Drømmen om et drivhus

Jeg drømmer om et drivhus i hagen. Det skal stå der trampolinen har stått i mange år og hvor den fortsatt skal stå noen år til. Så dere skjønner, dette er ikke noe som skal skje i år :o) Egentlig er det ikke sikkert det kommer til å skje i det hele tatt, for hva skal jeg egentlig med et drivhus. Noen ganger er drømmen og forventningene om noe langt bedre enn å få det, for hvor mye arbeid er det vel ikke med et drivhus. Jeg har sett for meg tomatplanter og frodige graniumer, teglestein som grunnmur og som gulv. En kurvstol stor nok til meg og et et varmt og godt pledd på kalde dager. Et lite bord hvor det er plass til tomatene jeg har plukket, en deilig kopp te og ei god bok :o)

4d2bad822b4afbdfe4fb285cc61c0afcVia Skøna Hem

Men jeg som liker å reise kan vel ikke ha tomater, de skal visstnok vannes veldig ofte og jeg har ikke tenkt å holde meg hjemme for å vanne tomater, det får holde at kattene må ha barnevakt :o) Så der brast drømmen om tomat planter, eller, det er jo lov å drømme fortsatt, hi, hi :o)

vaxthus4 Via Skøna Hem

Kanskje er det ikke et drivhus jeg vil ha. Kanskje er det et koselig og lunt lite sted i hagen som kan pyntes slik som mange av de lekre drivhusene eller lysthusene vi ser flere steder :o) Ja, jeg tror egentlig det er det jeg vil ha.

 

vaxthus22  Via Skøna Hem

Så er det vel heller ingen ulempe om jeg kan fylle opp med litt drueplanter og andre vakre planter som pynter opp og gjør det koselig. Akkurat slik som dette bildet vi ser under, slik vil jeg ha det :o)

81ab976ef572007de20593b8a34a73f2Via Madame Petite

Og utenfor må det gjerne se ut akkurat slik som dette…… Vakkert…. roser, lavendel, rosmarin, kan dere kjenne duften….

c069c7182f405e2a46ce7f9885784611Via Madame Petite

Dette drivhuset ser nesten litt moderne ut med sine vinkler. Lekkert!!

08e9c35c1f4fff4f61470e0f827d692dVia Skøna Hem

Slike oppdekninger som dette er det vel ingen som kunne ha takket nei til :o) I alle fall ikke jeg :O) Oliventrær skal visstnok trives veldig godt i oppvarmede drivhus om vinteren. Ofte er det mangelen på dagslys om vinteren, som gjør at det ikke alltid trives så godt innendørs her nord. Men i et drivhus er det ingen mørke kroker på dagtid og der trives det. 01378e518c636f4e5e01d8c261b8f8e2Via Talo og koti

Se på dette herlige drivhuset, nesten som en kirke, flott og høyreist. Her må de forresten være hjemme og vanne tomatplantene….

f7f83bbe5f70ee88439307eed22e7d12Foto: Impressive interior design

Blondeduk og krystallkrone i drivhuset, eller kanskje er det en vinterhage. Lekkert og romantisk :o)

d52b286d71035ebbb53e8f3351d9235d

 

Da håper jeg på nok en varm og solfylt dag her i Trøndelag. Jeg skal være mest innendørs i dag, men i ettermiddag skal jeg plante flere sommerblomster. Gleder meg til det! Selv om jeg ikke har den lekre Lene Bjerre sykkelen som jeg viste dere i går, så fungerer min City sykkel med kurv, veldig godt. Nå skal den trille nedover og bortover på jobb :o) Herlig dag til dere alle!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

3 thoughts on “Drømmen om et drivhus

 1. Fabelaktig says:

  Drivhus er magiske! Såå herlig inspo du har hentet!

  Sender deg store smil og ønsker om en fin ny uke!
  klem

 2. Hanne says:

  Åh, her var det mye lekkert:) Jeg er fullstendig håpløs med planter, men et drivhus eller lysthus til å dekke opp i – det kunne jeg godt tenke meg;)

  Jeg linket inn til deg i innlegget mitt fra borddekkingen til konfirmasjonen. jeg kan fortsatt ikke finne innlegget hos deg der jeg fant inspirasjonen (jeg vet ikke om du tok med deg alle innleggene fra gamle-bloggen?) men om du noen gang fant ut hvilket bilde jeg mente (det med drivved som løper over bordet) så si gjerne fra så jeg kan linke inn til det innlegget også:)

  Ønsker deg gode og varme dager,
  varm klem:)

 3. Toves Sammensurium says:

  Hei Nina :)))
  Ja den som ikke drømte om drivhus fra før beguynte vel plutselig etter desse bildene ;)
  Selv drømmer jeg om vinterhage,som på en måte er bittelitt drivhus!Ihvertfall med gamle vindu som vegger.
  Og heldigvis blir drømmen noe av,skulle egentlig vært oppe allerede men pappa som skal lage det hadde glemt det!!!Nedtur.Men det blir ihvertfall.Og enn så lenge drømmer jeg videre og henter inspirasjon i alle de fantastiske bildene på nettet – utrolig mye lekkert av drivhus,vinterhager,utenpå og inni!
  Tomatplanter tenkte jeg jeg skulle prøve,men så er jeg jeg aldri noen sted så det burde vel gå bra????ENeste problemet er hvor jeg skal sette dem,for de klatrer seg vel langt oppetter og jeg vet ikke helt hvor jeg vil ha det hen.Det må vel vente til vinterhagen det også kanskje???Jeg har forresten plantet utrolig mye i år,er godti gang med urtehagen min og det er spennende å følge med om ting skjer.Gressløken er på god vei opp og ramsløk plantet jeg ut i forgårs.Persille står inne og skal forhåpentlgivis begynne å spire,og jeg må kjøpe enda litt til,har fått litt blod på tann :)
  GØy å styre i hagen!!! :)))
  Og i dag er jeg meget målrettet med saksen i hånden – jeg tror nemlig syrinene er klare for å plukkes inn!!Jippi!!!
  Ha en fin dag,jeg skal også begynne med sykkeltur,har en koslig svart damesykkel med kurv på og det er veldig praktisk!!!!
  Man vet jo aldri hva man vil plukke med seg ;)

  TOveklem :)

Comments are closed.