Julekort – helt magisk

Det er den magiske tiden av året. Den tiden da alt kan skje. Forventningene er til å ta og føle på og vi koser oss med juleforberedelser og julesanger. Det er nettopp julesanger som har inspirert meg til å lage julekortene jeg viser deg i dag. Noen strofer fester seg i hodet og vil ikke gi slipp, de kverner rundt og rundt så det nesten er til å blir sprø av, men det hjelper å sette på musikken og la seg rive med.

Julekort kan være magisk, du kan gi mottakeren et magisk øyeblikk. Du kan lage dine egne, du kan printe ut kortene jeg har laget og gjøre en egen liten vri på dem, du kan sende et bilde av de kjæreste du har eller du kan kjøpe ferdige kort. Uansett hva du velger, det magiske ligger i hilsenen du sender, vær personlig, si noe mer, eller noe annet, enn standardfrasene. Vis at at det å sende julekortet betyr noe for deg, at det betyr noe å sende det til akkurat den som får det. La mottakeren føle seg unik fordi han eller hun ser at du har tatt deg tid til å skrive noen ord for hånd. Jeg kan ikke skrive kortene for deg, men jeg deler gjerne mine kort med deg! Nederst på innlegget finner du linken. 

I desember gleder jeg meg til å titte i postkassen, jeg gleder meg til å se om det ligger et julekort og venter på meg. Jeg gleder meg til å se hvem det er fra og jeg gleder meg til å lese. Noen ganger står det bare en standardfrase, men med en gang jeg ser navnet mitt, og at det er skrevet for hånd, da blir jeg så glad. Det tar tross alt noen minutter å skrive et kort, og akkurat da tenkte avsenderen på meg. Du synes sikkert jeg er sprø når jeg tenker slik, men jeg liker å stoppe opp og kjenne på slike stemninger. Kjenne at jeg faktisk bryr meg om å få julekort fra nettopp den avsenderen. Tankene sendes på kryss og tvers, en liten stund tenker du på og mimrer om en tidligere arbeidskollega, en studievenn eller andre som har betydd noe for deg. Etterpå henger jeg bildene og kortene opp på veggen, det er koselig å se at det fylles opp med julemotiv og glade barn. 

Jeg har laget åtte julekort med noen av favoritt juletekstene mine. Julestemningen kommer smygende når jeg nynner på disse eller ser teksten skrevet. Her har jeg hengt opp noen av kortene på kjøkkenveggen, nå kan jeg titte på de hver dag. Kanskje fyller jeg på med noen flere bilder slik at de danner et juletre. Du kan også henge de opp sammen med andre bilder du har, lag julestemning på veggen. 

Det er utrolig mye man kan bruke slike print til. Det er praktisk når du har tilgang til en pdf, da er det bare å printe ut så mange du vil. Litt jobb må du gjøre med å klippe de ut, eller du kan forstørre de slik at ett kort dekker en hel A4 ark side. Du kan printe de ut på tykt papir, vanlig kopi papir eller fotopapir. Du kan sette ditt helt eget og personlige preg med farger. Finn fram en rød glitterlim eller tusj og tegn over bokstavene. Fargelegg figurene eller la de rett og slett være som de er.