Den lengste julegaven jeg noensinne har laget… Sy en orm

Det ble noen hjemmelagede julegaver fra meg denne jula. En av disse er den desidert lengste og mest fargerike julegaven jeg noensinne har laget :o) Hils på herr Orm :o) Han er litt sjenert før du blir ordentlig kjent med han, derfor krøller han seg sammen som en ball.

Den lengste julegaven jeg noensinne har laget... Sy en orm
Men se, nå begynner det å løsne litt ja :o) Ikke verst. Jeg synes dette er en fornøyelig kar, ca. to meter lang fra hale til snute, jeg tror nesten han er litt lengre, men jeg glemte å måle :o) Herr Orm og jeg hadde en liten diskusjon da han skulle få øyne…. Jo, for egentlig skulle han hatt lange, sorte øyenvipper… Han maste og maste på meg om at han absolutt ville ha slike lange sorte vipper som han kunne vifte med, men jeg mente det var alt for jålete siden det var en liten gutt som skulle få han som lekekamerat. Dessuten fortalte jeg han at det kanskje ikke var lurt med slike vipper som kunne løsne i lek med en liten gutt. Da ble vi enige.
Den lengste julegaven jeg noensinne har laget... Sy en orm
Her er starten på herr Orm. Jeg kjøpte en eske med mønster og stoff fra Panduro, som ble utgangspunktet. Med god hjelp fra frøkna mi, klippet og valgte vi stoffer. Vi skiftet ut en del rosa tøybiter og la til noen av våre egne som vi syntes passet bedre til en liten gutt :o)
Den lengste julegaven jeg noensinne har laget... Sy en orm
Den lengste julegaven jeg noensinne har laget... Sy en orm
Alle bitene er like brede, men lengden på hver bit bestemmer du selv. Hodet er foret og tungen og øynene er av filt. Jeg har brukt en hel dyne til å fylle ormen med. Akkurat nå så jeg at det var tilbud på vattdyner hos Stoff og Stil. Kr. 98 for 950 g.

Her ligger alle lappene klar til sammensying. Nøye utplukket og satt sammen av min datter hjelpesyersken. :o) Hun er god å ha ja :o)

Den lengste julegaven jeg noensinne har laget... Sy en orm
Men se her, nå har det løsnet for herr Orm, det er nesten som han gliser der han ligger :o) Jeg har ikke stappet han full av vatt, men latt den være litt hengslete, ellers vil det nesten være umulig å få rullet den vekk til oppbevaring. For ikke å glemme innpakning i julegavepapir. Han ble rullet stramt sammen og bundet fast med tau, dere skulle sett de øynene han satte i meg da han skjønte at han ikke kunne bevege på noe. Men han ble rolig da jeg sa at nå skal du få kjøre til til posthuset, deretter skal du på ny biltur før du skal få reise med fly helt dit en liten gutt venter på å bli vennen din.
Den lengste julegaven jeg noensinne har laget... Sy en orm
Herr Orm, til våren kommer vi og besøker deg, vi er spente på om du har oppført deg godt i ditt nye hjem.
Jeg håper januar har startet godt for dere alle! Nå skal jeg begynne å forberede bursdagsmiddagen. I dag fyller min nest eldste sønn 18 år og det må vi feire!
EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

2 thoughts on “Den lengste julegaven jeg noensinne har laget… Sy en orm

  1. toves sammensurium says:

    For en festlig julegave.så utrolig flinke du og hjelpesyerksen har vært,og for en fornøyelig lesning.Håper Herr Orm får det godt i sitt nye hjem,men det er jeg i grunnen sikker på så herlig som han var!!!
    TOveklem:)

Comments are closed.