Dilla på strikking – gi bort et kort med strikkemotiv

Dilla på strikking - gi bort et kort med strikkemotiv

Dilla på strikking - gi bort et kort med strikkemotiv

Strikkegleden har tatt helt av, både unge, midt i mellom og eldre strikker. Kjenner du noen med dilla på strikking - gi bort et kort med strikkemotiv.  Tenk deg den følelsen..... dersom du er glad i strikking... Det er bursdagen din og du har invitert noen gode venninner på feiring. Inn gjennom døren kommer de, full av forventning til en trivelig kveld, og med seg har de en stoooor, myk pakke. På toppen av pakken ligger det et lekkert akvarellkort, motivet er kjent og kjært, noe du aldri får nok av. Garnnøster. Inne i kortet har venninnene dine skrevet et dikt og noen velvalgte ord om din ustoppelige interesse for garn og strikking.

Kanskje har du allerede begynt å lekt deg med tanken om hva pakken inneholder. Forsiktig løsner du på båndet rundt pakken, og lirker opp tapen. Gliset blir større og større etterhvert som det ene lubne garnnøstet etter det andre dukker opp bak papiret. Nydelig farger, siste oppskrifts heftet du har sett deg ut og fortalt at du bare MÅ ha, rett og slett fordi drømmegenseren befinner seg der. Kunne bursdagsfeiringen og gaven ha blitt noe bedre. 

Garnnøster - kunstkort du kan skrive ut selv

Jeg har alltid vært glad i å tegne og male. Men i tillegg finner jeg stor glede i strikkepinnene og mengder med garn og oppskrifter. Det har derfor ligget litt i kortene, jeg måtte bare designe strikkemotiv som kan pryde kortene mine. Denne sommeren har jeg i tillegg testet ut en ny teknikk, nemlig digital tegning og maling. Jeg tegner og maler direkte på datamaskinen via tegnebrett og penn. Det var en helt ny oppdagelse for meg og dette ga mersmak. Nå blir det langt enklere å gjøre motivene digitale slik at jeg kan bruke de på kort, notatbøker og andre papirting. 

Om du ikke visste det fra før, så kan jeg fortelle at alle kortene jeg lager kan kjøpes som pdf fil og printes ut på en vanlig fargeskriver hjemme hos deg selv. Alt du trenger er godt papir, farge på printeren og en saks. Deretter er du klar til å skrive ut så mange kort du vil, samt konvolutter.  På bildet nedenfor ser du hvordan kortene er når du har skrevet de ut på printeren.... Nå kan du klippe rundt kantene, innenfor eller utenfor den sorte streken, brette og skrive på noen hyggelige ord. Bak arket med kortet ligger konvolutt arket som du også klipper, bretter og limer før du tar det i bruk. 

Med eller uten "fluffy" garn tekst på framsiden

Noen liker tekster på kortene, noen liker det ikke. Derfor har jeg valgt å lage både med og uten den "fluffy" garnteksten. Velger du å skrive ut kortene selv kan du variere bruken av motivet. Først og fremst er det jo et kort... I tillegg kan du ramme det inn eller henge det på veggen på hobbyrommet med feks. en stor klype. Du kan klippe ut motivet og lime det fast på notabøker, i album eller i strikkejournalen. Kanskje har du en eske eller boks med strikkeutstyr som bildet kan pynte opp på. 

Enten du velger med eller uten tekst på framsiden, ferdigtrykt eller pdf fil, alle kortene er hvite på innsiden og leveres med hvite konvolutter. 

Gir du bort strikkeplagg i gave? Fortell en liten historie til mottakeren

For deg som ikke skriver ut selv, så trykker jeg opp ferdige strikkekort her i trehusbyen Levanger. Kortene måler 15x15 cm og det følger med hvit konvolutt. Kortene trykkes på matt, tykt papir og de har den herlige akvarellfølelsen.

Strikker du mye selv og gir bort i gave, kan du jo legge ved et slikt strikkekort. Et strikkeplagg ligger det mye arbeid og omtanke i. Ja, visst er det noen plagg som strikkes på 1-2-3, men det ligger likevel omtanke i maskene og omgangene når du vet hvem som skal få plagget. Hva med å skrive ned noen ord i kortet om hvor du var da du strikket strømpene, lua, genseren eller babyjakken. Kanskje var du på ferietur langt av sted, eller kanskje satt du i favorittstolen din og hørte på favorittmusikken din. Kanskje sa de noe morsomt på tv eller radio som du fortsatt husker. Kanskje satt du på hytta og strikket til et nytt barnebarn og tenkte på han eller henne. Eller kanskje satt du på ferga en vakker sommerdag eller en stormfull vinterkveld. Det finnes så mange historier å fortelle om hvor vi var, hva vi tenkte på og hva vi opplevde mens strikkeplaggene ble til. Skriv den ned og gjør strikkegaven din enda mer eksklusiv.