Et lite juletre i papir

Det er veldig populært med disse små juletrærne i papir, gjerne avispapir eller hvitt silkepapir. Noen kan du lage selv og noen kan du kjøpe. I et tidligere innlegg fikk dere se et tre jeg har på kjøkkenet. Det vakreste treet vi har er laget av min datter for to år siden. Nå har vi pyntet på loftstua med treet hennes og disse søte små reinsdyrene. Adventsstjernen lager vakkert lys spill på bordet. Det er deilig å kunne være hjemme på dagtid og nyte dagslyset, som endelig er kommet, etter mange uker med dårlig vær.

DSC_8226

 

Dette treet er laget av en papirkjegle som vi rullet sammen av tynn papp som du finner inne i ruller med gavepapir og bokpapir. Treet får den størrelsen som du velger på kjeglen. Til blader er det brukt designark i hvitt og blått med vintermotiv. Alle bladene er like store. Her er det klippet en mal først, deretter er alle bitene klippet ut etter den. Bitene er ca 5 cm. lange og 2 cm brede, med en bue i den ene enden og rett kant i den andre. Bitene kan du lage både større og mindre.

DSC_8218

Disse bitene er tapet på da det var enklest for små barnefingre. Limpistol kan også brukes. Bitene limes på nederst først, neste rekke limes på rett over den andre slik at tapen på første rekke dekkes. Slik limer du på rekke for rekke.

DSC_8220

Kantene på bladene er dratt over en stempelpute for å gi litt effekt, deretter er hvert blad pyntet med glitterlim/glitterpenn. Dette gjøres før du limer på bladene.

DSC_8223

Når alle bladene er limt på, får de en liten bøy ved å rulle den buede enden over en penn eller blyant.

DSC_8224

Til slutt limer du en stjerne på i toppen. Denne er fra Tildas vintersortiment, laget av papp og akkurat passe stort :o)

DSC_8233

I dag har vi prøvesmakt julemiddag for å feire 3.søndag i advent, ribba fikk sprø svor, tre lys ble tent og vi spiste selvfølgelig i stua slik vi gjør hver adventssøndag når vi er hjemme :o) Nå skal jeg ordne klar julekortene til sending i morgen og det samme skal jeg gjøre med pakkene. De siste julegavene ble bestilt i dag og jeg må si jeg er noe spent på om det rekker fram, men slik er det når ønskelisten kommer sent inn :o) Tusen takk til alle dere som titter innom meg og gjør det så morsomt å blogge. Jeg setter også umåtelig stor pris på alle koselige kommentarer dere legger igjen. Har dere facebook eller Pinterest, følg gjerne bloggen min der også :o)

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6 thoughts on “Et lite juletre i papir

 1. Hanne says:

  Det treet vil jeg prøve å rekke å lage, da jeg så bildet på IG visste jeg at jeg måtte innom for å sjekke fremgangsmåten. Det var bare så fint:)
  Av de gavene jeg har bestilt har jeg en igjen som ikke har kommet. Jeg er litt spent på om den kommer i tide for den har stått “under behandling” litt lenger enn jeg liker… Men det blir som det blir, gaven kommer frem når den gjør og mottakeren blir like glad om hun får den på julaften som om hun får den i romjula:)

  Ønsker deg en god ny adventsuke,
  varm klem til deg:)

 2. Reidunn says:

  Åååå det treet var utrolig fint!!
  Så flink hun er til å lage ting:)
  Ja nå nærmer det seg jul og jeg har heldigvis bare noen småting som skal gjøres.
  Gleder meg til alle i familien skal samles!!
  Ha ei fin ny uke:)
  God klem fra Reidunn

  • Hverdagsliv Det gode liv says:

   Tusen takk Reidunn! Hun blir så glad når hun får slike koselige meldinger :o) Her begynner jeg også å få kontroll på ting så siste innspurt skal gå veldig bra! Gleder meg til å få hjem eldstemann, da er det jul :o) Fin ny uke til deg også! Klem

Comments are closed.