En krans av kongler til døra

Mandag og bare en uke igjen av september…..Nå må høstfarvene nytes før trærne slipper bladene sine og de gjør seg klar for å møte vinteren. Har du mange kongler der du bor? Her i Trøndelag finner vi nok en del forskjellige, men det er jo gran og furu som er i overtall. Jeg laget meg et hjerte av kongler for å ha på ytterdøren. Det skal jeg henge opp på døra i dag, og når desember kommer, da skal det få følge med litt granpynt og kanskje litt bånd :o) Jeg har ikke plukket alle disse konglene selv, noen ble kjøpt på Panduro for mange år siden og har ligget i sine berømmelige poser på syrommet mitt. Etter at jeg fikk ryddet og ordnet litt har jeg plutselig fått energi og lyst til å lage litt småtteri igjen, det er jo så morsomt :o)

DSC_6673

Hjertet er bøyd til av en tykk ståltråd som du må bruke litt krefter på å bøye til. Da holder det fasongen. Du borer hull gjennom konglene med et tynt bor i tykkelse med ståltråden.

DSC_6675

Konglene trer du på i det mønsteret du vil ha. Jeg har brukt en furukongle i hjertespissen, da trenger jeg ikke forme ståltråden så mye akkurat der for å få hjertet fint. Lag hullet i den tykkeste delen av konglen og vend spissen nedover. Jeg har i tillegg festet denne konglen med lim fra limpistol, da det er her begge endene møtes :o)

DSC_6676 DSC_6680 DSC_6681

Med bastbånd og kongler er det en fin høstlig dekorasjon på døra synes jeg. I tillegg er den jo evigvarende :o)

DSC_6682 DSC_6686

I Trøndelag startet dagen med plaskregn, men det ser ut til at vi skal få mye sol også denne uka og det lover bra for fotballkamper og andre uteaktiviteter :o) I går kom jeg godt i gang med maling av et stort skrivebord og et gammelt hjørneskap med hele tretti bittesmå vinduer i… jeg trodde aldri jeg skulle bli ferdig med maskering og første strøk på det skapet. Jeg må jo male skapet innvendig også og da er det tretti små vinduer gange to…. Riktig et pirkearbeid, men jeg har tro på at det blir bra til slutt :o) Håper dere får en fin ukestart alle sammen!

 

4 thoughts on “En krans av kongler til døra

 1. Rosehagen says:

  Nydelig hjertekrans du har laget Nina;) Virkelig fin;)
  Maskeringstape er en god venn;) men litt av en tålmodighetsprøve nå det er så mange små ruter. ! Vi har malt oss gjennom de gamle på hytta og jeg vet iallefall at jeg/vi aldri skal kjøpe umalte vinduer.

  Da håper vi at regnet er ferdig for denne gang;)
  God uke til deg;)

  Klem fra Ann-Mari

  • Hverdagsliv Det gode liv says:

   Hi,hi, ja de små rutene er det jammen mye pirk med. Siden dette er et hjørneskap er ikke innsiden på vinduene lett tilgjengelig :O) Neste gang kjøper jeg et hvitt skap… Godvær er meldt så vi håper det slår til :o) Klem

 2. Livets små øyeblikk says:

  Skap med små og mange vinduer er virkelig en tålmodighetsprøve når det skal males – lykke til:)
  Lekker krans! Vi er så heldige vi bor “på landet – midt i byen” og har mye skog rundt oss. Og her mangler det ikke kongler:) Har vært ute tidligere år og plukket med oss hjem men hittil har det bare blitt pynt i en bolle og litt “husdyr” til hjemmelaget bondegård:) Men om det passer seg slik en dag så kan det jo hende det blir krans av kongler her også i høst:)

  Ha gode høstdager og nyt fineværet. Ser ut til å bli gode dager frem mot helgen her også – deilig:)
  Varm klem til deg
  Hanne:)

  • Hverdagsliv Det gode liv says:

   Tusen takk :o) Ble bare ett strøk på utsiden av skapet i dag…. Konglene er fine som pynt i skåler også, for ikke å snakke om den herlige duften som sprer seg når en hiver noen inn på bålet :o) Herlige høstdager til deg også Hanne! Klem

Comments are closed.