En kaotisk, slitsom, herlig, vemodig og givende tid

Søndager er dagen da veldig mange skal rekke over det de ikke rakk i løpet av uken. Sånn bortsett fra husvasking da, men litt ekstra rydding i huset og kanskje litt hagearbeid, den treningsturen det aldri ble tid til, haugen med klær som aller helst skal være klar til mandag morgen og og så var det kanskje noen som skulle rekke den kinoen som har gått den siste måneden og som vi enda ikke har rukket å se…. Denne søndagen sitter jeg i godstolen og funderer på alt vi faktisk har fått gjort den siste måneden. Det er faktisk helt utrolig hvor mye man klarer å putte inn i døgnets 24 timer, bare man bestemmer seg for det. Dagen i dag har jeg satt av til en liten rundtur i noen av øyeblikkene fra min egen hverdag den siste tiden. Jeg kan se tilbake på en kaotisk, slitsom, herlig, vemodig og givende tid siden ferien. Jeg har siden jeg startet å blogge, prioritert å få lagt ut et blogginnlegg hver eneste dag. Dette har jeg gjort fram til i sommer. Da stoppet jeg opp for å tenke over hva jeg har lyst, altså skikkelig lyst til,  å bruke dagene og tiden min på. Konklusjonen er at jeg vil fortsette å blogge, men i tillegg vil jeg gjøre noe mer. Jeg har lyst til å skape noe, være kreativ og gjøre noe som også andre kan ha bruk for og ha glede av. I løpet av sommer fødtes derfor ideen om min helt egen bedrift, bye9design. Bare det å bestemme seg for dette, og si til omverdenen at ja, jeg skal skape min lille bedrift, det har vært en lang vei å gå. Når jeg attpåtil på ferietur hos min søster, fikk landet navnet på bloggen og firmaet mitt, ja da var det grunn til å feire. Feiring av milepæler er viktig og når min datter stiller opp med bakst er det også veldig enkelt å kose seg.

IMG_0054

Selv om det har vært en lang prosess og mange tanker fram til avgjørelsen ble tatt, så var det ingenting mot alt arbeidet som startet i ettertid. Midt i ferien bestemte jeg meg og da hadde jeg to uker før jeg igjen skulle tilbake til min vanlige jobb. To uker med tanker, utprøvninger, spørsmål og en hel rekke oppgaver som måtte gjøres. Det meste var rimelig kaotisk, hva skulle jeg gjøre med bloggen min, jeg har jo skiftet navn, hvem kan hjelpe meg og hva vil det koste. Dette begynte jeg med i slutten av juli, og nå, i slutten av september, kan også dere se at det har skjedd noen endringer på utseende og navn. Det meste har jeg fikset selv, men noe teknisk bistand har jeg hatt. Jeg skal love dere at jeg flere ganger har våknet med hjertebank og lurt på om bloggen fungerer eller ikke. For det har vært mye nedetid, brutte linker og annet rusk. I slike perioder som dette, der hjernen føles ut som en popcornmaskin med alle tankene, ja da er det godt å gjøre noe helt annet. Vi har derfor brukt mye tid i fjellet denne sommeren og høsten. For meg er dette den aller beste form for rekreasjon.

IMG_0062

IMG_0063

Treningsturer, badeturer, sykkelturer, multeturer, ja tenk så mange flotte treningsarenaer vi har i naturen. Når hjernen trenger hvile søker jeg til steder hvor stillheten råder, kroppen får trent muskler i ulendt terreng og etterpå er man klar for nye utfordringer.

IMG_0056IMG_0090

Jeg har allerede lært mange ting nå i oppstartfasen som grunder. Du kan ikke klare alt alene. Noen ting er man god på, andre ting er man mindre god på og så finnes det en del ting man ikke har tenkt på i det hele tatt. Det er derfor lurt å søke hjelp, finne en mentor, noen man kan snakke med og teste ut ideene på. Jeg søkte derfor om å få ta del i et etablererverksted hvor jeg kan få hjelp til mange av de tingene jeg lurer på. Og nå er jeg så heldig å få være en del av Proneo. Men jeg skal love at jeg ikke sov godt første natten etter at det ble klart. Plutselig er det ikke lenger bare en ide jeg selv har syslet med, nå skal den settes ut i live. Alt ble plutselig veldig seriøst… Men jeg er klar! Og jeg vet… Det er knallhard jobbing!

IMG_0321

Men så kom meldingen jeg har ventet på noen måneder, juhu, inn på sykehuset for operasjon. Tre døgn var jeg innlagt mens Trøndelag opplevde en av sine varmeste perioder denne sommeren. Men jeg klager ikke, jeg ble tatt veldig godt vare på de døgnene jeg var innlagt, blide hjelpere og oppvartning hele tiden.
IMG_0184

Nydelig vin fra vinklubben ble det og det håndlagede kortet var så fint. Snuppa mi stiller som vanlig opp med bakst og det har vært enkelt å være i ro den måneden jeg ikke skulle gjøre noe som helst.

IMG_0252IMG_0248

Rett etter skolestart ble det også oppstart for konfirmantene og nå har vi tent lys for datteren vår, yngst av fire i søskenflokken og nå er det altså hennes tur. Jeg trenger vel ikke nevne at vi er godt i gang med planleggingen av den store dagen allerede…..
IMG_0348

Midt oppe i dette skulle vi flytte ut av hytta vår ved sjøen og inn i hytta vår i Sverige. Det var ikke enkelt å sitte på sidelinjen og se på at alle rundt meg jobbet, men det er utrolig hva man blir vant med, he, he. Men noen pauser for å nyte de siste glimtene av denne utsikten, ja det hadde vi. Jeg må innrømme at det er vemodig å reise fra et sted som vi har så mange gode minner fra. Men som min datter sier, nå er vi klar for å skape gode minner et annet sted. For samtidig som vi flyttet ut av denne hytta flyttet vi inn i fjellhytta vår. Mange timer med bilkjøring har det blitt i løpet av to helger. Mellomstasjonen har vi hatt hjemme hvor vi har pakket ut, sortert, pakket ned og kjørt av sted med igjen. 
IMG_0372

IMG_0159

Selv om jeg kommer til å savne sjøutsikten, en liten stund i alle fall… Så tror jeg det blir veldig bra med denne utsikten i Åre. Flere bilder fra den nye hytten finner dere i et tidligere innlegg. Nå gjenstår detaljene, gardiner og lamper skal plukkes ut og henges opp, men vi har hele høsten på oss. Gjett om vi gleder oss til turene hit. 

IMG_0258

Nå sitter jeg godt i godstolen, torsdag ble jeg nemlig operert igjen og denne gangen i en fot. Igjen blir det noen uker i ro, ingen fjellturer på meg eller andre turer i skog og mark. Men jeg kjenner på hvor heldig jeg er som sitter her, varmt og godt og kan ta tiden til hjelp før jeg igjen er på beina og jeg igjen må ta full del i hverdagens gjøremål. Jeg skal utnytte tiden godt og jeg gleder meg til å vise fram det jeg skal lage. Har du ikke fått med deg hva bye9design kan tilby…. Jo, jeg skal lage bordkort, pynt, vimpler, print, bursdagskort, kalendere og mye spennende som du kan sitte hjemme i stua, laste ned og printe ut. Noen smakebiter skal det bli på bloggen før lanseringen senere i høst. 

IMG_0450

IMG_0208

Med denne nydelige god bedring blomsten som jeg fikk fra min familie, avslutter jeg dette innlegget. Prioriteringer har vært viktig å gjøre i denne perioden, det å faktisk innse at man ikke kan gjøre alt, det at man noen ganger må overlate til andre å gjøre ting man selv kanskje kunne gjort…. Det å ta valg, at noen ganger er det smartere å ta en treningstur enn å sette på vaskemaskinen og vaske gulvet. Om ikke lenge lanserer jeg et gratis epostkurs for den som har lyst til å ta grep om tidsklemma. Følg med her eller på bloggens facebookside slik at du ikke går glipp av det. Sammen med kurset vil det også bli noen print som skal hjelpe dere på veien. Ha en herlig søndagskveld!

Klem fra Nina