kvelder, levende lys og masse kreativitet.  Nå er det liksom "godkjent" å være mer inne og kose seg. Fra hagen plukker jeg inn blomster, blader og kvister med bær som pynter opp. Nå er jeg virkelig klar for en "ny" start. Jeg har alltid sett på høsten som en ny start i tillegg til januar. Det har nok noe med at vi har hatt ferie, et nytt skoleår skal starte opp, vi er tilbake på jobb med ny energi og vi er rett og slett klar for siste del av året. 

Denne høsten har jeg virkelig satt ny rekord... De første feriebildene er satt i fotoalbum og du skal få en smakebit på hvordan jeg har planlagt Project Life® sidene mine. 

De første feriebildene er satt i fotoalbum - Project Life®

Planlegging - hvilke bilder skal jeg velge

For meg er det alltid bildene i fokus, men samtidig er det viktig  for meg å fortelle små historier og fakta om stedene vi har vært. Mannen min og jeg er et godt team når det gjelder ferieminnene. Vi fotograferer begge to, han fører daglig logg underveis i ferien over hvor vi har vært og hva vi har gjort. Og nå er det min tur. Bildene skal i album og historiene skrives ned. 

Som vanlig er det mange feriebilder å velge i. Vi har besøkt mange steder, opplevd mye, hatt gode matopplevelser og ikke minst har vi hatt fri  til å gjøre det vi vil. Det er derfor en vanskelig kunst å velge ut de bildene som skal printes ut på fotopapir. 

Ferien inndeles i tema - ikke kronologisk

I år har jeg bestemt meg for å dele feriebildene inn i tema. Dagens bildesider er fra vannscooterkjøringen til tre av ungdommene våre. De to yngste kjørte selv for første gang. Dette er det viktig for oss å dokumentere i albumet og det ble  derfor to sider. Det blir også egen side med dykketur, gocart, tivoli og andre action tema. 

Jeg planlegger også egne sider fra landsbyene og byene vi besøkte, utfluktene for å se på hager, vinsmaking osv. Akkurat her er jeg litt usikker på hvordan jeg skal gjøre det for ikke å fylle en hel album, men jeg synes det er et godt utgangspunkt. Trimturene, strandlivet og måltidene kommer også til å få egne sider. 

Hvorfor ikke bare sette inn kronologisk? Det er ikke feil å gjøre det. Kanskje det passer best for deg og dine bilder. Jeg vil imidlertid teste temainndeling i håp om å kunne fokusere på historien, høydepunktene og stemningen vi opplevde. Når jeg setter inn kronologisk blir jeg veldig fokusert på at det mangler bilder en dag. Jeg ender ofte opp med å sette inn flere bilder enn jeg må, fordi alle dager må dokumenteres... 

De første feriebildene er satt i fotoalbum - Project Life®

Fokus på bildene

På disse to sidene ville jeg ha bildene i fokus, men med plass til å skrive inn tekst. Ettersom det er første gang de to yngste fikk kjøre vannscooteren selv, er det viktig for oss å dokumentere det. Dette gir mening for oss som kjenner historien bak, og som vet hvor stor glede disse ungdommene har av sjø, vann og ikke minst denne muligheten til å kjøre vannscooter.  Storebror har båtførerbevis og kan kjøre uten ledsager, mens de uten, kjører sammen med en guide. Sikkerheten er viktig for dette firmaet, derfor er det også disse vi kommer tilbake til igjen og igjen. 

Jeg noterer ned den lille historien slik at vi husker fakta. Samtidig ser vi på bildene hvor spent datteren vår er når hun skal avsted, og hvor fornøyde og glade de er etterpå.  Når jeg setter sammen en slik serie med bilder er det så lett å huske denne dagen.

Med mye farger i bildene krever det lite pynt i tillegg. Likevel passet det godt med den rosa pilen som understreker de herlige sommerdagene. Jeg valgte et gult journalkort for å matche de skarpe fargene i bildene. Et hvitt journalkort her ble rett og slett litt kjedelig. Det gule kortet fikk i tillegg til tekst, litt ekstra pynt i form av svømmeføtter.  Alt er printet og klippet fra Augustpakken "Summer Holiday"og fra Juni pakken "Happy".

Det hvite kortet med blå tekst - "Summer" er fra august pakken. Det er lagt der for å skjule bildet, og er ikke en del av den ferdige albumsiden.  

De første feriebildene er satt i fotoalbum - Project Life®

Print bildene i ulike størrelser

Den neste siden er satt sammen med stående bilder og fire små, liggende bilder. Ser du at jeg har printet ut de små bildene med hvit kant rundt? Jeg synes det gjorde seg med litt luft rundt bildene i midten ettersom jeg ikke skulle ha noen  tekstkort på denne siden.  Ettersom disse to sidene blir liggende åpne samtidig i albumet, ble det også et roligere uttrykk med den hvite kanten. Mange farger i bildene kan være krevende og lett bli rotete når de skal inn på slike store albumsider. Derfor var det også et bevisst valg å legge sjøbildene samlet i midten. 

Jeg printer ut alle bildene mine selv. Jeg har en Canon Pixma som printer ut bildene i god kvalitet. Da jeg innstallerte skriveren kunne jeg også laste ned et utskriftsprogram som blant annet lar meg skrive ut bilder i ulike størrelser, med og uten kanter. Jeg kan derfor skrive ut bildene etterhvert som jeg lager sidene. Mangler jeg et bilde, eller vil ha et bilde i mindre størrelse eller en annen reting, så fikser jeg det med printeren. 

Det er faktisk veldig lite stressende å printe ut bildene etterhvert som jeg trenger dem, i stedet for å måtte forholde meg til en bunke på feks. 700 bilder.... som bare MÅ inn i albumet. 

De første feriebildene er satt i fotoalbum - Project Life®
De første feriebildene er satt i fotoalbum - Project Life®

Print ut scrappemotivene

Når du først er igang med å skrive ut bildene selv, kan du liker gjerne printe ut pynten selv. Det vil si journalkortene og tagsen. Disse kan du skrive ut så mange ganger du vil, og finner du en favoritt du gjerne vil bruke på flere sider, ja da er det bare å skrive den ut. 

Med en bunke papir på minimum 160 gram kan du boltre deg i motiver som kan tilpasses dine sider og . Det lille flagget er fra denne Gratis startpakken, og passet som en liten bakgrunn til teksten " Blinkskudd". Den tekstbiten har jeg klippet til slik at den er blitt mye mindre, og passer på dette bildet.  

Merkene med tekst er alle hentet fra Alt er printet og klippet fra Augustpakken "Summer Holiday"og fra Juni pakken "Happy".

Ta gjerne en titt innom de andre sidene med fotoalbum tips og Project Life® sider.

De første feriebildene er satt i fotoalbum - Project Life®
De første feriebildene er satt i fotoalbum - Project Life®