En gammel fjellby i Sør-Frankrike

I en fjellside ikke langt unna den kjente badebyen St.Tropez, ligger en vakker liten landsby, Gassin. Selv om den ligger høyt oppe i fjellet, er det bare fire kilometer ned til sjøen. Her kan man altså kombinere landsbylivet i fjellet og samtidig nyte Rivieraens badeliv. For meg er det ferie når vi kan besøke slike små byer, gå rundt i gamlebyen og titte på vakre murer og hus der blomster og planter slynger seg oppover. Klimaet på Rivieraen passer meg utmerket, det ligger normalt rundt ca 30 grader og luftfuktigheten er ikke så høy så det er godt å puste :) Men i år klaget landsbybeboerne over at det var ekstra varmt, og også vi som ferierte kjente at det var varmere enn året før. Men denne landsbyen ville vi besøke og etterpå var det rett og slett veldig godt med et bad :o) Det første som møtte oss da vi skulle besøke byen, var inngangen til dette hotellet….

DSCN4323

Utsikten over Middelhavet er upåklagelig :o)

DSCN4324

Det kan nesten se ut som det er vinranker som vokser her, men det er små nøtter vi så vidt kan skimte…

DSCN4327

Selv om knallrøde brannhydranter  i seg selv er sjarmerende, har denne fått noe ekstra pynt. Håper bare de finner den om det skulle være behov. Jeg synes det var en rå kombinasjon med denne veggen i bakgrunnen….

DSCN4328

Vi fant massevis av smug og overbygde gangtunneler som dette. Godt med skygge :o)

DSCN4330 DSCN4331 DSCN4332 DSCN4335 DSCN4338

Sjarmerende uteplasser og restauranter lå på rekke etter hverandre. Dette er ikke byen for de som skal på shopping. Dette er byen for de som ønsker en vakker plass å innta lunsjen eller middagen sin. Restaurantene hadde overbygg av seilduker slik at alle fikk sitte i skyggen. Det var også mulig å få kjøpt iskald drikke i en isbar, som du kunne ta med på vandringen rundt i byen.

DSCN4340 DSCN4342

Laaang, vakker steintrapp som fører opp til gammelbyen fra den ene siden :o)

DSCN4343

I bunnen av trappen fant jeg denne vakre innkjøringen til en privat eiendom. Vakkert….

DSCN4346 DSCN4347

 

Jeg håper dere likte den lille omvisningen min. Jeg har fått noen forespørsler om tips og erfaringer når det gjelder feriesteder og turer i Sør-Frankrike. Jeg vil legge ut flere innlegg slik som dette på bloggen og samle de under fanen “Reisetips”. Noen har jeg lovet å svare per epost og det skal jeg gjøre :o) Nå skal jeg nyte godværet i Trøndelag og så skal jeg male siste strøket på vinduskarmer og seng. Gleder meg til å bli ferdig, men da står det nye ting på vent som skal males, hi, hi :o) Ha en herlig søndag alle sammen!

 

7 thoughts on “En gammel fjellby i Sør-Frankrike

 1. Reidunn says:

  Jeg likte veldig godt omvisningen din!!
  For en idyllisk landsby!! Der hadde jeg likt meg godt:)
  Så flott at du vil legge ut reisetips på bloggen!:)
  Har alltid drømt om å reise til slike sjarmerende landsbyer i Frankrike:)
  God klem fra Reidunn

 2. Hanne says:

  For et sjarmerende sted, der tror jeg det er lett å finne roen:)
  Takker for turen, kjekt med slike reisetips!

  Ønsker deg ei god ny uke kjære du,
  varm klem:)

 3. TuTusensen tTusakk for en nydelig omvining i den flotte, gamle byen.Åslaug says:

  Tusen takk for en nydelig omvisning i en herlig liten fransk perle. Sammen med min datter og hennes to sønner, 8 og 12 år, planlegger vi(mannen min og jeg) å dra til sør-Frankrike en uke u slutten av juni neste sommer. For å gjøre det lettvint har vi tenkt å ta fly til Nice, leie bil og finne oss et feriehus ikke langt derifra. Har sette på et i Auribeau sur Siagne, som ser innbydende ut. Men kanskje du harv tips for oss? Vi gleder oss allerrede.

Comments are closed.