En forsmak på våren – stell av perleblomst

Vinterferien er over for denne gang og vi var så heldige at vi har fått hilse på sola opptil flere ganger. Folk strømmer ut, enten det er ved sjøkanten, i skiløypa eller i bygatene. Vi har prøvd litt av alt denne uka og høydepunktene var nok slalomturene i svenskesola :) Nå kjører ikke jeg slalom, men jeg blir gjerne med i bakken og nyter sola som varmer og titter på alle menneskene rundt meg. Her hjemme ble det så mye sol at vinduene måtte vaskes….. det er vårfornemmelse det…. Nå har det frosset på igjen så vinteren er langt fra ferdig. Det gjør uansett godt å kjenne litt på den varmende sola allerede i februar. Perleblomstene er en av mine favoritter på denne tiden. Sammen med ei god bok, en varm kopp te og gjerne litt småprosjekter å sysle med, da er det godt å være til!

IMG_5551

Vil du holde liv i perleblomsten lengst mulig så kan det være lurt å velge en plante som fortsatt står i knopp på butikken. Det er morsomt å følge blomstringen, fra knopper til mange bittesmå klokker.

IMG_5556

Stell av perleblomst er ikke så vanskelig. Generelt liker løkblomstene at jorda er tørr, men ikke la den tørke helt ut, vann den sparsommelig med noen dagers mellomrom. Ikke sett perleblomsten på det varmeste stedet i stua, eller rett over eller ved en panelovn. Den trives best mellom 15-20 grader. Etter avblomstringen setter du planten kjølig og lar den visne ned, ikke klipp bort blomsterstilker eller blader. Næringen går nå ned og tilbake i løkene, og etter at telen er gått ut av jorda, kan du plante løkene ute :o)

IMG_5558

Når du planter perleblomsten ut om våren er det lurt å sette den et lunt sted hvor det er mye sollys. Perleblomst eller Muscari som den også heter, sprer seg lett dersom den får mye lys og sol. Jeg har vært ute i hagen en tur og har sett meg ut et sted hvor denne finingen skal settes ut :o) Nå må jeg bare huske å vanne litt etter at jeg har satt den bort etter avblomstring.

IMG_5560

Perleblomsten er flott også som avskåret. Knekker en gren er den nydelig alene i en liten vase….

IMG_5562 IMG_5563

 

Nå skal ny uke planlegges, middagsmenyen er klar, ungene har begynt å motivere seg for skole igjen….. og jeg skal gå gjennom planleggingen av konfirmasjonen. Tenk, det begynner å nærme seg mars, er det ikke herlig :o) Ha en strålende søndagskveld!

 

 

4 thoughts on “En forsmak på våren – stell av perleblomst

 1. Elin says:

  takk for fine tips om en fin løkblomst :)
  SYnes de ofte vokser altfor fort og blir liggende utover bordet.
  Har ikke gått til innkjøp av noen enda i år, har rett og slett ikke sett de på blomsterbutikkene her enda. Kanskje de har vært utsolgt når jeg har vært der :P
  Plantet noen ut i fjor, spent på om de kommer igjen.

  • Hverdagsliv Det gode liv says:

   Så bra at du likte tipsene. Jeg har lagt merke til at det strekker seg veldig når de står et stykke unna vindu og lys. Når de får tilgang til mye lys tar det lenger tid før de blir hengslete :o) Håper du får tak i et eksemplar du også! Så spennende det blir å se om de du plantet ut kommer igjen :o) Fin dag til deg!

 2. Yumi says:

  Tuse takk for gode tips om stell av perleblomster. Det er så lett å feile når man ikke har peiling. Mine dør ofte i overgang stue til hage.
  Klem fra Yumi

Comments are closed.