En helt vanlig søndag

Detaljer, bittesmå detaljer som nesten ikke synes, men som likevel er så viktige. Enten det er det lille ekstra med krydder i maten, en liten sjokoladebit til kaffen, et oppmuntrende smil, eller de små tingene som vi omgir oss med i huset vårt og hverdagen vår. Før helga kjøpte jeg en perleblomst. Kommer du inn i huset mitt vil du kanskje ikke legge merke til den…. En bitteliten blomst, i et stort rom, med masse annet den skal konkurrere med. I dag har jeg derfor tatt en liten tur i huset på detalj jakt, små ting som gjør meg glad :o)

IMG_5260

Grønne planter gjør mye med trivselen, jeg liker de svevende bladene som står på bordet og den med store blader i vinduet. Nå er de blå putene tilbake i sofaen og gir meg de fargene jeg trenger før sola igjen når inn i stua vår. Ups, jeg mangler stearinlys……

DSC_5255Jeg tillater meg å ha et lite sølvtre framme en stund til. Det er jo tross alt vinter, kjedelig å pakke bort all julepynt som egentlig kan brukes litt lenger :o)  DSC_5254

Lille Pip er en annen detalj som er så liten at du må se godt etter for å se han :o)

DSC_5259-001

Grønt og grått, hvitt og brunt, ved å sette bort noe av pynten kommer detaljene lettere fram. Det er enklere å se de tingene man har og etter hvert kan man bytte ut med noe annet. Jeg liker å flytte rundt på tingene, gi de et nytt liv et annet sted i huset. Denne lysestaken har stått sammen med mange andre på spisebordet i jula. Herlig når mange levende lys i gruppe skinner i lag. Nå er det tid for singel livet :o)

DSC_5261

Det ble aspargesplante rett før helga, denne skal visstnok like å henge nedover så da må den jo få bo høyt oppe på et skap. Detaljene i skapet, det hvite og grønne mot rød murstein, det liker jeg :o)

DSC_5273

Det bor en del sorte og hvite detaljer inne hos meg. Her har jeg plukket en kvist fra junisøtmispelen, den ser knusk tørr ut, men skinnet bedrar, myke skudd har lurt seg fram, her inne i varmen vil de nok sprette ut :o)

DSC_5283Jeg liker så godt denne bittelille vasen som er så fin i vinduskarmen, alene eller som en del av et arrangement på bordet.
IMG_5254

Mine små vaser står i vinduskarmen og strammer opp denne bustete grønningen :o)

DSC_5293

Det ble en laaaang og herlig søndagstur i dag. Detaljene jeg la merke til var blant annet det blikkstille vannet….. vinterdag og søndagsfred.

IMG_5289

Fargene er flotte også på vinteren, luften er ekstra frisk og god. Sorte strå som gir så flotte siluetter mot sola og vannet.

IMG_5292

IMG_5292-001

 

Nybakte muffins til ettermiddagskaffen passet perfekt etter en frisk tur ute. Nå EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20skal mandagen forberedes og en ny uke er snart i gang. Ha det fint så lenge :o)