Konfirmasjonsbordet i blått, grønt og hvitt

Konfirmasjonsbord i blått, grønt og hvitt

IMG_7995-001

Konfirmasjonsbordet i blått, grønt og hvitt

Da sønn nr. 2 skulle konfirmeres, ble det grønt og blått som som fikk være framtredende farger. Rolige farger som kler hverandre godt og som tar seg flott ut mot hvite duker og sølvstaker. For deg som vil ha et friskt innslag, kan en oransje blomst i enkle glassvaser plasseres mellom rosepottene. Vi har hatt konfirmasjonene til alle fire hjemme i stua. Med nesten 40 gjester til bords, måtte stua tømmes for møbler og langbord og stoler lånes. Hvite, lange duker hadde jeg nok av og glass til alle ble kjøpt på Ikea til eldstemanns konfirmasjon.

Lurer du på hva som serveres i dype tallerkener. Jo, det er ekte Inderøy sodd. Tradisjonell festmat her i Trøndelag. Ungdommen her i huset ønsket seg sodd og rabarbragrøt i konfirmasjonene sine og det har det blitt. Tilbehør til soddet er potet og gulrot samt skjenning. Skjenning er en type flatbrød delt i trekanter og hvor den ene siden er penslet med sukker og melk. Søtsiden av skjenningen skal legges ned mot tungen for å kjenne den gode smaken. Til drikke serveres det gjerne ingefærøl.

 

IMG_7995-002

Pynt til blomsterkrukken

Blomster på bordet denne gangen ble potteroser, her har jeg laget potteskjulere som en del av pynten. Planten er først satt i en blank plastpose, deretter er pyntepapiret drapert rundt og festet med bånd som får ligge utover bordet. Når festen er over kan rosene plantes ut i hagen.

IMG_8011

Sommerfugl på bordkort og servietter

Jeg liker å bruke servietter som farvesetting på bordet, sommerfugler har vært et gjennomgående tema til våre to eldste sønners konfirmasjoner. Symbolikken, vingene åpner seg og de skal ut i den store verden som ligger der for dem, med de gleder og sorger som følger med.

Trenger du inspirasjon til serviettbretting finner du mange tips her.

Visste du forresten at du kan lage de flotteste bordkort veldig enkelt? I nettbutikken finner du bordkort med forskjellige motiv som passer til konfirmasjonsbordet. Bordkortene selges som pdf filer. Det vil si at du kjøper en eneste fil, og printer ut så mange kort du trenger til selskapet ditt. Alle kortene kan redigeres, det vil si at du legger inn navnene på gjestene og printer. Deretter klipper du ut kortene og bretter eller henger opp.

DSCN2384 DSCN2391 DSCN2393 DSCN2396

Et innslag av friske farger

Her ser du et par eksempler på hvordan du kan legge til friske farger i bordpynten. I serviettene med sommerfugler er det mange flotte farger, disse lyser opp på bordet og kan egentlig legges rett på fatet uten bretting.

Små klesklyper med pynt til å feste bordkortet med. Papirblomster i fine farger til å drysse utover bordet. Du finner også pynt som den rosa sommerfuglen i blomsterforretninger, hobbybutikker ol.

DSCN2402 DSCN2403

DSCN2404

Den trofaste stemorsblomsten

Kongeblå stemorsblomster er vakkert og stort sett den eneste typen blomst som klarer seg i Trøndelag tidlig i mai. Det er flott med en samling av flere farger, men til konfirmasjonen syntes jeg det ble flott med ensfarget blå på verandaen og ved inngangsdøren.

DSC_0105

Nå skal det bakes brownies og fromagekaken er klar, for i dag skal eldstemann feires :o) Flere serviettbrettetips finner du her. 

 

3 thoughts on “Konfirmasjonsbordet i blått, grønt og hvitt

 1. Reidunn says:

  Såååå flink du er til å dekke så lekre bord!!:)
  Kjempefine bilder du viser av et konfirmasjonsbord:)
  Ha en flott dag!!
  Klem Reidunn

 2. Millas blåbærtua says:

  Så flinke du er til å dekke bord,kjempeflott og det er flott at det ikkje alltid må så masse til for å lage et fint bord:)
  Ein fine søndag til deg:)
  Klem fra Lillian

 3. Hanne says:

  Herlig inspirasjon hos deg i dag også, et flott bord – du er flink:)
  Hos oss var det marihøna som ble utgangspunktet for første konfirmasjonen, ikke noen symbolikk men en favoritt og et ønske fra konfirmanten. Til neste konfirmasjon blir det mye naturmaterialer men ingen insekt tror jeg? Vi får se:)

  Har blitt hjemmelaget pynt hos oss i dag, nye serviettringer som skal pynte bordet når vi får middagsgjester om litt. Er veldig kjekt å bruke det en lager selv:)

  Fin søndag til deg og god klem
  Hanne:)

Comments are closed.