Det er appelsintid

Er de ikke herlige, saftige deilige appelsiner. Akkurat nå er de absolutt aller best, appelsiner er jo vinterfrukt, for oss som har vinter på denne tiden vel og merke. På denne tiden av året trenger vi ofte tilførsel av ekstra c og d vitamin, og ingenting er vel bedre enn å innta det i naturlig form. Her i huset herjer forkjølelsen og sitrusfrukter av ulike slag spises som de er, eller inntas som drikke :o) Nypresset appelsinjuice smaker fantastisk, men visste du at varm appelsintoddy også kan være godt. Appelsinen er jo fin som et fargerikt blikkfang på bordet også :o)

DSC_9315

I bollen med den lille uglen på er det plass til mange appelsiner, men vips så er de borte, kan ikke forstå det…..

DSC_9316

Små skjærefjøler fra Kremmerhuset ble veldig populært å servere appelsinbåter fra :o) Morsomt med disse små ordene.

DSC_9320

Varm appelsintoddy

 • Press saften av en appelsin. Har du ikke juicepresse så kan de kule, gammeldagse saftpressene fortsatt brukes.  Du kan også bruke appelsinjuice fra boks, velg en med litt kraftig appelsinsmak. images
 • Kok opp vann og bland ønsket mengde inn i appelsinjuicen. Den er veldig god når den ikke blir alt for tynn.
 • Smak til med litt honning
 • Hell blandingen i et stort krus og kos deg :o)

DSC_9323 DSC_9324

Jeg er veldig glad i brownies og det lager vi en god del. Da er det ofte den enkle varianten med ren sjokolade og melisglasur. I tillegg er det veldig godt med vaniljesaus til varm brownies. Sjokolade og appelsin er også en vellykket kombinasjon. Jeg har ingen egne oppskrifter, men fant en aldeles smakfull oppskrift på Trines matblogg. Det er bare å sette i gang :o) Sjokoladebrownies med revet appelsinskall og friske bær. Nam…..

Brownie med appelsin og melisdryssFoto: Trines matblogg

DSC_9325 DSC_9328 DSC_9330

 

Visste du forresten at i en bitteliten fransk by, på grensen til Italia, har det vært feiret sitronfestival i 80 år. Menton, den lille byen, besøkte vi for mange år siden. Jeg husker enda de fantastiske Lucky Luck figurene som var laget av sitron og appelsiner. Hvert år bygges det opp nye modeller, noe står fast på et utstillingsområde, og noe er en del av et stort opptog. Her ser dere noen av de flotte byggverkene. Den offisielle siden heter “Fete du Citron”.

aaa train 2 (1 of 1) agrumes-8 fete-du-citron-menton-1

 

 

Tusen takk til alle dere som titter innom meg! Håper dere alle får en flott og frisk dag!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

 

6 thoughts on “Det er appelsintid

 1. amdesign says:

  Hei!
  Så nydelige friske bilder!!!
  Appelsiner er godt!!
  Og det er Brownies også!!!
  Nam nam.

  Ha en fin dag!
  Klem fra Anne-Marit

Comments are closed.