En hage som inspirerer – Staup

I ettermiddag tok jeg en tur til Staup. Det er et vakkert hageanlegg i byen vår som i dag rommer en naturbarnehage, opplæring for flyktningene og i tillegg ligger sykehjemmet like ved. Tidligere ble dette anlegget brukt til opplæring av framtidige anleggsgartnere, blomsterdekoratører og andre som driver med hage og blomster :) Nå er disse linjene nedlagt og i dag eier kommunen området. Rosehager, eplehager, gapahuker, og vakre blomsterbed, det er mye som skal tas vare på. I dag ruslet jeg rundt og tittet på noen av de vakre blomstene som er plantet. Det var også satt ut dusinvis av potter med sommerplanter som etterhvert skal pryde hagen. Men nå skal du få se på noe av det som blomstret i dag :) Dette er virkelig en hage som inspirerer. Tulipaner, pinseliljer, astilber og løvetann er et vakkert skue.

Hage og uteområder

Vakre tulipaner og rosene i bakkant vokser godt :)

Tulipaner i hagen

Jeg har lagt min elsk på fylte tulipaner, de er så vakre.

Fylte tulipaner Fylte tulipaner

Det finnes mange bygninger i denne hagen som i dag benyttes til ulike aktiviteter. Målet for turen min i dag var å se på et lokale som er aktuelt å leie til konfirmasjonen vi skal ha neste år. Her er det om å gjøre å være ute i god tid….

Hage og uteområder

Et helt knippe med tulipaner er så vakre mot denne rustikke bakgrunnen.  Så fint kan det bli når tulipanene plantes tett.

Hage og tulipaner

Gamle trapper og murer er utrolig flotte. En slik trapp skulle jeg gjerne hatt i hagen min.

Steintrapp i hagen

Små skinnende gule soler, jeg aner ikke hva de heter, men det var i alle fall et tykt teppe av disse blomstene som stakk noen centimeter over bakken :)

Stauder til hagen

Du kan så vidt skimte det, i bakgrunnen finner vi en fantastisk utsikt over byen vår.  Stauder til hagen

Jeg ante ikke at vi hadde Magnolia her, men det har vi, og jammen står den i full blomst akkurat nå. Magnolia i Nord-Trøndelag Magnolia i Nord-Trøndelag

Disse små perlene holder fortsatt ut. Så vakre og flotte at jeg blir helt betatt. Tenk så heldige vi er som kan nyte alle disse flotte fargene, formene, luktene og inntrykkene. Trenger du noen gode opplevelser. Ta deg en tur ut i hagen eller gå til nærmeste park og nyt våren :)

Vårblomster i hagenSola varmer over oss i dag. Det har gjort mye med veksten rundt omkring. Nå er det meldt regn igjen i uoverskuelig framtid, men vi får håpe på noen solgløtt av og til. Jeg har nemlig handlet inn noen Hosta som skal plantes ut, fint om det blir litt oppholdsvær når det skal gjøres i morgen :) Ha en strålende kveld alle sammen!

Klem fra Nina 

Translate »