Det nærmer seg 1. desember og advent

1. desember må adventskalenderen være på plass, enten det er en flaxloddkalender, en med små sjokoladebiter eller en hjemmelaget variant :o) Jeg har nevnt tidligere at jeg har brodert kalendere til mine fire barn. Fordelen med disse broderte kalenderne er at det blir et flott julemotiv som titter fram etterhvert som pakkene tas ned :o) I år har jeg vært innom kremmerhuset og fått tak i hvite poser med tall på. Jeg tror jeg hadde litt flaks, jeg var innom i går og plukket med meg fire bunker, i dag passerte jeg vinduet med hyllene og det lå bare to igjen, mens de brune posene var det massevis igjen av. Så ikke nøl om du tenker å skaffe deg slike poser….Mange har vel allerede en kalender som de plukker fram år etter år, men har du ingen så finner du kanskje noen tips her i dag :o) Gullposer du kan lage selv, her er det høy glamfaktor med litt julevri. Tøft synes jeg. Se hvordan du ordner disse posene “her”.

2f89bef7dc8dc6e94d7b9581ab33ea0e

 

Denne innpakkingen krever ikke annet enn gråpapir, dekortape, tall og noen glitrende stjerner eller annen pynt. Henges opp med bånd i et tre som her kanskje :o)

0dd8b8870513853be6d64092cd6c04bf

Ja, jeg vet, ikke alle klarer tanken på å bruke dorullhylser som pynt, men det ble jo litt fint, ikke sant :o) Se framgangsmåten hos Northstory  “her“.

3959944f116c9e233e56317f39811fc0

Du har sikkert sett disse flotte adventskalenderne med lommer, superenkelt å putte gavene nedi :o) Har du lyst til å lage en slik en så kan du ta en titt inn til Tara Dennis :o)Her er framgangsmåten beskrevet og det ser egentlig ikke så veldig vanskelig ut :o)

advent_pocket_calendar_MI_600

Superenkel…… sjokoladeplater innpakket i gråpapir med tall og søt dekor på.

advent-7

Er du veldig kreativ og liker å klippe, brette og lime så kan denne robotkalenderen kanskje være noe :o) Fremgangsmåten finner du inne hos nextonicx

advent-10

Søte små poser du kan lage selv. Stemple på tall og tre i søte bånd i den fargen du liker.

advent-12

Denne fikk jeg sansen for, enkle, rene linjer og opplevelser….. 24 hull i en treblokk, 24 lapper med en liten beskjed…. kanskje en liten opplevelse…. kanskje noen koselige ord, eller kanskje et skattekart til en gjemmeplass for en bitteliten gave. Ta en titt inn til Minikunst. 

DSC_9729

Nå har jeg landet i sofakroken for en stund, sinnasnekkeren ruller over skjermen mens jeg skriver blogginnlegg, snart er det finale i kakekrigen og det får vi med oss også. I morgen har jeg fri og sa skal jeg få unna både husarbeidet og noen små syprosjekt som jeg har planer om :o) Håper dere får en herlig kveld alle sammen!

6 thoughts on “Det nærmer seg 1. desember og advent

 1. Rosehagen says:

  Hei;)
  Adventskalender må det være i en eller annen form;) Jeg har laget ulike typer de siste årene. Alltid kost å pakke pakker;)
  Førjulstiden er utrolig koselig;)

  Klem fra Ann-Mari

 2. Tove says:

  Huff,helt siden du hadde forrige adventkalenderinnlegg har jeg tenkt at jeg skal komme meg i butikkene og kjøpe gaver til våre kalendere…du ga meg en vekker – ikke lenge igjen og dette kan jeg ikke holde på med i siste liten P.g.a skuldrene mine.Men så har jo ungene vært syke hele uka,typisk.Håperde er bra i dag,men det hjelper lite siden det er meldt ekstremvær og man bør vel holde seg innendørs!? Så da må jeg vel vente til neste uke…huff,det hadde vært godt å væreferdig med det :O
  Får trøste seg med at det finnes veeeeldig mange andre ting å gjøre i mellomtiden!Så flink du er å dele gode idéer til kalender,det finnes så mye morsomt :)
  God helg du kreative!!!
  Toveklem :)

  • Hverdagsliv Det gode liv says:

   Ja, dette ekstremværet som meldes kan sette en stopper for mange aktiviteter, håper bare det ikke blir så ille som meldt. Jeg MÅ også starte i god tid med kalenderne, liker ikke det stresset noen dager rett før. Fordelen med slike pakkekalendere er jo at vi kan jo henge opp pakkene bare for de første dagene, og så litt etter litt. Men tar vi litt etter litt i november, ja da blir vi ferdige :o) Tusen hjertelig takk for koselige ord fra deg også på min feiring av bloggen :o) Herlig dag til deg! Klem

Comments are closed.