En kjøkkenklut til glede

April måned, min måned, min bursdagsmåned og den beste tiden på året. Vi går mot lysere tider og selv om det fortsatt er kaldt og snøen ligger godt enkelte plasser, vet vi at det bare er et tidsspørsmål før vi kan ta på oss lave sko og nyte varmende solstråler og bar bakke. Med våren kommer farvene og det er herlig å putte inn noen nye farveklatter i interiøret. Kjøkkenkluter er nyttige og vi får vel aldri nok av disse små, nyttige, tøybitene. I påska ble det tid til litt småstrikking og vips ble det ny klut på kjøkkenet.

  DSCN2000

Jeg synes blåfarven er så nydelig, og den er superenkel å strikke. Jeg la opp 60 masker på pinne nr. 3. 1. omgang rett og 2. omgang 1 rett og en vrang ut pinnen. Slik fortsetter du til kluten har fått den størrelsen du vil ha. Den er like fin på begge sider. Jeg har brukt restegarn, kjekt med bomullsgarn som kan vaskes på 60 grader siden den skal brukes på kjøkkenet.

DSCN1981

De blå og hvite viskestykkene som det kalles på dansk, har jeg kjøpt hos Søstrene Grene, masse fint og rimelig småtteri er å finne der, det liker vi, ikke sant……

DSCN1991

Lavendelsåpe fra Provence, de må jo brukes ellers kan jeg vel ikke forsvare mer såpekjøp til sommeren……

DSCN1986

DSCN1979

DSCN1983

Nå skal jeg legge opp noen masker i grønt garn, samme nyanse som den blå, veldig greit å lage noen når en først har kommet i gang da liksom. Har du lyst på enda mer strikkeglede og strikke inspirasjon – ta en titt under arkivet “strikkeglede”. 

Tusen takk til alle dere som titter innom meg, og tusen takk til alle dere som legger igjen koselige kommentarer. Jeg blir så glad, og det gjør blogging enda mer morsomt og koselig å holde på med! Hjertelig velkommen til mine nye følgere, jeg håper dere vil trives kjempegodt! Jeg ønsker dere alle sammen en strålende fin april tirsdag!

4 thoughts on “En kjøkkenklut til glede

 1. Reidunn says:

  Hei Nina!
  Så koselige og fine bilder du har tatt av den fine blå strikkekluten din!!:)
  Disse klutene er jo både dekorative og gode å bruke:)
  Har strikket endel av dem selv til butikken min .
  Ønsker deg en nydelig dag !!
  Klem fra
  Reidunn

 2. Millas blåbærtua says:

  Jepp då har eg endelig fått deg på blogglisto mi,er så treg men det er så mykje enklare når favorittene mine ligger på lista:)
  Så herlige bilder hos deg og den strikkekluten var knallfine!
  Ønsker deg ein fin kveld!
  God klem fra Lillian

 3. Fabelaktig says:

  Såå fin!

  Fin start på uken, fine du :)
  takk for alltid like fine og oppmuntrende!

  klem&smil

 4. Tove says:

  Å nå kribler det nesten i fingrene,desse er det nok kjempegøy å strikke,og unnagjort i en fei;)
  Og gir deilig fornyelse på kjøkkenet…så lite som skal til,som du viser,men likevel en herlig dose fornying og lykke!!!Nesten så jeg kjenner den deilige lavendel-lukten her..,.
  Takk for godt tips!
  Spørs om jeg må frem med strikkepinnene?
  Toveklem:)

Comments are closed.

Translate »