Fantastisk god pavlova

En av favorittkakene til damene i huset er pavlova. Den lette, sprøe marengsbunnen, fylt med deilig blanding av fløte og vaniljekrem og sesongens bær. Fantastisk god pavlova…… Vi har bakt den noen ganger, alltid med hvitvinseddik og maizenna da dette gjør kaken seig inni :o) Denne gangen har vi prøvd med bringebæreddik, det ga kaken et svakt rosaskjær og en liten aning bringebærsmak i marengsen. Det var så godt at vi nok holder oss til bringebæreddiken heretter. Kaken må gjerne bakes uten både maizenna og eddik, da blir den luftigere og sprøere, dette er selvfølgelig smak og behag :o)

IMG_5507

 

Vi feiret morsdagen med pavlova, friske bær. og herlige tulipaner :o) Det er mye saft og fuktighet i bær og krem så vent med å pynte kaken til rett før servering. Vi synes det er flott med masse bær, gjerne i en haug som på denne kaken. Godt er det også….

IMG_5519-001

Oppskrift på pavlova:

 • 6 eggehviter
 • 250 g sukker
 • 1 ss maizenna
 • 1-2 ts bringebæreddik (smak litt på marengsrøren)

Pynt og fyll

 • Ca 5 dl fløte
 • Ca 1 boks med ferdig vaniljekrem
 • 1 ts vaniljesukker
 • Friske bær i massevis

IMG_5414

Pisk eggehvitene og halvparten av sukkeret til myk marengs, ikke så stivt. Tilsett resten av sukkeret, eddiken og maizenna (eddik og maizenna kan sløyfes) Pisk til marengsen er blitt skinnende blank og fast. Dersom det danner seg tykke, stive topper som holder formen når du rører litt med en skje, da er den klar. Det er viktig at du pisker lenge nok, for lite pisking kan føre til en mer kompakt og ikke så god bunn.

Tegn en sirkel på ca 26 cm i diameter på et bakepapir. Jeg bruker en kakeform som mal, deretter snur jeg arket slik at penne eller blyantstreken vender ned mot brettet. Deretter smører jeg massen utover bakepapiret i lette strøk med en stor skje eller slikkepott.

Kaken stekes midt i ovnen på 120 grader og varmluft. Jeg lar den stå i ca 1 t og 40 min. Kakk litt på toppen for å kjenne om den er sprø, fargen skal være litt gyllen gul. Når den er ferdig slår du av varmen og lar den kjøle seg ned inne i ovnen. Kaken kan oppbevares tørt, uten fyll og pynt i flere dager. Pakk den gjerne inn i matpapir og oppbevar den et sted uten sterke lukter.

IMG_5509 IMG_5518

Når kaken skal serveres pisker du kremfløte med vaniljesukker og blander den deretter med vaniljekrem. Det kan selvfølgelig brukes ren vanilje eller fløtekrem også, noen lager mokkakrem, eller tilsetter andre gode smaker i kremen eller marengsrøren for å gi den det lille ekstra. Deretter pyntes kaken med de friske bærene som er tilgjengelig. På toppen drysser du litt melis, da blir det innbydene :o)

IMG_5519

 

Mange tenker på pavlova som den ultimate festkaken og jeg er jammen enig, denne hører hjemme på et festbord :o) Nå skal vi ut i sola og avsted til slalombakken, mor må nøye seg med tribuneplass, men det går helt utmerket. Håper dere får en herlig søndag!

2 thoughts on “Fantastisk god pavlova

 1. Helen says:

  Har lenge hatt lyst til å prøve pavlova, ser veldig godt ut :) Jeg “pinnet” oppskriften din så finner jeg den igjen.

Comments are closed.