Drømmen om et lite drivhus, og et skjermet sted i hagen

God mandag og god ny uke! Her har sola endelig kommet tilbake på denne siden av åsen. Det er en milepæl når sola endelig dukker opp i stua vår og i år skjedde det første dagen i februar, på 15 årsdagen til tredjemann :) I dag har imidlertid skyene lagt seg tett over byen vår, men det føles lysere likevel. Og med lysere dager ser jeg fram til en ny sesong i hagen. I mange år har en diger trampoline tatt opp store deler av hagen. Det er jo helt supert så lenge den er i bruk og ungene gleder seg over den. Men jeg må innrømme at de siste årene har jeg begynt å glede meg til at den skal fjernes, så også i år har jeg spurt litt forsiktig om det ikke er på tide å kassere den. Jeg har ikke fått noe klart svar enda :o) Men hvorfor så ivrig på å kassere den…. Jo, du skjønner, jeg drømmer om et lite drivhus. Et lite og koselig drivhus hvor jeg kan stulle og stelle med plantene mine og veldig gjerne sitte å kose meg med en kopp kaffe om det regner ute :o) Kanskje rett og slett et vakkert sted som dette….. Via Home Coming

Lite drivhus

Av en eller annen grunn så har jeg fått det for meg at dersom jeg har drivhus, da må jeg holde meg hjemme i ferien. Det har jeg jo ikke tenkt, så da trenger jeg jo ikke drivhus. Likevel, etter litt fundering på hvor jeg har det fra, så kom jeg på at jeg en gang snakket om å ha tomatplanter i drivhuset, og de må jo vannes og stelles hele sommeren. Derfor ingen tomater eller andre eksotiske planter som trenger kontinuerlig stell :o) Drømmen om drivhus våknet plutselig til liv igjen. Se på denne herlige innredningen Via Ikea 

9ecb2d839ba03400935cd19a99df24db

Et bittelite drivhus som dette Via Victorian Greenhouse, hadde vært perfekt for meg og hagen vår :o)

d7a5ae0fc7b0801ef0d19b25a91dd2e3

Slike drivhus som dette har jeg sett flere av. Her er det i ene enden montert ei bu til alle nødvendige redskaper. Hvorvidt jeg hadde sovnet et sted som dette, hm. Men det ser jo riktig så idyllisk ut. Via buzzfeed 

enhanced-buzz-wide-18337-1368200091-14

Drivhus eller orangerie som er blitt veldig populært de siste årene, brukes jo ikke bare til blomster, her er det innredet med dagseng og andre møbler. Romantisk og koselig :o)

831e9c8c2f5036ed97a638157dece043

Nå er jo jeg veldig glad i planter og blomster og et drivhus uten planter er utenkelig for meg. Siden jeg er glad i “den hemmelig hage” stilen, må det gjerne være mye å se på, gjerne noen overraskelser og overdådig som dette Via indeeddecor

221202b7e443d052c034790c4c01a7c3

Dette er et sted som jeg kunne ha trivdes godt i. Rustikt og landlig med et snev av Middelhavets vekster rundt omkring :o) Jada, jeg vet at da må jeg passe planter hele sommeren så, jeg skal bare drømme om sitrustrær også :o) Men var det ikke flott da….

843e4e3af823a661c646877acd432e4d

En koselig benk med noen av mine favoritter, lavendel. Mmmmm, jeg husker godt da jeg strøk hånden over fjorårets første lavendel plante og kjente den herlige duften. Det blir nok like stor stas i år også.

9c87aa7e85e11e1ef14272270f0a922e

For den som kun vil ha praktiske arbeidsbenker og nok av plass til planter og krydder, så finnes det mange gode løsninger, blant annet slikt som dette Via Luciyna.

ddec33f5b597475f6d8d1d4153e78643

Drømmen om drivhus lever videre, hvorvidt jeg kommer så langt at det blir en realitet, det får tiden vise. Noen ganger er drømmen viktigere enn det å realisere alle prosjekt og ideer man har, i alle fall for meg  :o) Ha en herlig ukestart!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

 

6 thoughts on “Drømmen om et lite drivhus, og et skjermet sted i hagen

 1. amdesign says:

  Bare innom for å ønske deg en fin tirsdag!!!
  Jeg drømmer om at utestua vår skal stå ferdig i sommer!!!
  Mangler litt maling og takstein.
  Gleder meg så til å innrede, og kose meg der!!!

  Klem fra Anne-Marit

Comments are closed.

Translate »