En gammel settekasse ble som ny

En gammen settekasse ble som ny med hvitmaling og papir. Jeg hadde to gamle settekasser liggende, begge trengte en liten oppgradering. Første steg var å male begge hvite, det gir et nøytralt underlag for andre farger. Deretter fikk datteren min i oppdrag å plukke ut papir med farger og mønster hun liker. Og slik ble den etter at hun har, målt, klippet og limt papir som vi fant i små ruller hos Søstrene Grene. For å bevare papiret og gjøre det letter å holde hyllen ren, kan du spraye på et tynt lag med lakk. Du kan bruke både spray lakk og decoupagelim.

DIY - settekasse - compositor

Det er gøy å sette sammen ulike mønster og farger og dette blir et flott innslag på jenterommet.

IMG_8670

Før snuppa mi tar hyllen i bruk selv, har jeg fylt den med litt forskjellige ting fra hobbyrommet. Det er jo ikke nødvendig å henge den opp på veggen. En settehylle kan stå framme på arbeidsbordet og fylles med knapper, stempel, trådsneller, binderser, blyanter og alt småtteri du vil ha lett tilgjengelig. Den kan også stå på et bord i stua med diverse små minner som ellers vil forsvinne i en skuff. Tenk deg denne hyllen i vakre blåfarger, fylt med skjell og stein som den lille poden har plukket med seg på en tur.

IMG_8672 IMG_8673

Perler som du selv eller ungene lager smykker av, kommer gjerne i plastbokser eller poser. I en settekasse vil de være lett tilgjengelig og samtidig dekorative :)

IMG_8674 IMG_8675

Glitter hører med i en kreativ hverdag, og her har jeg samlet noen bittesmå flasker fra søstrene Grene :)

IMG_8676

Lager du kort og tags er noen av rommene perfekte til å oppbevare disse i.

IMG_8679

Et enkelt prosjekt som ikke tar noe mer enn et par timer. Forvandlingen var stor og ikke kostet dette så mye heller. Rimelige små papir ruller fra søstrene Grene, servietter og rester av gavepapir kan også brukes, rimelige settekasser finner du nok både på loppemarked og bruktbutikker :)IMG_8681Nå skal jeg ut i godværet som endelig har meldt sin ankomst for første gang i år. Det er en herlig følelse å endelig kunne drikke en kopp kaffe utendørs uten å sitte med ullklær og vindjakke :) Håper dere alle får en strålende dag :)

Klem fra Nina 

 

2 thoughts on “En gammel settekasse ble som ny

Comments are closed.