Evighetens Roma – lesertips

Blomster, bøker og hobbyartikler er noen av de beste gavene jeg kan få :) Selv om jeg ikke ønsket meg noen spesielle bøker til bursdagen min denne gangen, fikk jeg likevel bøker som falt i smak. Evighetens Roma, av Domenica De Rosa var en av bøkene. Dette er en lettlest roman som tar oss med inn i en familie med italienske røtter. Boken er enkelt skrevet, du kan lese den hvor som helst og når som helst. Når jeg betrakter en bok som lettlest, da er boken skrevet slik at det er mulig å lese den samtidig som ungene leker ved siden eller du kun har noen minutter til rådighet. Det er lett å komme inn i handlingen igjen selv om du kun rekker å lese et avsnitt eller to. Handlingen skjer hovedsaklig over en kort tidsperiode, men vi blir i tillegg tatt med inn i handlinger som skildrer noen av familiemedlemmenes barndomsminner.

Evighetens Roma - boktips

Handlingen dreier seg om tre søstre, Maria, Anna og Gaby. De er oppvokst i England sammen med sin mor og deres italienske far. De italienske røttene hos deres far stikker dypt, kanskje enda dypere enn de har forestilt seg. Like etter at hovedpersonen Gaby føder sitt første barn, får hun beskjed om at hennes far er død. Gaby er yngst av de tre søstrene, og vi får følge tett på de følelsene som raser rundt i henne når hun opplever at livet gir og tar, både på de mest gledelige og de mest brutale måter.

IMG_8237

Vi reiser sammen med familien til Italia hvor farens aske skal spres. Søstrene som er svært ulike, har alle sine ønsker og oppfatning over hvor i Roma farens siste hvilested skal være. Maria, den prektige, skoleflinke katolikken. Anna, den lettsinnede og drømmende. Gaby, nettopp blitt mamma og sliter med å finne sin nye rolle samtidig som hun kjemper med opprivende følelser fra fortiden. Vi tar del i det ekte italienske familielivet, intriger, store måltid, familiekjærlighet, omsorg, sjalusi, bilkjøring og natur. Vi blir tatt med rundt omkring i Roma og får beskrivelser av kjente landemerker som Spansketrappen, Vatikanet og de små kafeene og smugene som vi finner overalt i Roma.

IMG_8235

Boken er anbefalt som reiselitteratur dersom du skal til Roma…. Tja, jeg foretrekker fortsatt reisehåndbøker og kart, samt oversikt over steder verdt å besøke. Men er du ute etter reiselitteratur som setter deg i ekte italiensk stemning, ja da kan du trygt pakke denne boken i vesken.

Evighetens Roma - boktips

Forfatteren, Domenica De Rosa har tidligere skrevet Villa Serena og har under navnet Elly Griffiths gitt ut en rekke spenningsromaner. Hun er født i England og med sine italienske røtter har hun gitt ut fire bøker med bakgrunn i sitt italienske opphav. Norsk utgave av “Evighetens Roma” ble utgitt i 2013 av Juritzen forlag. Fin pinsehelg ønsker jeg dere som titter innom :)

Klem fra Nina 

 

2 thoughts on “Evighetens Roma – lesertips

Comments are closed.

Translate »