Et lite stykke Provence på hytta

Jeg elsker franske såper, gamle ting og nye ting som bærer litt nostalgi ved seg :o) På hytta har jeg noe småtteri som jeg har funnet på turene våre i Frankrike. I år var det faktisk første gang jeg ikke handlet med meg såper hjem…. helt utrolig, men nå har jeg et aldri så lite lager, så det får holde. Jeg bruker såpene like mye til pynt som til nytte, noen såper i vinduskarmen på lillebadet gir herlig duft når sola skinner på dem :o) I tillegg er det dekorativt :o) I stua er det imidlertid ingen såper i vinduet, men derimot en seilbåt. Her skal det ikke stå mye dill, utsikten er det viktigste for meg :o)

DSC_6530

Dette treskiltet med “bad” påskrevet skal få henge på døra, eller bare ligge slik som her :o)

DSC_6549

Disse knaggene falt jeg pladask for, historien, privat strand med blant annet utleie av parasoller, egne avlukker og håndklær, der er til og med badevakt :o) Jeg liker slik nostalgi og det passer perfekt på sjøhytta vår :o)

DSC_6574

DSC_6575-001

Knaggene ble kjøpt på samme plass som denne såpa, i en over 100 år gammel såpefabrikk i Salon de Provence i Sør-Frankrike. Jeg kjøpte med meg mange såper da vi var der for noen år siden…. det er noe annet å handle på slike historiske plasser der du faktisk nesten kan følge produksjonen av den såpa du kjøper. Har du lyst å se bilder fra den lille fabrikken kan du titte inn på hjemmesiden til Rampal Latour. Velg engelsk eller fransk språk og du får en liten omvisning i fabrikken og en oversikt over produktene. Her inne finner du også de ekte Marseillesåpene som er så populær her i Norge :o)

DSC_6582-001

Salon de Provence ligger et stykke inn i Provence, jeg bruker å kalle dette for hjertet av Provence….. oliventrær så langt øyet kan se :o) Det er et godt stykke fra Nice, for den som lander med fly der, men liker du innlandet i Provence, med olivenlunder, lavendelåkrer og solsikker, ja da er noen timer med leiebil absolutt verd det! Kartet finner du her.  Et lite tips, tenker du å leie hus eller leilighet i dette området på sommeren, vil jeg anbefale at det er aircondition der dere skal bo, har du barn med på turen burde dere ha tilgang til basseng :o) Håper dere alle får en herlig onsdag!

 

 

2 thoughts on “Et lite stykke Provence på hytta

  1. Tove says:

    Ja gjev den som kunne reise dit du,det hadde vært en drøm det!!!Kanskje en gang???:)
    Det første bildet med DEN utsikten er jo bare fantastisk….for et herlig sted altså.Og med såpeduft i tillegg ;)
    Ha en deilig onsdagskveld!
    Toveklem :)

Comments are closed.