Enkle syprosjekt du gjør unna på en kveld

 

cotton_rope_baskets_0004
Via Lia Griffith  

Kurver laget av bomull snor

Det er ingen hemmelighet at jeg elsker små ting som vi kan lage selv og som har en funksjon og som i tillegg ser proff ut. Se på de lekre kurvene på bildet over, er de ikke bare herlige….. Det beste av alt, du kan lage de selv med bomullstråd og en symaskin. Hvem har ikke hatt en joggebukse, genser eller et annet plagg der en slik bomull snor er tredd gjennom en løpegang. Utallige ganger har jeg stått med en sikkerhetsnål for å tre slike snorer på nytt i ungenes klær. Noen ganger har disse snorene samlet seg opp før de har blitt kastet. De har jo ikke vært til nytte for noe annet. Helt til jeg så disse kurvene. Har du noen slike snorer liggende kan du sy deg en kurv, størrelsen avhenger av hvor mange snorer du har liggende og fargespillet til slutt kan jo bli spennende…. Du kan også kjøpe bunter med slike snorer for å få den fargen du vil ha.

Nylon poser i mange størrelser

Disse posene likte jeg. Formålet med disse er rett og slett å bytte ut plastposene du bruker når du handler frukt og grønsaker, med disse gjenbrukbare posene. Det har jeg aldri tenkt på før. Det hender jo vi husker på å ta med oss handlenett når vi drar i butikken, men fruktposer, nei det var nytt for meg. Posene kan imidlertid brukes til mye annet også, slik som vaskeposer i vaskemaskinen. Tørkede krydderurter på kjøkkenet og andre småting som ikke tåler tette plastposer og bokser.

På barnerommene er det gjerne mye småtteri som flyter rundt. Disse gjennomsiktige og sterke posene er perfekt for hårstrikk, perler og annet småtteri. Ved å trykke deg inn på linken under bildet finner du framgangsmåten.

ProduceBags1
Via Lia Griffith  

Reiseveske

Lia Griffith er en av mine favorittbloggere. Hun har startet opp sitt eget firma hvor hun og hennes ansatte lager tester ut og viser fram små prosjekter du og jeg kan lage. For å få tilgang til alle print og oppskrifter de viser, må du abonnere på siden hennes. Mange av prosjektene har imidlertid et bildegalleri der de viser trinn for trinn hvordan det gjøres. Slik som denne smarte reise posen. En side for rent småtøy og en side for skittent småtøy. Henges opp i skapet ved hjelp av en kleshenger. Superdupert :)

WearMeWashMeTN
Via Lia Griffith 

Pose til lader og øreplugger

Denne sommeren var hele familien på 6 sammen på ferietur i Italia. Det er naturlig at enkelte duppeditter blir med på turen og øreplugger og ladere er standard. Utfordringen er når 6 par øreplugger ser akkurat lik ut og noen av oss har en tendens til å legge de fra seg litt overalt. Ladere er greit nok, men øreplugger, altså ja, de floker seg før du får tenkt deg om. Hvorfor så jeg ikke disse små posene før jeg dro….. disse er jo både enkle og raske å sy sammen, og om de forhindrer at solbriller, lyspyler, kvitteringer og annet trekkes opp av veska sammen med ørepluggene, ja da er det verd et forsøk. Restestoff i flotte farger blir perfekt til disse små lommene.

charger_pouches_0034
Via Lia Griffith 

Når høsten nærmer seg og dagene blir kortere, da er det så utrolig koselig og sette seg ned med et eller annet lite prosjekt. Dersom vinduer og dører fortsatt kan stå åpne og vi kjenner litt varm sommerluft som siver inn mens vi holder på, da er det godt å være til :)

Klem fra Nina