Den bortgjemte parken – Jardins du Trocadero

Den bortgjemte parken er vel egentlig ikke bortgjemt, men den lille grønne lungen som er en liten del av Jardin du Trocadero, blir ikke så godt synlig når fontene står på i all sin prakt. Etter vårt besøk i toppen av Eiffeltårnet, vandret vi hjem mot hotellet via fontene parken som ligger i forkant av Palais de Chailott. Siden vi hadde gått her noen ganger før, vandret jeg i tankene rett fram og opp trappen. Derfra er det en nydelig utsikt over hele Trocadero området og Eifelltårnet. Men neida, resten av familien som alltid ligger noen meter foran meg (jeg skal jo knipse bilder av alt…) de la i vei mot høyre, bort fra fontenene og inn i denne vakre oasen.

IMG_6720 IMG_6712

Paris er kjent for sine vakre parker med et vell av blomster. Du visste kanskje at byene i Frankrike kan være med i en konkurranse om å få benevnelsen blomsterby. Skiltene som ønsker velkommen inn til en ny by prydes med en blomst eller flere dersom du har fått en utmerkelse. Jo flere blomster, jo flottere blomsterby. Her ser vi den ene fløyen til Palais de Chailott.

IMG_6710Store, majestetiske trær er ikke til hinder for et vell av blomster og mindre busker. Da vi var her i påsken var det så vidt begynt å blomstre. I disse dager har det nok eksplodert med farger rundt omkring i blomsterbedene.

IMG_6708 IMG_6707

Nydelige trær som gir sjarme og mystikk til stedet. Trærne sprer lange dype skygger som nok gjør godt på en varm sommerdager. 
IMG_6705 IMG_6704

Vannspeil midt i parken, små stier og broer. Fredfullt.

IMG_6703 IMG_6701Disse to sto og passet på ved enden av broen som går over Seinen. Jeg blir helt betatt av alle de flotte skulpturene som pryder gater, parker og broer i denne byen.

IMG_6700

Her har vi gått langs Seinen og vi ser  deler av Palais de Chailott og Jardins du Trocadero.

IMG_6699

Klart det måtte være med et bilde av tårnet….

IMG_6694

Jeg fatter ikke at det faktisk bare var satt opp midlertidig…. Jeg er overbevist om at det var noen luringer som satte dette opp. Jeg kan nesten høre praten går når arkitekten bak tårnet planla dette verket. “La oss sette opp noe som er så stort og digert at ingen gidder plukke det ned igjen”

IMG_6690

Paris, min favorittby nr. 1. Jeg ønsker meg allerede tilbake :) Da går langhelga mot sin ende, været har vært surt og kaldt, men vi er stadig optimister med tanke på varme. Blomsterbedene er ryddet, krukkene står klare til å fylles med sommerblomster. Hagemøblene er kommet ut og fotballen har begynt å rulle på banene rundt omkring. Det er vår :) Ha en strålende søndagskveld!

Klem fra Nina